TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Esimiestyö kiusaamistilanteissa

Tapahtuma on peruttu

140 000 suomalaista kokee tulevansa kiusatuksi työpaikallaan joka päivä. Tämä tarkoittaa massiivisia työaika-, luovuus-, terveys- ja talousmenetyksiä. Kiusaamisen seurauksena taitavimmat pakenevat muihin organisaatioihin ja jäljellejääneet voivat liian pahoin voidakseen hyödyttää organisaatiotaan. Vielä tuhoisampia ovat yrityksen tai yhteisön maineelle tapahtuvat haitat. Kiusaamista esiintyy tietotekniikkaan liittyvissä työyhteisöissä yhtä hyvin kuin muuallakin.

Kiusaaminen voi olla tahatonta sosiaalista hölmöyttä. Joskus perimmäinen syy ongelmiin löytyy häiriöisestä, joka saa sairasta mielihyvää aiheuttaessaan kaaosta ja pahoinvointia ympäristöönsä. Näitä on ihmiskunnassa aina ollut ja on aina oleva. Ilmiö on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Kiusaamisen torjunta on yksi osa esimiestyötä. Esimies, joka ei puutu kiusaamiseen, syyllistyy työsuojelurikokseen!

Kurssi antaa askelmerkit esimiehille taisteluun työpaikkakiusaamista vastaan. Se auttaa ymmärtämään häiriöisten käsittämätöntä itsekeskeistä ajatuksenjuoksua, ja päivän aikana opitaan käytännön esimerkkien avulla askeleet, jotka pitää huomioida voitokkaassa taistelussa. Tämä on taisteluohjesääntö, mutta ei järjen korvike. Käsittelemme myös kiusaamisen ennaltaehkäisyä, joka tulee organisaatiolle merkittävästi halvemmaksi kuin tulipalojen sammuttaminen. Tämän kurssin pitäisi olla pakollinen kaikille esimiehille ja sellaisiksi haluaville.

Koulutusmuoto

Luokkahuonekoulutus

Osallistumismaksu

Jäsenhinta: 625 € (+ alv)
Normaalihinta: 780 € (+ alv)

Kesto

Klo 9–16

Kouluttaja

Kurssin kouluttaja Toni Hinkka on auttanut kymmeniä organisaatioita vapautumaan kiusaamisesta ja vielä useampia kiusaamisen ennaltaehkäisemisessä.

Kohderyhmä

Kaikki esimiesasemassa olevat henkilöt ja HR:n edustajat. Myös kiusaamisen kohteiksi joutuneet asiantuntijat hyötyvät kurssille osallistumisesta.


Koulutuksen sisältö

  • Esittelyt: Miksi olemme täällä tänään
  • Miten tunnistaa onko kyseessä sosiaalinen hölmö, henkilökemiaongelma, järjetön väärinkäsitysten summa vai häiriintyneen aiheuttama kaaos?
  • Vaihe vaiheelta -ratkaisumalli tilanteen ratkaisemiseksi johtamisen keinoin - osa 1: selviytymisperustan luonti, strategian valinta
  • Vaihe vaiheelta -ratkaisumalli tilanteen ratkaisemiseksi johtamisen keinoin - osa 2: sovittelu/taistelu, jälkihoito
  • Ongelman perustelu hallitukselle/ylimmälle johdolle - miten saadaan valtuutus rajuillekin ratkaisuille
  • Kiusaamisen ennaltaehkäisy
  • Loppukeskustelu

Kouluttaja

Kurssin kouluttaja Toni Hinkka on auttanut kymmeniä organisaatioita vapautumaan kiusaamisesta ja vielä useampia kiusaamisen ennaltaehkäisemisessä. Hinkka on tiettävästi mallintanut ainoan selkeän toteuttamiskelpoisen prosessin kiusaamisen ratkaisuun maailmassa.


Osallistumismaksu

Jäsenhinta koskee TIVIA-yhteisön henkilöjäseniä ja kumppanien sekä yhteisöjäsenten henkilökuntaa.

  • Jäsenhinta: 625 €
  • Normaalihinta: 780 €

Hinta sisältää kahvit, lounaan ja materiaalin. Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (jäsenmaksut 20–65 €)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Kysyttävää koulutuksesta? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi
Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin.


Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.

Yhteydenotot: ilmoittaudu(at)tivia.fi 

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

Päivämäärä ja aika
keskiviikkona
25. tammikuuta 2023
9.00 16.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Stella Business Park

02600 Espoo
Suomi
--Stella Business Park--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

TIVIA Infuture Oy

jasenasiat@tivia.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.