TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA juhli merkkivuottaan nuorekkaan arvokkaasti

TIVIA ry:n edeltäjä Reikäkorttiyhdistys ry perustettiin liki 70 vuotta sitten 26.11.1953. Koko vuosi 2023 on ollut TIVIAlle 70-vuotisjuhlavuosi, joka huipentui juhlaseminaariin ja cocktailtilaisuuteen Teknologia 23 -tapahtuman yhteydessä keskiviikkona 8.11.2023.

Juhlaseminaari järjestettiin TIVIA Stagella kello 14 alkaen. TIVIA ry:n kehityspäällikkö Reino Myllymäki kertoi liiton 70-vuotisesta historiasta, TIVIA ry:n hallituksen puheenjohtaja Ursula Koski kertoi ajatuksiaan liiton tulevaisuudessa ja keskustelutti Milja Köpsiä, Kimmo Rouskua, Mikko Torikkaa ja Sari Uusitaloa paneelikeskustelussa, jonka otsikko oli ”Suomen ICT 2023 – perässähiihtäjiä vai ladun aukaisijoita?” Lopuksi palkittiin vielä ansioituneita.

Coctailtilaisuuden juonsi TIVIA ry:n toimitusjohtaja Juha Lappi. Ensimmäisenä ääneen pääsi Jaakko Kivinen, Tietotekniikan liiton hallituksen jäsen 1987–1989 ja puheenjohtaja 1990–1992, omien sanojensa mukaan todennäköisesti vanhin elossa olevista puheenjohtajista. Hän päätti puheensa a cappella -lauluesitykseen; mahtava suoritus 84-vuotiaalta!

Illan pääesiintyjä oli futuristi Sari Stenfors, joka on keskittynyt nimenomaan pitkän aikavälin tulevaisuuden ennustamiseen. Kuin sattumalta hänen bravuurinsa liittyy 70 seuraavaan vuoteen, kun juhlimassa oltiin juuri TIVIAn 70 mennyttä vuotta. Sari haastoi kertomaan teoista, joilla TIVIA pelastaa maailman seuraavan 70 vuoden aikana.
Jäsenyhdistysten tervehdyksiä kuultiin tämän jälkeen, syötiin ja verkostoiduttiin. Kaikenkaikkiaan TIVIA juhli 70 vuottaan nuorekkaan arvokkaasti.

Katso TIVIA 70 -juhlaseminaarin ja cocktailtilaisuuden kuvat alla olevasta kuvagalleriasta!Teksti: Reino Myllymäki
Kuvat: Olli Teräs, Reino Myllymäki


Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70
kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi