TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Etätyö on täällä jäädäkseen – onko tämä huomioitu tietoturvastrategiassanne?

Etätyöstä on tullut pysyvä osa tämän päivän työskentelykulttuuria. Samalla pääsy yrityksen järjestelmiin ja tietoihin on livahtanut pois yritysten tietoturvapolitiikkojen tai -kontrollien näköpiiristä. ZTNA eli Zero Trust Network Access on tietoturvakonsepti, joka muuttaa perinteistä lähestymistapaa tietoverkon turvallisuuteen. Perinteisessä mallissa oletetaan, että jos käyttäjällä on pääsy verkon sisälle, hänellä on automaattisesti oikeus käyttää kaikkia verkossa olevia resursseja. ZTNA kääntää tämän oletuksen päälaelleen ja olettaa, ettei mikään käyttäjä tai laite ole luotettava, vaikka ne olisivatkin verkon sisällä.

Viisi syytä miksi ZTNA

  1. ZTNA auttaa suojaamaan organisaation tietoja ja järjestelmiä, rajoittamalla pääsyä vain tarpeellisille käyttäjille ja laitteille

  2. Yhä useammat työntekijät työskentelevät etänä tai liikkuvat paljon. ZTNA mahdollistaa turvallisen pääsyn yrityksen resursseihin riippumatta siitä, missä käyttäjä tai resurssi sijaitsee

  3. ZTNA perustuu siihen, että kukaan ei ole automaattisesti luotettava ja se rajoittaa pääsyä vain niihin resursseihin, jotka käyttäjä tarvitsee, pienentäen siten hyökkäyspinta-alaa

  4. ZTNA keskittyy vahvasti käyttäjän tunnistamiseen ja pääsyn rajoittamiseen sekä laitteiden turvallisuuden varmistamiseen ennen pääsyn myöntämistä.

  5. ZTNA auttaa organisaatioita noudattamaan nykyaikaisia sääntelyvaatimuksia tarjoamalla näkyvyyttä ja kontrollia arkaluontoisten tietojen käsittelyyn.


ZTNA tarjoaa tehokkaan tavan vähentää riskejä, lisätä tietoturvaa ja tarjoaa joustavuutta organisaation resurssien hallintaan. Nykypäivän tietoturvauhat kehittyvät jatkuvasti ja ZTNA:n avulla pystytään vähentämään riskejä keskittymällä käyttäjien tunnistamiseen sekä pääsyn rajoittamiseen roolin mukaisesti vain tarpeellisiin resursseihin.

Haluatko oppia lisää siitä, kuinka voit tarjota etätyöntekijöillesi turvallisen ja vaivattoman tavan kirjautua yrityksesi resursseihin? Tutustu aiheeseen ja katso nauhoitettu webinaarimme oheisesta linkistä. Webinaarissa on käyty läpi Symantec Zero Trust Access Network -ratkaisu ja sen rooli turvallisessa etätyössä. Ja mikä tärkeintä, näet ratkaisun käytännössä demossa.


Arrow ECS on TIVIAn kumppani.
Lue lisää kumppanuudesta.


Teksti: Tomas Dahlberg
Kuva: Anna Dammert

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi