TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIAn hallitus tutuksi – Ursula Koski

TIVIA haluaa tehdä aiempien vuosien tapaan hallituksen jäsenet tutummiksi suurelle yleisölle. Esittelemme muutamia TIVIAn hallituksen jäseniä, jotka kertovat omia näkemyksiään hallitustyöskentelystä.

Esittelyvuorossa on puheenjohtaja Ursula Koski, jolla on käynnissä ensimmäinen vuosi hallituksessa. Ursula on valittu puheenjohtajaksi vuodelle 2023. Ursula on myös toiminut TIVIAn jäsenyhdistyksen Tietoturva ry:n puheenjohtajana vuosina 2018–2020. 

 Katso Michael Lindholmin esittely
Katso Minna Lounatvuoren esittely
Katso Jarkko Laineen esittely
 Katso Eevamaija Virtasen esittely

Hae TIVIAn hallitukseen!

TIVIAn hallitukseen haetaan syksyllä 2023 neljää jäsentä kaksivuotiskaudelle 2024–2025 ja puheenjohtajaa yksivuotiselle kaudelle 2024. Hakeudu ehdokkaaksi lähettämällä hakemuksesi 17.9. mennessä.


Ursula Koski

CTO for Nordics Partners
Amazon Web Services

Mikä sai hakemaan hallituksen puheenjohtajaksi?

Itsensä haastaminen erilaisten roolien kautta. Halu ymmärtää miten yhteisö toimii alusta loppuun. Aiemmat kokemukset hallitustyötä varsin eri kokoisissa ja eri tavoin työskentelevissä yhteisöissä ja yrityksissä. Hallituksen puheenjohtajan roolin näen sisältävän mielenkiintoisia ulottuvuuksia kuten strateginen johtajuus, valmius toimia operatiivisen päätöksenteon peilinä ja sosiaalinen ulottuvuus.

Mikä on erityiskykysi, jonka tuot hallitustyöskentelyyn?

Kyky ratkaista ongelmia. Olen tottunut arkityössä hakemaan ratkaisuja ja päätöksiä hyvin monenlaisiin asioihin, verrattain lyhyellä aikajänteellä. Tämä opettaa ketteräksi tavalla, jossa oppii, että tehty on parempi kuin täydellinen. Ainoastaan tehtyä ja toteutettua pystyy kehittämään parempaan suuntaan ajan myötä.

Onko hallitustyöskentely vastannut odotuksiasi?

Hallitustyöskentely on suurelta osin vastannut odotuksiani. Itselleni on kuluneena vuonna todella kirkastunut hallitustyöskentelyn erilaiset ulottuvuudet. Hallituksen tehtävä on johtaa strategiaa, jota operatiivinen johto toteuttaa. Hyvä yhteistyö hallituksen ja operatiivisen johdon välillä rakentuu aina luottamukselle, jossa kaikki osapuolet ymmärtävät roolinsa ja vastuunsa yhteisön osana. Mielestäni on hienoa nähdä, miten strategiatyö jalkautuu sekä ajan myötä kehittyy. Erityismaininnan ansaitsee se, että vapaaehtoistyölle perustuva yhteisö pystyy käsittelemään vaikeita asiakokonaisuuksia, kykenee olemaan yhdessä eri mieltä, mutta päätyy silti parhaaseen kompromissiin yhteisön etu edellä.

Terveisesi hallitushakua miettiville?

Tähän vastaus on pitkälti myös vastaukseni siihen, kun joku kysyy pitäisikö ottaa se seuraava vaativa rooli työpaikalla vastaan. Pitäisikö yrittää? Pitäisikö ottaa riski? Lyhyt vastaus: pitäisi. Pidempi vastaus: Pitäisi, jos koet halua lähteä rakentamaan uutta. Sinulla on halu luoda verkostoja ja yhteisöjä, luoda strategiaa, joka luo pohjaa Suomen uusille teknologia-alan huippuvuosille, nyt on juuri oikea hetki lähteä mukaan.

Miten hyvä hallitus löydetään?

Lue, miten vaalivaliokunta auttaa saamaan parhaan mahdollisen hallituksen TIVAIle.

Lue lisää

TIVIAn hallitus vuonna 2023

TIVIAn hallitukseen kuuluu liittokokouksen valitsema puheenjohtaja sekä 8 jäsentä.

Lue lisää

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi

#TIVIA70

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi