TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Narri itkee mennyttä kesää

Kesää kesti tänä vuonna yllättävän pitkään ja alkusyksykin oli lämmin. Silti syksy on tullut ja olemme menossa vääjäämättömästi kohti talvea. Itse olen kesäihminen ja tunnustaudun narriksi.

Tätä kirjoittaessa olo on kuin kenraalilla, joka on lähettänyt joukkonsa hyökkäykseen. On tyhjä olo, sillä hetki sitten TIVIA 70 vuotta -kirjan käsikirjoitus valmistui ja on odottamassa viimeisiä toimenpiteitä. Paljon ei voi nyt enää tehdä homman onnistumiseksi, toki vielä pitää tehdä tarvittavat korjaukset ja lisäykset. Ja vastata aikanaan kirjapainon kysymyksiin, jos niitä tulee.

Historiasta ja sen kirjoittamisesta on tässä numerossa enemmänkin asiaa. Historiikkeja kirjoitetaan muuallakin TIVIA-yhteisössä ja hyvä niin. Yhteisö, joka ei tunne historiaansa, on tuomittu elämään sen uudelleen, sanotaan. Jos joku näkee tässä viittauksen itäiseen naapuriin, havainto ei välttämättä ole väärä.


Silti on katsottava tähän päivään ja huomiseen. Itse sekaannuin tuotemallinnukseen vuonna 1994, jolloin se oli aika uusia asia rakennusalalla ja on sitä osin vieläkin. Myöhempänä tässä lehdessä käsitellään digital twin -asiaa, joka on digitaalisen mallinnuksen yksi ilmentymä – samoin kuin KAOS-osaamisyhteisön 9.11. kokonaisarkkitehdeille järjestämä mallinnusiltakin.

Teknologia 23 -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11. on TIVIAn tämän vuoden päätapahtuma 70 vuotta ICT:llä tulevaisuutta tekemässä -hengessä. TIVIA Stagelta on tulossa kolme päivää ajankohtaista asiaa DAMA Finland ry:n, TIVIA Uusimaa ry:n, Systeemityöyhdistys SYTYKE ry:n, Tietoturva ry:n ja TIVIA ry:n järjestämänä. Osana tätä tapahtumaa käsiteltiin TIVIAn 70-vuotista taivalta ja tulevaisuutta alkaen keskiviikkona 8.11. klo 14 kahden esityksen ja yhden paneelikeskustelun voimin.

Historia on perusta, jolle tulevaisuus luodaan. Emme voi muuttaa historiaa, se on vain tunnettava ja hyväksyttävä. On myös tunnustettava tehdyt virheet ja otettava opiksi. Silti kaikkein tärkeintä on katsoa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, onhan se tietotekniikan jatkuvaa juhlaa!
Reino Myllymäki
kehityspäällikkö, TIVIA

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy osana Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat vapaasti luettavissa.

TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi