TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Testing Assembly 2023 kokoaa ohjelmistotestauksen ammattilaiset yhteen

Viime vuonna 10-vuotista taivaltaan Sokos Hotel Triplassa Helsingissä juhlinut Testing Assembly palaa tänä vuonna jälleen vanhaan tuttuun Sokos Hotel Presidenttiin. Konferenssi on vakiinnuttanut paikkansa Suomen isoimpana ohjelmistotestaukseen ja laadunvarmistukseen keskittyvänä tapahtumana. Tilaisuuden merkitys on erityisesti sen yhteisöllisyydessä, sanoo tapahtuman projektipäällikkö ja FiSTB:n puheenjohtaja Kimmo Hakala. Täällä pääsee tapaamaan vanhoja kollegoja ja voi tutustua myös aivan uusiin ihmisiin. Keskeistä on kuitenkin se, että ollaan kaikkia osallistujia yhdistävän aihepiirin eli testauksen äärellä ja tämä osaltaan mataloittaa keskustelukynnystä aivan uusienkin tuttavuuksien kanssa. Yhtenä tavoitteena ollut pitää tapahtuma tietyllä tapaa rentona ja välittömänä, ja näin ollen tarjota hyödyn lisäksi myös hauskanpitoa työviikolle, sanoo Hakala.

Varsinaisen konferenssipäivän lisäksi torstaina 16.11. järjestettävän Testing Assemblyn yhteydessä on mahdollista päästä myös kouluttamaan itseään workshopeissa, jotka sijoittuvat keskiviikolle ja perjantaille. Keskiviikon workshopin aiheena on Hands-on experience with neural networks ja sen pitää ISTQB®:n presidentti Klaudia Dussa-Zieger. Tässä workshopissa saadaan perusteita neuroverkkojen käytännönläheiseen hyödyntämiseen. Perjantain workshopista vastaa Robot Framework Foundation ja kouluttajana toimii René Rohner. Aiheena on Introduction to Open-Source Web-Automation with Robot Framework  ja siinä perehdytään käytännönläheisesti avoimen lähdekoodin ja Robot Frameworkin avulla tehtäviin hyväksymistesteihin. Kannattaa kysyä työnantajalta mahdollisuuksia osallistua näihin koulutuksiin, sillä ne tarjoavat yhden keinon ammatilliseen itsensä kehittämiseen ja vieläpä kilpailukykyiseen hintaan, sanoo Hakala.

Olennainen osa konferenssia on myös kumppaniyhteistyö ja sitä onkin jatkuvasti kehitetty eteenpäin. Tämän vuoden uudistuksena ovat eri partnerikategoriat alkaen Silver-tasosta aina Diamond-tasoon, sanoo partneriyhteistyöstä vastaava Anju Tember. Konferenssin partnerialue tuo mukavasti lisäsäpinää ja kaikki partnerit saavat valitusta tasosta riippumatta ständin messualueelle, jossa he voivat esitellä yrityksensä toimintaa ja tarjota lisäaktiviteetteja kävijöille mm. erilaisten pelien ja arvontojen muodossa. Konferenssipartnerina on Euroopan suurin testaustapahtuma EuroSTAR, jolla on jo 30 vuoden historia ohjelmistotestauksen tapahtuman järjestämisessä.  Testing Assemblyssä tullaan arpomaan myös yksi pääsylippu Eurostar 2024 -konferenssiin ja lisäksi Testing Assemblyn osallistujat saavat 10 % alennuksen EuroSTARin sisäänpääsystä.

Testing Assembly järjestetään torstaina 16.11.2023 ja workshopit keskiviikkona 15.11. sekä perjantaina 17.11. Konferenssipäivä on FiSTB:n jäsenille ja ISTQB-sertifioiduille osallistujille maksuton ja workshoppeihin voi ilmoittautua edullisella jäsenhinnalla. Katso lisätietoa tapahtuman sivuilta.


FiSTB on rekisteröity yhdistys ja sen virallinen nimi on Finnish Software Testing Qualifications ry. FiSTB on TIVIAn jäsenyhdistys.

fistb.fiTeksti: Kimmo Hakala
Kuva: Kari Kakkonen

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi