TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Kohdemaailma-analyysi

Tapahtuma on peruttu

Miten viestiä tietojärjestelmän toimittajalle millaisen järjestelmän tarkalleen tarvitset? Niin, että toimittajalla on heti kehityshankkeen alusta lähtien perusteet kehittää tietojärjestelmä, joka on helppokäyttöinen ja josta ei puutu oleellisia ominaisuuksia. Niin, että järjestelmän kehittäjillä ja käyttäjillä on yhteinen kieli hankkeen alusta lähtien. Ja niin, että oleellisia asioita ei unohdu, rakenteesta saa vahvan ja että järjestelmän kehittäminen voidaan paloitella järkeviin kokonaisuuksiin?


Kohdemaailma-analyysi on vastaus näihin kysymyksiin. Kohdemaailma-analyysissa hankitaan ymmärrys ja jäsennetään maailma, jota kehitettävä̈ tuote, järjestelmä̈ tai palvelu on suunniteltu tukemaan. Kohdemaailma-analyysissa siis mallinnetaan reaalimaailmaa - kyseessä ei ole perinteinen järjestelmän määrittelytyökalu. Kun kehitetään yrityksen toiminnanohjausjärjestelmää, kohdemaailma-analyysi vastaa kysymykseen ”Mitä tarkalleen on yrityksen toiminta?” Kun kehitetään lääkärien erikoistumiskoulutuksen hallintaohjelmistoa, kohdemaailma-analyysi vastaa kysymykseen ”Mitä tarkalleen on lääkärien erikoistumiskoulutus?” Kun kehitetään sairaalan ilmoittautumisjärjestelmää, kohdemaailma-analyysi vastaa kysymykseen ”Mitä tarkalleen on sairaalaan ilmoittautuminen?”


Kohdemaailma-analyysi on valmistava vaihe kehityshankkeelle, joka tehdään ennen varsinaista kehitystyön aloittamista. Siten se on riippumaton valitusta kehitystyön mallista. Analyysissa voidaan saavuttaa tuloksia nopeasti, jopa kolmessa päivässä voidaan tuottaa syvälle menevä kohdemaailman malli. 

Koulutusmuoto

Luokkahuonekoulutus

Osallistumismaksu

Jäsenhinta: 625 € (+ alv)
Normaalihinta: 780 € (+ alv)

Kesto

Klo 9–16

Kouluttaja

Timo Jokelalla, FT, on kokemusta käytettävyydestä ja käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Hän on toiminut VTT:llä, Nokialla, eri yliopistoissa, itsenäisenä asiantuntijana sekä ollut mukana alan kansainvälisessä standardoinnissa. Hän on kirjoittanut noin 100+ julkaisua aihealueelta. 


Kohderyhmä

Kurssin kohderyhmän muodostavat tietojärjestelmän toiminnallisuuden oikeellisuudesta vastaavat henkilöt: järjestelmän hankintaa valmistelevat henkilöt, tuoteomistajat, projektipäälliköt.


Koulutuksen sisältö

  • Myytti: Projektin alussa ei voi tietää tarkalleen, millainen järjestelmä tarvitaan.
  • Mitä on kohdemaailma?
  • Miten kohdemaailma kuvataan?
  • Kohdemaailma-analyysin vaiheet
  • Harjoitteet

Kouluttaja

Timo Jokelalla, FT, on kokemusta käytettävyydestä ja käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Hän on toiminut VTT:llä, Nokialla, eri yliopistoissa, itsenäisenä asiantuntijana sekä ollut mukana alan kansainvälisessä standardoinnissa. Hän on kirjoittanut noin 100+ julkaisua aihealueelta.


Osallistumismaksu

Jäsenhinta koskee TIVIA-yhteisön henkilöjäseniä ja kumppanien sekä yhteisöjäsenten henkilökuntaa.

  • Jäsenhinta: 625 €
  • Normaalihinta: 780 €

Hinta sisältää kahvit, lounaan ja materiaalin. Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (jäsenmaksut 20–65 €)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Kysyttävää koulutuksesta? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi
Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin.


Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.

Yhteydenotot: ilmoittaudu(at)tivia.fi 

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

Päivämäärä ja aika
keskiviikkona
8. maaliskuuta 2023
9.00 16.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Workery+ Vallila

Sturenkatu 16
00510 Helsinki
Suomi
--Workery+ Vallila--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

TIVIA Infuture Oy

jasenasiat@tivia.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.