TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Tiedon strateginen johtaminen

Lähtöpaikka 890,00 € 990,00 €
Liput ×
Tiedon strateginen johtaminen - JÄSENHINTA
890,00 € 890.0 EUR
Tiedon strateginen johtaminen
990,00 € 990.0 EUR

Data ja tietojohtaminen liiketoiminnan ja uusien liiketoimintamallien kehittämisessä.

Data tunnistetaan useimmissa organisaatioissa kriittiseksi resurssiksi ja omaisuuseräksi, josta on syytä pitää huolta ja johtaa.

Mutta miten johtaa tietoa niin, että tiedolla johtaminen ja tietotuotanto ovat koko organisaation yhteinen asia ja tietokulttuurin kehittäminen kaikkien vastuulla? Miten saadaan liiketoiminta aidosti kiinnostumaan datan hyödyntämisen mahdollisuuksista?

Vastaus piilee data-ammattilaisten ja liiketoiminnan edustajien yhteistyössä ja vuoropuhelussa. Molempien on tultava ulos mukavuusalueiltaan jakamaan tietoa, oppejaan ja kokemuksiaan ja löydettävä tähän yhteinen kieli, joka on perusta yhteiselle ymmärrykselle datan merkityksestä liiketoiminnan kehittämisessä.

Kurssikokonaisuutemme lähtee liikkeelle liiketoimintalähtöisen datastrategian rakentamisesta ja etenee siitä tietojohtamisen keskeisten osa-alueiden tarkempaan tarkasteluun ja niiden merkitykseen käytännön tietotyössä:

 • Datastrategian ja liiketoimintastrategian suhde ja vuoropuhelu
  • Kolme todellista use case tapausta datastrategiatyöstä: Small / Medium / Large.
 • Tietovarantojen tunnistus ja priorisointi
 • Tietovarantojen yhdistäminen liiketoiminnan tarpeisiin käsitemallinnuksen avulla: yhteinen ymmärrys datan merkityksestä.
 • Data omissa vai muiden käsissä? Toimittajien hallinta ja kilpailutukset.
 • Data Govenrnancen soveltaminen liiketoiminnan käytäntöihin.
 • Tietokulttuurin maturiteetti ja sen mittaaminen.
 • Viestintä ja vuorovaikutus: periaatteet ja pelisäännöt

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille, jotka johtavat työssään tietoa joko liiketoiminnan tai datan/IT:n näkökulmasta; yhtä lailla talous-, myynti-, markkinointi-, HR- tai vastuullisuusjohtajille kuin myös IT- tai datajohtajille ja toiminnon vetäjille.

Liiketoimintajohtajille kurssikokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden oppia tietotyön ja datan perusperiaatteet ja lainalaisuudet kompaktisti ja ”omalla kielellään”. Datapuolen osaajat taas saavat uudenlaisen näkökulman työhönsä sekä roppakaupalla eväitä ja valmiuksia tiedon liiketoimintalähtöiseen johtamiseen.


Kouluttajat

Suso Kolesnik

Suso Kolesnikilla on pitkäaikainen kokemus SOK:n johtoryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtajana strategiatyöstä sekä johtotehtävistä mm. IBM:ssä ja Teklassa. Suso on vastuullisen liiketoiminnan johtamisen asiantuntija, coach ja mentori, joka saa niin strategiaprosessit lentoon kuin ihmiset löytämään parhaan potentiaalinsa. Suso tietää miksi ”viestintä epäonnistuu aina, paitsi sattumalta” ja osaa huolehtia, että tämä motto ei meidän asiakashankkeissamme pidä paikkaansa.Jari Ylinen

Jari  Ylisellä on monipuolinen kokemus CIO-tehtävistä sekä muutosjohtamisesta. Hän vetää sekä suomalaisten yritysten tietohallintojohdon yhteistyöryhmää, IT Forumia että liikkeenjohdon yhteistyöryhmää, Systeemiryhmää. Hänen erityisaluettaan ovat organisaation IT-arkkitehtuuri ja tietovarastoinnin hyödyntäminen liiketoiminnassa.

Osallistumismaksu

Jäsenhinta koskee TIVIA-yhteisön henkilöjäseniä ja kumppanien sekä yhteisöjäsenten henkilökuntaa.

 • Jäsenhinta: 890 €
 • Normaalihinta: 990 €

Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (jäsenmaksut 20–65 €)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Kysyttävää koulutuksesta? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi
Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin.


Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.

Yhteydenotot: ilmoittaudu(at)tivia.fi 

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

Päivämäärä ja aika
keskiviikkona
4. syyskuuta 2024
9.00 16.15 Europe/Helsinki
Sijainti

Luokkahuonekoulutus Helsinki

Suomi
--Luokkahuonekoulutus Helsinki--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

Ari Hovi

--Ari Hovi--
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.