TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIAn hallitus tutuksi – Joona Haavisto

TIVIA haluaa tehdä myös tänä vuonna hallituksen jäsenet tutummiksi suurelle yleisölle. Esittelemme muutamia TIVIAn hallituksen jäseniä, jotka kertovat omia näkemyksiään hallitustyöskentelystä.

Toisena esittelyvuorossa on Joona Haavisto, joka toimi hallituksessa ensimmäistä kertaa jo vuonna 2020 ja nyt on valittuna kaudelle 2022–23. Hallitustyön lisäksi Joona toimii TIVIAn viestintätoimikunnan puheenjohtajana.

TIVIAn hallitukseen haetaan neljää jäsentä kaksivuotiskaudelle 2023–24 ja puheenjohtajaa yksivuotiskaudelle 2023.

Hakeudu ehdokkaaksi lähettämällä hakemuksesi ja CV 18.9.2022 mennessä.Lue miten hyvä hallitus löydetään:
Miten me saamme TIVIAlle parhaan mahdollisen hallituksen?


Nimi

Joona Haavisto

Titteli ja yritys

Senior Software Developer, People Leader
Gofore

Mikä sai hakemaan TIVIAn hallitukseen?

Liityin TIVIAn jäseneksi viisi vuotta sitten ja tutustuin silloin paikalliseen toimintaan. Päädyin mukaan TIVIA Uusimaan hallitukseen ja toimin puheenjohtajanakin pari vuotta. TIVIAn valtakunnallinen toiminta tuli pian tutuksi TIVIA-päivillä ja muissa tilaisuuksissa. Muutaman alueyhdistysvuoden jälkeen päätin hakea TIVIA halliitukseen kun koin, että minulla on annettavaa valtakunnalliseen toimintaan sekä alan ammattilaisena että kokeneena järjestöaktiivina.

Mikä on erityiskykysi, jonka tuot hallitustyöskentelyyn?

Vahvuuksinani hallitustyöhön on ainakin into tarttua toimeen TIVIAn toiminnan kehittämiseksi ja kokemus hallitustyöstä eri järjestöissä.

Onko hallitustyöskentely vastannut odotuksiasi?

Odotin uusia kokemuksia, hyvää yhteistyötä muiden hallituslaisten kanssa ja mahdollisuuksia vaikuttaa TIVIAn toimintaan järjestön sisällä ja ulospäin. Näiltä osin on hallitustyö vastannut odotuksiani. Minulla oli jo ennestään kokemusta hallitustyöstä monenlaisissa järjestöissä ja TIVIAn alueellinen järjestötoiminta tuttua. Jonkinlainen kuva ja aavistus minulla toki toiminnasta oli, mutta perehdytyksien ja tutustumisten myötä on tottakai tullut paljon uutta ymmärrystä. Muihin hallituslaisiin, alan kokeneisiin vaikuttajiin, on ollut ilo tutustua.

Terveiset hallitushakua miettiville?

Hallitustyössä olen tutustunut todella moneen tivialaiseen ja tavannut alan ammattilaisia eri toimialoilta. Hallitustyössä on pohdittu TIVIAn toimintaa monesta eri näkökulmasta. Jos tämän yhteisön tulevaisuus ja verkostoituminen kiinnostaa, niin suosittelen lämpimästi hakemaan.

Kuva: Mikko Mäntyniemi


Lue miten hyvä hallitus löydetään ja mitä kaikkea otetaan huomioon hallituksen kokoonpanoa suunniteltaessa:
Miten me saamme TIVIAlle parhaan mahdollisen hallituksen?

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi