TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Myös ERPit muuttuvat

TIVIA Uusimaa ry järjesti ERP Days -tapahtuman 5.9.2023. Hyvähenkiseen tapahtumaan mahtui kaksi keynote-puheenvuoroa, kaksi paneelikeskustelua sekä aikaa tuote-esittelyille ja verkostoitumiselle.

Iltapäivän ensimmäisessä paneelikeskustelussa olivat edustettuna Inforin, IFS:n, SAP:n, CGI:n ja Digian asiantuntijat. Mieleeni jäi vakuutukset siitä, että ratkaisua ei edes tarjota asiakkaalle, ellei tarjotun järjestelmän sopivuus ole vähintään 90 %.

Aiemminhan kaikki otettiin, mikä saatiin. Ja usein tili tehtiin räätälöinneillä. Valitettavasti tämän seurauksena ERPin käyttöönotto kesti ja oli kallista, vanhat toimintatavat sementoitiin vuosiksi ja versionvaihto saattoi osoittautua mahdottomaksi.

ERP-järjestelmät kuitenkin kehittyvät ja yli kymmenen vuotta vanhoista kokemuksista on apua vain joissain fundamentaalisissa asioissa, jotka eivät muutu. Asiakkaan tulee edelleen tietää mitä haluaa, sitoutua haluamiinsa asioihin, osallistaa johtoa ja henkilökuntaa sekä muutosjohtaa koko organisaatiota kohti uutta järjestelmää ja toimintamalleja. Omintakeisista toimintamalleista on pöydälle tuotava vain ne, jotka tuottavat aidosti kilpailuetua. Kilpailuetua tuomattomat voi vaihtaa järjestelmien tarjoamiin vakiotoiminnallisuuksiin.


On hienoa, jos ja kun asiakkaan tarvitsemia muutoksia perustoiminnallisuuksiin voidaan tehdä parametrejä säätämällä ja lisäohjelmien avulla. Silloin ERPin ytimen versionvaihto onnistuu helpommin, vaikka silloinkin on tehtävä näiden lisäohjelmien yhteensopivuuden tarkastuksia ja korjauksia. Tällöin ERP-teknologian valinta voi osoittautua todella pitkäikäiseksi.

Päivän ensimmäisen keynote-esityksen mukaan maassamme on valtava ERP-järjestelmiin liittyvä uusimisvelka. Se tietää töitä tietotekniikan ja liiketoiminnan ammattilaisille varsinkin, kun yli 60 % yrityksistä toimii monen ERPin ympäristöissä, joissa integraatiot ovat tärkeitä.

ERP- ja muiden järjestelmien käyttöönoton ympäriltä löytyy töitä jatkossakin monenlaisille asiantuntijoille.

Reino Myllymäki
kehityspäällikkö, TIVIA

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla


kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi