TIVIA-yhteisö tarjoaa verkoston, jonka avulla voit kehittää osaamistasi osallistumalla tapahtumiin, joita järjestetään vuosittain useampi sata ympäri Suomea. Verkostoituminen ja vuorovaikutus tilaisuuksissa antavat mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä sekä luoda uutta. Työryhmät, joita on perustettu siksi, jotta jäsenet pääsevät kehittämään toimintaa, ovat todellisia vaikutuskanavia.

Laaja yhteistyökumppaniverkosto tarjoaa lisäksi foorumeita, sisältöä sekä keinoja liiketoiminnan kehittämiseen. Jäseneduissa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, joita kannattaa hyödyntää. Tutkimustoimintamme antaa runsaasti faktatietoa alaan liittyvistä, mielenkiintoisista asioista.

Liittymällä jäseneksi saat vastinetta jäsenmaksuun! Voit pyytää työnantajaasi maksamaan jäsenmaksun puolestasi. Lue lisää kirjeestämme työnantajalle.

 

Jäsenyhdistykset

TIVIA on valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa. TIVIA toimii kattojärjestönä alueellisille yhdistyksille, teema- ja opiskelijayhdistyksille. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus kuulua useisiin eri jäsenyhdistyksiin.

TIVIAn verkostoissa on voimaa. Lähes 10 000 jäsenen liitolla on vaikutusvaltaa ja pystymme yhdessä edistämään ICT-alan tulevaisuutta. Verkostoitumalla saat arvokkaita kontakteja muihin ammattilaisiin, etkä jää ongelmiesi kanssa yksin. Lue lisää…

Henkilöjäseneksi?

Henkilöjäsenet ovat

 • ICT-ammattilaisia
 • ICT-opiskelijoita
 • yritys- ja yhteisöjäsenten yhteyshenkilöitä
 • alasta kiinnostuneita henkilöitä

Yhteisöjäseneksi?

TIVIA-yhteisön jäsenyys antaa paljon myös yrityksille ja yhteisöille: tutustu yhteisöjäsenyyteemme ja liity monipuoliseen ja vahvaan verkostoomme!

Yhteisöjäsenet ovat

 • tietoteknisiä tuotteita ja palveluja tuottavia yrityksiä
 • muita tietoteknisiä ratkaisuja käyttäviä yrityksiä ja yhteisöjä
 • yliopistoja ja korkeakouluja
 • valtion ja kuntien organisaatiota

Liity jäseneksi

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:hyn kuulutaan jäsenyhdistyksen kautta. Voit liittyä joko alueelliseen yhdistykseen, valtakunnalliseen teemayhdistykseen ja/tai opiskelijayhdistykseen.

Voit liittää edustamasi yrityksen tai muun yhteisön TIVIA-yhteisön jäseneksi ao. sähköisellä liittymislomakkeella.

Oletko jo jäsen jossain yhdistyksessämme? Voit valita lisäjäsenyyden (16 € /vuosi/yhdistys) myös toisessa tai useammassa yhdistyksessä.

Muutoksen voit tehdä rekisteriimme web-muutoslomakkeen kautta tai lähettämällä viestiä osoitteeseen jasenasiat(at)tivia.fi. Lisäjäsenyyden voit lisätä mihin tahansa jäsenyystyyppiin.

 

Alueelliset yhdistykset

Helsinki TIVIA Uusimaa ry Liity jäseneksi!
Hämeenlinna KANTTI, Kanta-Hämeen Tietotekniikkayhdistys ry Liity jäseneksi!
Imatra ITKY, Imatran Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Joensuu POKAT, Pohjois-Karjalan Tietotekniikkayhdistys ry Liity jäseneksi!
Jyväskylä KETKY, Keski-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Kokkola KPTTY, Keski-Pohjanmaan Tietotekniikkayhdistys ry Liity jäseneksi!
Kouvola KYTKY, Kymen Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Kuopio SAVOTKY, Savon Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Lahti LATKY, Lahden Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Lappeenranta ESATKY, Etelä-Saimaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Mikkeli MITTY, Mikkelin Tietotekniikkayhdistys ry Liity jäseneksi!
Oulu TIVIA Oulu ry Liity jäseneksi!
Pori SATKY, Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Rovaniemi TIVIA Lappi ry Liity jäseneksi!
Tampere PITKY, Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Turku VSTKY, Varsinais-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys ry Liity jäseneksi!
Vaasa ja Seinäjoki TIVIA Pohjanmaa ry Liity jäseneksi!

 

Teemayhdistykset

DAMA Finland ry Liity jäseneksi!
Edistää tiedonhallinnan ja informaation roolia organisaatioiden kehittämisessä

Finnish Software Testing Board Liity jäseneksi!
ISTQB®:n Suomen paikallisjärjestö

ICT Leaders Finland Liity jäseneksi!
Liiketoiminnan ja tietohallinnon johtamisen ammattilaisille

IT-kouluttajat Liity jäseneksi!
Uusista pedagogisista lähestymistavoista kiinnostuneille ja niille, jotka kouluttavat tieto- ja viestintätekniikkaa tai käyttävät sitä koulutuksessaan

PC-käyttäjät Liity jäseneksi!
Suomen suurin PC-tietokoneiden käyttäjäyhdistys

Suomen Internet-yhdistys Liity jäseneksi!
Internetistä ja sen käytöstä kiinnostuneille

Systeemityöyhdistys Sytyke Liity jäseneksi!
Yhdistää tietojärjestelmätyön ammattilaiset

Tietojenkäsittelytieteen Seura Liity jäseneksi!
Tietojenkäsittelytieteen tutkijoiden ja alan tutkimustuloksista kiinnostuneiden henkilöiden yhdysside

Tietoturva Liity jäseneksi!
Suomen suurin tietoturva-ammattilaisten verkosto

 

Opiskelijayhdistykset

Asteriski Liity jäseneksi!
Turun yliopisto

Blanko Liity jäseneksi!
Oulun yliopisto

TiTOL Liity jäseneksi!
Tietotekniikan opiskelijoiden liitto

Jäsentietojen ylläpito

TIVIAn jäsenyhdistysten jäsentiedot säilytetään yhteisessä jäsenrekisterissä. Tietojen säilytyksen ja käsittelyn periaatteet on kuvattu tietosuojaselosteessa.

Jäsentietojen muuttaminen

Jokaisella TIVIA-yhteisön jäsenellä on käyttäjätunnus ja henkilökohtainen salasana, joiden avulla voi kirjautua verkkosivuston käyttäjäksi ja ylläpitää jäsenrekisterin tietoja web-lomakkeella:

 • tehdä yhteys- ja muitten henkilötietojensa muutokset jäsenrekisteriin
 • muuttaa jäsenetulehtien tilauksia
 • liittyä jäseneksi TIVIA-yhteisön yhdistyksiin (lisäjäsenyys)
 • vaihtaa salasanansa

Jäsentietojen ylläpitoon siirrytään tästä (edellyttää kirjautumista).

Näet rekisteriimme tallennetut tietosi ja voit tehdä haluamasi muutokset ja lisäykset. Kun painat Muokkaa-linkkiä web-lomakkeen oikeassa yläkulmassa, voit muokata tietoja ja Tallenna-painikkeesta lähettää tiedot eteenpäin. Jäsentietojen muutokset siirtyvät jäsenrekisteriin manuaalisen käsittelyn jälkeen, joten tehdyt muutokset ja korjaukset ovat nähtävissä rekisterissä vasta tämän jälkeen.

Yhteisöjäsenen (yrityksen) tietoihin muutokset ilmoitetaan sähköpostitse osoitteella jasenasiat(ät)tivia.fi.

Ongelmatilanteissa ota yhteys jäsenpalveluun sähköpostitse jasenasiat(ät)tivia.fi  Huomioithan alkuvuoden ruuhka-ajankohdan, jolloin vastauksen saaminen saattaa kestää hieman normaalia kauemmin. Kaikkiin sähköposteihin vastataan kuitenkin mahdollisimman pian.

Maksajatietojen muutos

Jos työnantajasi maksaa jäsenmaksusi, ilmoita tieto maksajatiedon muutoksesta sekä työnantajasi laskutusosoite sähköpostilla osoitteeseen: jasenasiat(ät)tivia.fi.

Salasana

Mikäli olet unohtanut salasanasi, anna kirjautumisikkunassa ”Kirjautuminen TIVIA-yhteisön sovelluksiin” käyttäjätunnuksesi ja järjestelmään tallettamasi sähköpostiosoite ja paina Lähetä salasana -painiketta. Järjestelmä lähettää uuden salasanasi rekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen. Jos antamasi käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite ei täsmää rekisterin tietojen kanssa, saat siitä ilmoituksen. Lähetä salasanapyyntösi tämän jälkeen sähköpostilla osoitteeseen jasenasiat(ät)tivia.fi

Osoitteenmuutokset

Uudet osoitetietosi välitetään jäsenetuna tuleviin lehtiin sekä yhdistykselle. Uusi osoite jäsenetulehtiin tulee, osoiteajon ajankohdasta riippuen, voimaan noin kahden viikon kuluessa. Ulkomaille postituksesta veloitamme erillisen postituslisän, joka vaihtelee maasta ja lehdistä riippuen.

Lisäjäsenyys

Jos haluat valita oman jäsenyhdistyksen lisäksi jäsenyyden myös jossain toisessa yhdistyksessä, voit tehdä muutoksen rekisteriimme web-muutoslomakkeen kautta. Lisäjäsenyyden toisessa yhdistyksessä voit lisätä mihin tahansa jäsenyystyyppiin.

Jäsenyydestä luopuminen

Jäsenyyden voi irtisanoa ilmoittamalla siitä kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen: jasenasiat(ät)tivia.fi. Muista mainita jäsennumerosi viestissä. Puhelimitse jäsenyyttä ei voi irtisanoa.

Jäsenlaskun maksamatta jättäminen ei lopeta jäsenyyttä.

Toimintaohjeita yrityksille

Uuden jäsenen liittäminen yrityksen maksulistalle

Kun uusi jäsen liittyy nettisivujemme kautta sähköisellä henkilöjäseneksi liittymislomakkeella, lomakkeelle merkitään rasti kohtaan ”En itse maksa jäsenmaksua, vaan lasku lähetetään alla olevaan osoitteeseen” sekä täytettäviin kenttiin yrityksen käyttämä laskutusosoite näitä jäsenmaksuja varten.

Jos yrityksen maksulistalle siirtyvä henkilö on jo TIVIA-yhteisön jäsen, tästä muutoksesta ilmoitetaan jäsenpalveluumme sähköpostitse osoitteeseen jasenasiat(ät)tivia.fi . Uutta liittymistä ei siis tarvita.

Jäsenen poistaminen yrityksen maksulistalta

Henkilön poistuessa yrityksen palveluksesta, tästä ilmoitetaan jäsenpalveluumme sähköpostitse osoitteeseen jasenasiat(ät)tivia.fi heti muutoksen tapahduttua, kuitenkin viimeistään ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Tämän jälkeen maksajatieto poistetaan henkilön tiedoista, mutta henkilön jäsenyys jatkuu  maksajatiedon muutoksesta huolimatta, jos sitä ei erikseen kirjallisesti irtisanota. Näille henkilöille tulisi yrityksen taholta ilmoittaa, että jos he eivät halua jatkaa jäsenyyttään itse maksavina, irtisanomisilmoitus tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen jasenasiat(ät)tivia.fi hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta ja seuraavan laskutuskauden alkua.

Yrityksen yhteyshenkilön vaihtaminen

Muutoksesta ilmoitetaan sähköpostitse jasenasiat(ät)tivia.fi. Rekisteriin tarvittavat tiedot: uuden yhteyshenkilön nimi, titteli sekä yhteystiedot lähi- ja sähköpostiosoitteineen.

Miksi liittyä TIVIA-yhteisöön?

Kehitä omaa osaamistasi

Henkilökohtainen urakehitys vaatii tiedollisen pääoman lisäksi myös henkisten valmiuksien kehittämistä. TIVIA tarjoaa molempia! Laajan ja ajantasaisen koulutustarjonnan lisäksi järjestämme jäsenyhdistystemme kanssa paljon seminaareja ajankohtaisista aiheista. Lisäksi TIVIAlla on oma mentorointiohjelma, jonne voi hakea mukaan ympäri vuoden.

Olen osallistunut ohjelmaan mentorina: osaamisen ja onnistumisen jakaminen luottamuksellisessa kahdenvälisessä yhteistyössä tuntui tärkeältä ja antoi perspektiiviä myös omaan esimiestyöskentelyyni”, Seppo Oksa, Oracle.

Hyödynnä tutkimukset

TIVIA on mukana monissa tutkimuksissa vuosittain. IT-ura-tutkimuksesta saa ajankohtaista tietoa IT-alan palkoista ja siihen liittyvistä yksityiskohdista kuten palkitsemistavoista, kouluttautumisen merkityksellisyydestä alalla sekä työtavoista ja työtyytyväisyydestä. ICT-alan myynnin esteet -tutkimus uudistuu. Tähän saakka painopiste on ollut myynnin esteiden tutkimisessa. Jatkossa tutkimuksen nimi on Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä ja parhaista keinoista, jossa pääpaino tulee olemaan nimenomaan parhaissa keinoissa – niissä asioissa, joilla saadaan tuloksia aikaan ICT-alan myynnissä. Lisäksi toteutamme Tietohallintojen johtaminen Suomessa -tutkimuksen. Jaamme aktiivisesti tietoa jäsenille tutkimusten tuloksista.

Ole mukana vaikuttamassa alan tulevaisuuteen

ICT-ala kasvaa ja kehittyy tulevaisuudessakin.

TIVIAn verkostoissa on voimaa. Noin 10 000 jäsenen liitolla on vaikutusvaltaa ja pystymme yhdessä edistämään ICT-alan tulevaisuutta. Verkostoitumalla saat arvokkaita kontakteja muihin ammattilaisiin ja voit vaihtaa mielipiteitä vapaammin verkoston jäsenten kanssa erilaisissa foorumeissa. Sinulla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä monien jäsenyritystemme ja yhdistystemme kanssa paikallisesti ja valtakunnallisesti.

TIVIA-yhteisön jäsenyys tuo sinulle myös selkeitä säästöjä. Lehtietujen lisäksi saat alennusta koulutuksista ja seminaareista – suuri osa niistä on ilmaisia jäsenille. Mitä useampaan yhdistykseen (alue, teema tai opiskelija) liityt, sitä laajempi on verkostosi ja hyödyt enemmän.

Tartu etuihin!

 • Seminaareja ja koulutustilaisuuksia
 • Tapahtumia sekä paikallisesti, että teemallisesti ja valtakunnallisesti
 • Alennuksia ICT-alan koulutuksista
 • Alennuksia ohjelmistoista ja palveluista
 • Monipuolisia ammatti- ja vapaa-ajan kirja- ja lehtietuja
 • Alennuksia matka- ja hotellipalveluista
 • Alennuksia vakuutuksista
 • Optikkoketjun tarjoamia alennuksia

Käy tutustumassa jäsenetuihin tarkemmin!

Verkostoista saat tukea

Alalle tarvitaan lisää naisia jatkossakin. Olemme teettäneet ICT-leidien uratarinoita-esitteen. Tutustu alan naisvaikuttajiimme ja liity verkostoon.

Minulle TIVIA-yhteisön jäsenyydessä on tärkeintä verkostoitua muiden alan ammattilaisten kanssa. Olen aktiivisesti mukana ICT Ladies -verkostossa, jonka kautta tapaan muita IT-alalla työskenteleviä naisia. On hauskaa, että liitolla on oma naisjaosto, koska ala on muuten vielä melko miesvaltainen”, Pirjo Myyry, Sofigate.

Työnantajani Sofigate on puolestaan aktiivinen yritysjäsen, ja olemme yhdessä TIVIAn kanssa toteuttaneet vuosittain tietohallinnon johtamista kartoittavan tutkimuksen. Myös yrityksille TIVIA on oiva viitekehys verkostoitua ja löytää yhteistyökumppaneita.” Pirjo Myyry, Sofigate.