Verkkosisällöt

Jäsenrekisterin käyttöohjeet
Jäsenrekisterin käyttöohjeet
Ohjeet Tivian ERP-järjestelmän käyttöön.
DAMA Finland MDM evening
DAMA Finland MDM evening
DAMA Finland held a Master Data Management evening in collaboration with DAMA Ukraine on 13.8 This course contains 2 recordings from the event. Thanks to Minna-Liisa Siltanen, Orion (Espoo) who hosted the evening. Videos: Mervi Leppänen, Orion's journey to MDM Alexander Zhukov President of DAMA Ukraine: "Exploring the dual nature of data consumables: data as a product and data as a service" The recordings are free but we hope that will support Ukrainians via fundraising page if possible: https://u24.gov.ua
Liiketoimintalähtöinen tiedon laadun suunnittelu digihankkeissa
Liiketoimintalähtöinen tiedon laadun suunnittelu digihankkeissa

Webinaarissä käsitellään liiketoimintalähtöistä tiedon laadun suunnittelua digihankkeissa, josta pääset oppimaan enemmän Sami Laineen järjestämällä kurssilla 20.11. Tule mukaan kuuntelemaan ja osallistu myös kurssille, mikäli kiinnostaa vielä enemmän!

AI TIVIA stadissa tekoäly ja ihminen
AI TIVIA stadissa tekoäly ja ihminen

AI TIVIA STADI – Tekoäly ja ihminen -tapahtuma kokoaa yhteen tekoälystä ja sen vaikutuksista kiinnostuneet ammattilaiset. Tällä kertaa syvennymme tekoälyn ja ihmisen väliseen vuorovaikutukseen sekä sen tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Tapahtuma tarjoaa ajankohtaista tietoa, asiantuntijapuheenvuoroja ja tilaisuuden verkostoitua muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä TIVIA Uusimaa ry, Systeemityöyhdistys Sytyke ry ja DAMA Finland ry.

Vihreä koodaus
Vihreä koodaus

Ilmastonmuutos ja energiakriisi pakottavat meidät muuttamaan energiankulutustamme. Myös ohjelmistojen tulee kehittyä energiatehokkaammiksi ja yksi ratkaisu on vihreä koodaus:

- IT-alan hiilijalanjälki ja energiankulutus
- Ohjelmistojen energiankulutuksen yleinen malli
- Mittaukset tai niiden puute
- Energiahukkien poisto
- Käytännön ratkaisuja

Tekoäly – miksi siihen luotetaan niin vähän?
Tekoäly – miksi siihen luotetaan niin vähän?
Miten ja miksi nämä laajoihin kielimalleihin pohjautuvat tekoälypalvelut ovat nyt muuttaneet meidän toimintaamme, miten luottamusta tekoälyyn rakennetaan ja ennen kaikkea, mitä on odotettavissa? - Miksi tekoälyyn luotetaan niin vähän? - Miten henkilöstöä tulisi ohjeistaa näistä aiheista? - Mikä on organisaation johdon rooli tässä asiassa? - Miten me saamme rakennettua kaikkien luottamusta näihin uusiin palveluihin? - AI-Kimmon* ensiesittely. * AI-Kimmo on puhekäyttöliittymällä varustettu ChatGPT 4 -tekoälypalvelu, josta Kimmo kouluttaa digitaalista kaksosta IT-Kimmon pariksi. Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Characters in digital spaces
Characters in digital spaces
Professor Dominik Siemon and PhD Student/Screenwriter Essi Aittamaa from LUT University are working on a research project on design of intelligent digital characters representing companies in digital spaces. Their view of characters goes beyond mere technical functionality, they see characters as carefully designed constructs that combine technological functionality with chosen cultural and marketing messages - important for any organisation’s digital presence. Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi. | Member! Sign in and get this content for free.
Datastrategiaprosessi
Datastrategiaprosessi

Data tunnistetaan useimmissa organisaatioissa kriittiseksi resurssiksi ja omaisuuseräksi, josta on syytä pitää huolta ja jota tulee johtaa. Mutta miten johtaa tietoa niin, että tiedolla johtaminen ja tietotuotanto ovat koko organisaation yhteinen asia ja tietokulttuurin kehittäminen kaikkien vastuulla? Miten saadaan liiketoiminta aidosti kiinnostumaan datan hyödyntämisen mahdollisuuksista? Ari Hovin toimitusjohtaja Jari Ylinen antaa vastauksia ja herättää ajatuksia kolmenkymmenen vuoden kokemuksellaan tietojohtamisen eri näkökulmista. Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.

Osaamisen jakaminen
Osaamisen jakaminen

OP:lle on rakennettu Software Academy vuonna 2019. Software Academy on OP:n sisäinen yhteisö ja ”koulu” teknologiakompetenssin kehittämiselle ja akatemiassa on tällä hetkellä yhdeksän eri oppimistornia eli aihealuetta. Mikko Paloheimo kertoo, mikä tämä Software Academy on, mitä sen oppimistorneissa tehdään ja millaisia kokemuksia tästä aiheesta meillä on. Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.

Monimuotoiset lohkoketjut
Monimuotoiset lohkoketjut

Mitä yhteistä on metaversumilla, Web3:lla, OVT:lla, kiertotaloudella, MyData:lla, NFT:llä, Bitcoinilla..? Lohkoketjut ovat alkaneet löytää paikkansa osana liiketoimintamalleja ja IT-infrastruktuuria. Teknologia näyttäytyy erilaisena riippuen siitä, hyödynnettänkö sitä osana vakiintuneita organisaatioita vai kokonaan uudenlaisen liiketoiminnan mahdollistajana. Tässä katsauksessa keskitymme yleiskuvan lisäksi joihinkin kiinnostaviin sovellusalueisiin ja Suomen tilanteeseen. Asiantuntijana on Mikko Valjakka, joka toimii Eduhouse Oy:ssä koodaavana arkkitehtina. Hän on myös Blockchain Forum ry:n puheenjohtaja ja TIVIAn hallituksen jäsen (2022–2023). Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.

Tiedon johtaminen on tärkeää
Tiedon johtaminen on tärkeää
DAMA Finland ry:n puheenjohtaja ja Ari Hovin tiedonhallinnan asiantuntija Minna Oksanen kertoo meille, miksi tiedon johtaminen on tärkeää. Tiedon johtaminen on osa tietojohtamista ja siihen kuuluu mm. tietoarkkitehtuuri ja tiedonhallinnan käytännöt. DAMAn DMBoK-viitekehys antaa hyvät eväät tiedon johtamiseen, joka myös kuuluu osana webinaarin sisältöä. Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
OpenAI ja ChatGPT saapuivat
OpenAI ja ChatGPT saapuivat
Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman kertoo, mitä ChatGPT ja keinoäly tarkoittavat oikeasti työsi osalta. Katoaako työpaikkasi, tuleeko sinusta tehokkaampi - vai onko kaikki vain puhetta? Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Tekoäly johdolle
Tekoäly johdolle
Tekoälyn hyödyntämiseen asetetaan paljon toiveita ja panostuksia. Mutta mitä ylimmän johdon ja keskijohdon kannattaa ymmärtää tekoälystä? Mitä tekoälyn hyödyntäminen vaatii, mitä se antaa? Mitkä voivat olla laajamittaisen tekoälyn hyödyntämisen seuraukset liiketoiminnalle ja organisaatiolle? Tapahtumassa ei esitellä tekoälytyökaluja eikä opeteta niiden käyttöä, vaan fokus on tekoälyn hyödyntämisessä organisaation ja sen johtamisen tasolla. Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Digitaalisen palvelun modernisointi
Digitaalisen palvelun modernisointi
Vanhentuvat järjestelmät altistavat suurille liiketoimintariskeille, kuten tietoturvan heikentymiselle ja organisaation ketteryyden rapautumiselle. Kun digitaalisessa palvelussa on saumaton käyttöliittymä ja käyttö onnistuu ruuhkahuipuista huolimatta, ihmiset yksinkertaisesti käyttävät palvelua enemmän ja ovat halukkaampia ostamaan. Mitä jos sinulla olisi selkeä polku kankeista toimintatavoista ja vanhenevasta teknologiasta kohti modernia, skaalautuvaa ja kustannustehokasta palvelutuotantoa, joka mahdollistaa nopeamman markkinoillepääsyn sekä liiketoiminnan kehittämisen? Juhana Harmanen, Head of Business, Gofore Oyj Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Mikrobloggaus Mastodonissa
Mikrobloggaus Mastodonissa
Mastodon on hajautettua sosiaalista mediaa, jossa kukin yhteisö pääsee säätämään yhteisölle sopivia sääntöjä. Osaltamme lähdimme liikkeelle sosiaalisesta mediasta, jossa yhdistykset, yksityishenkilöt ja yritykset toimivat yhdessä kuten TIVIAssa. Tässä tapahtumassa käydään läpi Mastodonin perusteet, tunnuksen saaminen tivia.social-instanssille, 2-vaiheinen tunnistautuminen ja oman tunnuksen verifiointi. Nostetaan esiin jokunen TIVIA-yhteisölle relevantti seurattava tuomalla meidät kaikki uuden äärelle yhdessä. Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
DAMA Finland edistämässä suomalaista tiedonhallintaa
DAMA Finland edistämässä suomalaista tiedonhallintaa

Tässä esityksessä käyn läpi tiedonhallintaa. Mitä sillä tarkoitetaan ja miksi tiedonhallinta on tärkeää. Tiedonhallinta mielletään helposti kovin teoreettiseksi, vaikka itse asiassa se liittyy kaikkeen työhön, jota teemme tiedoille ja tiedoilla. Kysymykset: "Tunnetko tietosi ja minkä laatuisia tietoja käytät?" ovat avainkohtia esitykseen liittyen. Puheenvuorossani kerron myös tästä mystisestä nelikirjaimisesta lyhenteestä DAMA. Minna Oksanen, puheenjohtaja, DAMA Finland ry Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.

Kodin digilaitteet, sosiaalinen media, tekoäly
Kodin digilaitteet, sosiaalinen media, tekoäly
Kodin digilaitteet, sosiaalinen media sekä tekoäly – miten toimia turvallisesti ja mitä näistä pitää nyt tietää ja osata? Syksy 2023 on nostanut esille useita digimaailmaan liittyviä huolia, minkä johdosta Tietoturva ry järjestää webinaarin, jossa näitä teemoja käsitellään alan asiantuntijoiden kanssa. Keskustelijat: - Christina Forsgård, viestintäkonsultti, Netprofile - Petteri Järvinen, tietokirjailija, nörtti - Katleena Kortesuo, tietokirjailija, viestintäasiantuntija - Teemu Vaskiluoto, senior associate, Advisense Moderaattorit: - Kimmo Rousku, varapuheenjohtaja, Tietoturva ry - Oona Matinpalo, hallituksen jäsen, Tietoturva ry Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
IT:n kiertotalous
IT:n kiertotalous
IT-maailma tulee perässä kiertotaloudessa, mutta tämän ei tarvitse olla näin. Puheessa kuulemme, miten IT:n kiertotalous tuodaan nykypäivään ja miten jokainen voi vaikuttaa omalta osaltaan. Tuulia Virhiä, toimitusjohtaja, SwanIT Oy Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Sarjamentorin vinkit kasvavalle ohjelmistoammattilaiselle
Sarjamentorin vinkit kasvavalle ohjelmistoammattilaiselle
Neljä harjoittelijaa neljässä kesässä, mitä näistä opittiin? Miten ohjelmointi ja testaushommien oppimista voi tehostaa? Maaret Pyhäjärvi, Development Manager, Vaisala Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Tekoälyn ja datan energiankulutus
Tekoälyn ja datan energiankulutus
Tekoäly on tullut rytinällä kaikkien tietoisuuteen viimeistään vuoden 2023 aikana. Sen povataan mullistavan työnteon, osaamistarpeet ja useita teollisuudenaloja. Vähemmän kuitenkin puhutaan tekoälyn ja sen taustalla olevan datan energiankulutuksesta ja hiilijalanjäljestä. Ne ovat jo nyt suuria ja kasvu eksponentiaalista. Mitä tekoälyn käyttäjän, IT:n ja bisnespäättäjän tulisi näistä tietää ilmastomuutoksen hillitsemiseksi? Janne Kalliola, kasvujohtaja, Exove Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Digitaalisten palveluiden hiilijalanjälki nyt ja tulevaisuudessa
Digitaalisten palveluiden hiilijalanjälki nyt ja tulevaisuudessa

Mikä on kehitettävien digitaalisten palveluiden nykytilanne? Mitä yritysten pitää ottaa huomioon palveluiden hiilijalanjäljen pienentämiseksi? Mitä on luvassa seuraavan kymmenen vuoden aikana? Jarkko Koistinaho, Johtava energiatehokkaiden ohjelmistoratkaisujen arkkitehti, AtoZ Oy Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.

Suomen ICT 2023 – perässähiihtäjiä vai ladun aukaisijoita?
Suomen ICT 2023 – perässähiihtäjiä vai ladun aukaisijoita?
Suomen ICT-alan maisema on jatkuvassa muutoksessa, eikä vuosi 2023 ole poikkeus. Paneelikeskustelu pureutuu tähän ajankohtaiseen aiheeseen. Paneeli kokoaa yhteen alan huippuasiantuntijoita, visionäärejä ja vaikuttajia keskustelemaan siitä, kuinka Suomi pärjää globaalissa ICT-kilpailussa. Tarkastelun kohteena ovat niin perinteiset vahvuudet kuin myös tulevaisuuden teknologiset suuntaukset. Panelistit: • Milja Köpsi, koordinaattori, Software Finland / Mimmit koodaa -ohjelma • Kimmo Rousku, varapuheenjohtaja, Tietoturva ry | VAHTI-pääsihteeri, Digi- ja väestötietovirasto • Mikko Torikka, päätoimittaja, IT Insider • Sari Uusitalo, Head of Enterprise Nordic, Amazon Web Services Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
TIVIA 70 vuotta ICT:llä tulevaisuutta tekemässä
TIVIA 70 vuotta ICT:llä tulevaisuutta tekemässä
TIVIAn historia ja aikaansaannokset 1953–2023 Reino Myllymäki, kehityspäällikkö, TIVIA ry Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Sinisen tiimin penkiltä tietomurron jälkimaingeissa – Tapaus Vastaamo
Sinisen tiimin penkiltä tietomurron jälkimaingeissa – Tapaus Vastaamo
Esityksessä käydään ytimekkäästi läpi mitä tapahtuu yrityksessä tietomurron jälkeen. Käymme läpi teknisestä näkökulmasta, kuinka liiketoiminta ja sen jatkuvuus turvataan sen jälkeen, kun akuutein vaihe on ohitettu. Tarkastelemme toimintaa sinisen tiimin eli teknisten tietoturva-asiantuntijoiden ja ylläpidon näkökulmasta. Tapausesimerkkinä käydään läpi paljon julkisuutta saanutta Vastaamon tapausta ja mietitään, mitä voimme oppia siitä. Jarno Yliluoma, Principal Consultant, Nixu Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Verkkorikolliset metsästävät rahaa, valtiolliset toimijat tietoa – kuinka suojaudut?
Verkkorikolliset metsästävät rahaa, valtiolliset toimijat tietoa – kuinka suojaudut?
Olemme kokeneet viimeiset parin vuoden aikana merkittävän vyöryn sekä organisaatioihin että meihin käyttäjiin kohdistuvien digitaalisten hyökkäysten osalta. Ketkä ja miten meitä vastaan hyökätään, mitkä ovat 6+6 vinkkiä suojautumiseen - eikä unohdeta myöskään suojautua informaatiovaikuttamiselta! Kimmo Rousku, varapuheenjohtaja, Tietoturva ry Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
GDPR + tekoäly = mahdoton tehtävä
GDPR + tekoäly = mahdoton tehtävä
Tekoälyn hyödyntämään datamassaan sisältyy henkilötietoja eikä näin ollen GDPR:n kiemuroilta voi tässäkään tapauksessa välttyä. Miten liiketoiminta voi hyödyntää tekoälyä eettisesti vai onko AI:n yhteensovittaminen tietosuojan vaatimuksiin mahdoton tehtävä? Oona Matinpalo, Data Privacy Lead, Deloitte Finland, Hallituksen jäsen Tietoturva ry Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Tietoturva teollisuuden toimitusketjujen tukena
Tietoturva teollisuuden toimitusketjujen tukena
Kiinteämpi yhdistyminen toimitusketjun muihin osiin niin yrityksen ylä- kuin alapuolella lisää tehokkuutta ja mahdollistaa monien toimintojen automatisointia. Kuitenkin nämä liitokset lisäävät kaikkien toimitusketjussa toimivien yritysten hyökkäyspinta-alaa ja keskinäisriippuvuutta tietoturvassa. Miten teollisuuden yritysten tulisi lähestyä toimitusketjujensa tietoturvaa ja varmistaa oma toimintansa alati vaarantuvassa ympäristössä? Arttu Pispa, OT Cybersecurity Manager, Deloitte Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Tekoälyn mahdollisuudet ja haasteet
Tekoälyn mahdollisuudet ja haasteet

Esityksessä käydään ensin läpi mitä tekoäly tarkoittaa, mitä sillä voidaan saada aikaiseksi ja mitkä vallalla olevat uhkakuvat eivät ole todennäköisiä. Esityksessä pohditaan myös mitä jokaisen tulee tietää tekoälystä ja miten tietoa voi hankkia lisää. Samoin tutustutaan tekoälyn käytön ja kehityksen haasteisiin ja miten niihin voi vastata. Laura Ruotsalainen, professori, Helsingin yliopisto ja Suomen tekoälykeskus (FCAI) Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.

Tekoäly ja työn tulevaisuus
Tekoäly ja työn tulevaisuus
Nopeasti kehittyvä tekoäly oppii yhä uusia taitoja. Millaiset työt säilyvät jatkossakin ihmisillä ja millaista osaamista ne vaativat? Onko tekoäly tulevaisuuden terminaattori vai nöyrä apulainen? It-asiantuntija Petteri Järvinen, PJOY Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
EU:n digisäädökset muokkaavat tiedonhallinnan pelikenttää
EU:n digisäädökset muokkaavat tiedonhallinnan pelikenttää
EU:n uudet digisäädökset luovat yhteisiä pelisääntöjä ja vaikuttavat vahvasti yritysten tiedonhallintaan tulevaisuudessa. Datanhallinta-asetus (Data Governance Act), datasäädös (Data Act), tekoälysäädös (Artificial Intelligence Act), digimarkkinasäädös (Digital Markets Act) sekä digipalvelusäädös (Digital Services Act) pyrkivät luomaan edellytykset reilulle datataloudelle. Esityksessä käydään läpi säädösten pääpiirteitä sekä käytännön vaikutuksia organisaatioiden tiedonhallintaan. Juha-Pekka Joutsenlahti, Data Advisor & Data Catalog Lead, Solita Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Tietotekniikan yhteinen nimittäjä läpi ajan ja alojen
Tietotekniikan yhteinen nimittäjä läpi ajan ja alojen
Esitys esittelee filosofista punaista lankaa läpi muutaman vuosikymmenen tietotekniikan alalla. Yllättäen terminologian muutokset, toimialan vaihdokset ja erilaiset tehtävät tuntuvat aina sisältävän dataa ja siitä johdettua tietoa vaihtelevilla painotuksilla. Tarina peilaa useita näennäisesti hyvinkin erilaisia rooleja sekä muutaman erilaisen ajattelumallin, kuten ohjelmistoarkkitehtuurin, sertifiointihankkeet, prosessikehityksen ja lopulta myös DAMA-viitekehyksen. Jyrki Tunnela, Tiedonhallintapäällikkö, Fintraffic Raide Oy Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Miten tekoäly voi auttaa meitä kuluttamaan järkevämmin?
Miten tekoäly voi auttaa meitä kuluttamaan järkevämmin?
Avointa dataa analysoimalla voidaan löytää yllättäviä asioita. Samuli Visuri pohtii tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia ohjaamaan järkevämpään kuluttamiseen virtanen.ai-esimerkkicasen kautta. Palvelun tekemän analyysin avulla jokainen voi helposti osallistua sähkönsäästötalkoisiin tai etsiä säästökohteita omasta kulutuksestaan. Maksuton Virtanen.ai tarjoaa muita työkaluja tarkempaa tietoa siitä, mikä omassa kodissa sähköä kuluttaa. Samuli Visuri, Managing Director, Principal Data Scientist, Analytics services, Nitor Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Tekoälyavusteinen ohjelmistotestaus
Tekoälyavusteinen ohjelmistotestaus

Tekoälyä sovelletaan lähes kaikille liiketoiminta-alueille. Näihin lukeutuu jopa ohjelmistojen testaus. Esityksessä käydään läpi tekoälyn soveltamismahdollisuuksia ohjelmistotestaukseen: Miten tekoäly auttaa ohjelmistotestauksessa? - Tekoäly testiautomaation tukena - Tekoäly testien valinnassa - Tekoäly testien luonnissa Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.

Tekoälyn hyödyntäminen osaamisen kohtaanto-ongelmassa
Tekoälyn hyödyntäminen osaamisen kohtaanto-ongelmassa
Kun työpaikat ja osaaminen eivät kohtaa, se tuottaa ongelmia sekä yhteiskunnalle (työllisyysaste, koulutuksen kehittäminen), yrityksille (rektyrointi, osaajapula) että yksilöille (osaamista vastaavien työpaikkojen löytäminen, oman osaamisen kehittäminen). Atte Roine kertoo lukuisin esimerkin kohtaanto-ongelman ratkaisemisesta tekoälyn avulla. Atte Roine, konsultti Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Yritysten kestävyysdatan tilanne Suomessa - mitä jokaisen yrityksen pitää tietää
Yritysten kestävyysdatan tilanne Suomessa - mitä jokaisen yrityksen pitää tietää
Esityksessä käydään läpi havainnollisesti, miten kestävyysraportoinnista tai vastuullisuusraportoinnista otetaan hyöty irti ja muutetaan se kilpailueduksi. Mira Malhotra,Senior Analytics Consultant Markku Haukijärvi, Client Executive Jäsen! Kirjautamalla saat verkkosisällöt veloituksetta käyttöösi.
Tuotantoverkkojen ja kriittisen infrastruktuurin tietoturvallisuus
Tuotantoverkkojen ja kriittisen infrastruktuurin tietoturvallisuus
Esityksessä pohditaan tuotantoverkkojen tietoturvaa mm. NIS2-direktiivi huomioon ottaen.
Oppimalla onnistuneisiin IT-projekteihin
Oppimalla onnistuneisiin IT-projekteihin
Riku Oksman kertoo, miten oppimalla parannetaan projektin onnistumistodennäköisyyttä.
Vuoden 2024 tietotekniikkahaasteet
Vuoden 2024 tietotekniikkahaasteet
Tallenne IT Insider -verkkotapahtumasta, jossa IT Insiderin päätoimittaja Mikko Torikka haastatteli Mikko Ilari Laakkosta ja Timo Perkolaa vuoden 2024 tietotekniikkahaasteista ja -mahdollisuuksista.
Kyberturva muuttuvassa maailmassa
Kyberturva muuttuvassa maailmassa
Kansanedustaja ja työelämäprofessori Jarno Limnéll antaa katsauksen kyberturvatilanteestamme.
AI TIVIA STADISSA
AI TIVIA STADISSA
AI TIVA STADISSA -tapahtumassa 8.2.2024 esitetyt esitykset.
Tekoäly ja kestävä kaupunkisuunnittelu
Tekoäly ja kestävä kaupunkisuunnittelu
Professori Laura Ruotsalainen kertoo tekoälyn soveltamisesta kaupunkisuunnitteluun.
Helppokäyttöisyys julkisissa hankinnoissa
Helppokäyttöisyys julkisissa hankinnoissa
Timo Jokela kertoo käytettävyyden ja helppokäyttöisyyden huomioimisesta julkisissa hankinnoissa ja julkistaa asiaa koskevan kirjan.
Tekoälysäädöksen kiemuroissa
Tekoälysäädöksen kiemuroissa
Oona Matinpalo kertoo tekoälysäädöksestä, sen kehityksestä ja soveltamisesta.
Mihin IT-ala on menossa kestävyyden osalta?
Mihin IT-ala on menossa kestävyyden osalta?
Professori Jari Porras pohtii esityksessään IT-alan tilannetta vastuullisuuden ja vihersiirtymän osalta.
Tekoälyavusteinen ohjelmointi
Tekoälyavusteinen ohjelmointi
Jarkko Laine kertoo käytännönläheisesti tekoälyn käytöstä ohjelmoinnissa.
Ohjelmistotestauksen ilmastovaikutukset
Tietoturvakatsaus 2024 materiaalit
Pysytkö pinnalla tekoälykehityksessä?
Pysytkö pinnalla tekoälykehityksessä?

Virpi Hotti UEF/Valtiokonttori kertoo kokemuksistaan Valtiokonttorin tekoälykyvykkyyksien rakentamisessa.

Minna Oksanen haastattelee Sameli Mäenpäätä. Sameli on aikaisemmin toiminut CDO:na ja CIO:na isoissa organisaatioissa, jossa lähdettiin rakentamaan tekoälyllä uusia toimintamalleja, tehokkuutta ja parempaa asiakaspalvelua. 

Ursula Koski Tivian puheenjohtaja / AWS kertoo tekoälyn teknisistä ratkaisuista
Minna Oksanen kertoo Tivian tulevista kehityssuunnitelmista tekoälykompetenssien kehittämiseen.

Ohjelmistotestauksen johtaminen
Ohjelmistotestauksen johtaminen
Marko Rytkönen ja Kari Kakkonen kertovat ohjelmistotestauksen johtamisesta ACT2LEAD -kirjansa pohjalta: Miksi ohjelmistotestausta pitää miettiä aina yrityksen johtoa myöten? Miten laatukulttuuri syntyy toiminnan kautta? Millainen on ACT2LEAD - testauksen johtamisen heuristiikka? Millainen oli kirjan ACT2LEAD syntymatka?
Tekoäly on muutakin kuin ChatGPT
Tekoäly on muutakin kuin ChatGPT

Keskustelu tekoälyn ympärillä on keskittynyt pitkälti yhteen osa-alueeseen eli ChatGPT:hen. Mutta tekoäly on paljon muutakin. Esityksessä valotetaan tekoälyn eri osa-alueita ja niiden hyödyntämistä. 

IT-osaajapula - vai kohtaanto-ongelma?
IT-osaajapula - vai kohtaanto-ongelma?

Onko olemassa IT-osaajapulaa, vai onko kysymys siitä, että osaajat ja avoimet työpaikat eivät kohtaa? Aihetta tutkinut ja opinnäytetyöstään palkittu Jani Mäntysaari kertoo tilanteesta ja siihen liittyvistä näkökulmista.

Datasäädöksen sisältö ja vaikutukset
Datasäädöksen sisältö ja vaikutukset
Mikä on EU:n datasäädös ja miten se vaikuttaa yrityksiin ja kuluttajiin?
Testauskatsaus tekoälyn uhkiin onnistumisen perusteena
Testauskatsaus tekoälyn uhkiin onnistumisen perusteena

Maaret Pyhäjärven testauskatsauksesta kuulet mm. tekoälystä ja testausautomaatiosta.