TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA täyttää 70 vuotta 26.11.2023

TIVIA ry:n edeltäjä Reikäkorttiyhdistys ry perustettiin 26.11.1953. Yhdistyksestä tehtiin toimittajariippumaton, jäseniksi hyväksyttiin henkilöjäsenten lisäksi yritysjäseniä ja henkilöjäseniksi kelpasi niin johto kuin suorittava henkilökuntakin. Lisäksi päätettiin, ettei yhdistys sekaannu palkka-asioihin. Nämä periaatteet ovat säilyneet TIVIAssa keskeisinä nyt jo 70 vuotta.

TIVIA on onnistunut vuosien ajan pysymään ajan hermolla: toimimaan jäsentensä ammatillisena verkostona, tuottamaan koulutusta, jota muualta ei saa, ja vaikuttamaan alan lainsäädännön ja standardien kehitykseen. TIVIA on ollut myös järjestämässä ja tukemassa tutkimustoimintaa, josta yksi esimerkki on IT-barometri vuodesta 2007 alkaen ja toinen 31.8.2023 päättynyt Green ICT -hanke.

Tarvittaessa TIVIA on luonut nahkansa uudelleen, esimerkiksi muuttumalla yhdistyksestä liitoksi vuonna 1972. Nimi on päivittynyt vuosikymmenien kehityksen mukana muutamia kertoja. Viimeisin nimenmuutos on vuodelta 2022, jolloin Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry päätti syyskokouksessaan lyhentää nimensä TIVIA ry:ksi.

70-vuotisjuhlavuosi on näkynyt jäsenyhdistyksiemme tapahtumissa, TIVIA News -lehdessämme, nettisivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissamme. TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi huipentui juhlaseminaariin ja cocktailtilaisuuteen Teknologia 23 -tapahtuman yhteydessä 8.11.2023.

 Lue TIVIAn historiasta tarkemmin

 Tutustu alta juhlavuoden julkaisuihin!

TIVIA 70 -juhlaseminaari ja cocktailtilaisuus  

Koko vuosi 2023 on ollut TIVIAlle 70-vuotisjuhlavuosi, joka huipentui juhlaseminaariin ja cocktailtilaisuuteen Teknologia 23 -tapahtuman yhteydessä keskiviikkona 8.11.2023.

Lue lisää

TIVIA 70 vuotta – mitä saatiin aikaan?

Vuosi 2023 on kahdella tapaa juhlavuosi. Ensimmäinen reikäkorttikone tuli Suomeen vuonna 1923, joten kuluva vuosi on tietojenkäsittelyn 100-vuotisjuhlavuosi. Reikäkortit liittyvät myös TIVIAn historiaan, sillä edeltäjämme Reikäkorttiyhdistys perustettiin 70 vuotta sitten.

Lue lisää

TIVIA – toimintaa yhteiskunnan parhaaksi

TIVIAn kannanotoilla on pitkät juuret. Jo vuonna 1973 Tietojenkäsittelyliitto julkaisi ensimmäisen atk-politiikkansa, jolla otettiin kantaa moniin ajankohtaisiin tietotekniikkaa ja sen hyväksikäyttöä koskeviin asioihin.

Lue lisää

Millainen Suomi meillä olisi ilman TIVIAa? 

Kuten tunnettua, TIVIAn edeltäjä Reikäkorttiyhdistys ry perustettiin 26.11.1953. Mitä jos niin ei olisikaan tapahtunut?

Lue lisää

Tutustu juhlavuoden esitteeseemme

Esitteemme sisältää tietoa mm. TIVIAn 70-vuotisesta historiasta, koodauksen kehittymisestä, ICT-osaamisesta tulevaisuudessa ja TIVIA-yhteisöstä. Osa esitteen tiedoista on saatavilla myös englanniksi – some of the information in the brochure is also available in English!

Lue lisääMitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70
kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi