TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Jo joutui armas aika

Suvivirsi saa minut aina liikuttumaan. Se on jossain ydinjatkoksessani konkreettisena triggerinä osoittamassa, että talven uurastus on ohi ja pitkä kesäloma alkaa. Saman saa aikaan Laura Siippolan Kesäyö-biisi ja hieman yllättäen myös Kalajoen hiekat -käännös, joka muistuttaa minua kesäisestä harrastuksestani, golfista. Olen jäsenenä Hiekkasärkkien golfseurassa.

Joidenkin mielestä loma on sitä varten, että lataudumme seuraavaa talvea varten. Ajatus on virheellinen. Loma kertyy ja on siis ansaittu tauko tavanomaisesta uurastuksesta. Elämme työstä, emme sitä varten. Loma on palkinto.

On jokaisen asia, miten lomansa käyttää. Jotkut löhöävät, toiset matkustelevat, joku tekee pihatöitä tai remonttia. Itse olen huomannut varanneeni joitakin fyysisiä urakoita lomalle ikään kuin toimistohommelien vastapainoksi. Kukin tavallaan. On toki ihan hyvä, jos siinä sivussa lataudumme tulevaa talvea varten.

Suomen kesä on lyhyt, hyvässä lykyssä kolme kuukautta. Työpaikoilla, jotka ovat toiminnassa koko kesän, saattaa olla kova työ lomakalenterin järjestelyssä. Jokaisen on päästävä lomalle vähintään 12 päivän yhtenäisen jakson verran siten, että työpaikalla on kuitenkin riittävästi henkilökuntaa pitämässä rattaat pyörimässä.

Kesäkuukaudet eivät ole samanarvoisia. Varsinkin kesäkuu on säidensä osalta muita epävarmempi. Olen pitänyt nyrkkisääntönä sitä, että kesäkuussa on usein kaksi ja heinäkuussa yksi sateinen viikko. Yhtenä vuonna nämä sattuivat peräkkäin, mutta sen jälkeen alkoivatkin ennätyshelteet. Vuodet eivät ole veljeksiä, ei aina edes serkuksia, joten kesän säitä on vaikea ennustaa.

TIVIAn toimisto on perinteisesti lomaillut heinäkuussa ja niin teemme tänäkin vuonna. Pyrimme kuitenkin valvomaan liiton sähköpostilaatikoita ja reagoimaan varsinkin kiireellisiin viesteihin, mutta muutoin pidämme ansaittua kesälomaa.

Siihen asti toteutamme kevätkesän ohjelmaa koulutusten, sertifiointien ja tapahtumien osalta sekä suunnittelemme tulevaa syksyä.

Hyvää kesää kaikille!


Reino Myllymäki
kehityspäällikkö, TIVIA
LinkedIn


Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi