TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA Savon historiikki – Tietotekniikkaa Savon alueella 50 vuotta

Tietotekniikkaa Savon alueella 50 vuotta -historiikki kertoo yhdistyksen toiminnasta vuosina 1973–2023 ja antaa lyhyen katsauksen tietotekniikan kehittymisen eri vaiheisiin Savon alueella sekä myös valtakunnallisesti. Historiikissa on yhdistyksen hallituksessa toimineiden henkilöiden ja perustajajäsenten haastatteluita sekä heidän artikkeleitaan.

Tietojenkäsittelyn yleistyminen alkoi Savo-Karjalan alueella 1960-luvun puolivälissä ja tästä seurasi Savo-Karjalan Tietojenkäsittely-yhdistys ry:n perustaminen 26.10.1973. Myöhemmin, vuonna 1983, yhdistyksen nimi vaihdettiin Savon Tietojenkäsittely-yhdistykseksi.

Vuonna 2021 yhdistyksen nimi muutettiin TIVIA Savo ry:ksi. TIVIA Savon tavoitteena on toimia tietotekniikan parissa työskentelevien yksityisten henkilöiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä sekä edistää tietotekniikan mahdollisimman tehokasta hyväksikäyttöä Savon alueella. TIVIA Savo on valtakunnallisen TIVIA ry:n jäsenyhdistys.


50-vuotishistoriikin ovat kirjoittaneet ja artikkelit koonneet TIVIA Savo ry:n 2023 hallituksen jäsenet. Tuoreen historiikin lisäksi voit tutustua yhdistyksen 10-vuotishistoriikkiin eli vuosiin 1973–1983.

Artikkelin kansikuvassa on IT-asiantuntija Petteri Järvinen, joka oli yksi yhdistyksen 30-vuotisjuhlien esiintyjistä. Muut esiintyjät juhlissa olivat: Seppo Roth, Jouko Ruissalo ja Jouko Ikonen. Kuva: TIVIA Savo ryTIVIAn jäsenenä olet osaavassa seurassa

Henkilöjäsenenä hyödyt eduista, luot kontakteja, kehität alaa ja pidät oman ammattitaitosi ajan tasalla.


Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70
kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi