TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Yhteistä työtä Lapissa – oppijan hyöty LUC IT-palveluiden keskiössä

Laajaa Lapin aluetta leimaavat pitkät välimatkat, karu luonto ja niukkuus. Lappilaiselle yhdessä tekeminen ja kavereiden auttaminen on hyvin luontaista. Kukaan ei yksin pärjää, mutta yhdessä saadaan hienoja asioita aikaiseksi. Tämä näkyy Lapissa myös koko koulutustoimialaa leikkaavassa varsin poikkeuksellisessa digi- ja ICT-alueen yhteistyössä.

Yhteistyö on rakentunut vuodesta 2007 alkaen Rovaniemen koulutuskuntayhtymän, Lapin ammattikorkeakoulun sekä Lapin yliopiston välille. Organisaatioissa on tapahtunut muutoksia matkan varrella, mutta hyvähenkinen yhteistyö oppijan parhaaksi on säilynyt. Käytännössä lappilaisen nuoren opintopolku voi kulkea peruskoulusta Lapin yliopiston harjoittelukoulun oppilaasta aina tohtoriksi asti koko matkan LUC IT-palveluiden tukemana.

Yhteiset koulutuksen IT-peruspalvelut mahdollistavat parempaa laatua, taloudellisuutta ja riskienhallintaa. Samalla ne ovat edistäneet organisaatioiden tietohallinnon kehittämistä. Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun LUC (Lapin korkeakoulukonserni) tieto- ja digipalveluiden johtajan Manu Pajuluoman mukaan ”yhteinen LUC IT-palvelutuotanto on mahdollistanut tietohallinnon kehittymisen kohti strategisempaa toimijuutta, ja tietohallinnon polun organisaation digitransformaation mahdollistajaksi”.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen luonnehtii oppilaitosrajat ylittävää toimintaa ”ei pelkästään yhteistyöksi vaan yhteiseksi työksi”. Oppilaitokset ovat järjestäneet sopimuspohjaisesti kaikki organisaatioiden tarvitsemat ICT-peruspalvelut tietoliikenneverkoista, palomuuriympäristöistä, pilvi- ja konesalipalveluista, IT-palveluhallinnasta aina asiantuntijoiden työtä ohjaaviin organisaatiorajat ylittäviin palveluryhmiin saakka. Teknologisten ratkaisujen elinkaaret on yhdessä synkronoitu. Vuosien yhteisellä investointisuunnittelulla hallitaan tulevaisuuden palveluiden kehittämistä.

Teksti: Manu Pajuluoma
Kuva: Reetta Breilin

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi