TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Yhteistyötä ja kumppanuuksia

Kumppanuudet IT-alalla eivät ole mikään uusi keksintö. Kumppanuuksien ja yhteistyön muodot vain vaihtelevat. Pienemmille IT-alan yrityksille voi olla jopa elintärkeää kumppanoitua toisten yritysten kanssa, jotta ne voisivat paremmin vastata esimerkiksi isompien tarjouspyyntöjen asettamiin vaatimuksiin. Kumppanoitumalla muiden kanssa pienestäkin voi tulla iso.

IT-alalla yhdessä tekeminen on luontevaa myös ilman virallisia kumppanuuksia. Avointa lähdekoodia kehitetään yhteistyössä ja tulokset ovat niin ikään kaikkien hyödynnettävissä. Kun kehitystyöhön osallistuu iso joukko alan ammattilaisia, eteneminen on nopeaa ja virheitä pystytään korjaamaan tehokkaasti. Jonkun toisen tekemää on paljon helpompi parannella, kuin lähteä itse tekemään nollasta.

Myös TIVIAlla on pitkät perinteet yhdessä tekemisestä. Verkostojen tarjoaminen digitaalisemman Suomen parhaaksi lukee jo TIVIAn missiossakin. Tuomme yhteen osaamisen niin alueyhdistyksistämme kuin teemayhdistyksistämme ja pyrimme luomaan parhaat mahdolliset puitteet hyvien ideoiden edistämiseen. Hieno esimerkki yhteisön tuottamasta osaamisesta on ICT Leaders Finlandin pian julkaistava CIO Agenda 2020+ -kirja, jota yhdistys on kirjoittanut joukkoistamalla innostaen mukaan lähes sata tietohallinnon johtamisen ammattilaista.

Olemme toimineet IT-alan äänitorvena jo pian seitsemänkymmenen vuoden ajan. Tässä ajassa on käynyt hyvin selväksi, että isosta yhteisöstä löytyy helpommin vaikuttavaa osaamista, painavaa sanottavaa ja uskottavuutta kuin yksin tehtäessä. Tästä syystä lanseerasimme uuden jäsenyysmuodon, kumppanuuden, yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat ajaa suomalaista IT-alaa eteenpäin yhteisvoimin.

Toivotamme sinutkin tervetulleeksi mukaan edistämään digitaalisempaa Suomea!
Tiina Riutta

liiketoimintajohtaja, TIVIA
Twitter | LinkedInTIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä. TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi