TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
2020-luvun osaajien Suomi

JÄLLEEN ensi keväänä kymmenet tuhannet nuoret päättävät loppuelämänsä suunnan. Monella on ollut jo vuosia kuva haaveammatista ja siihen johtavasta opintopolusta. Kuulemme haaveita poliisin, sairaanhoitajan, lääkärin, opettajan tai asianajajan urasta, mutta kuulemmeko haaveita elektroniikka- ja tietoliikennetekniikan, tietojenkäsittelytieteen, ohjelmistoalan tai RF-insinöörin tehtävistä.

KUITENKIN Suomi on rakentanut koko digitaalisen maailman perusteknologioita jo 50 vuoden ajan. Instagram-päivityksemme näkyvät muutaman millisekunnin viiveellä seuraajiemme päätelaiteissa, kiitos suomalaisten ratkaisujen niin verkkojen kuin päätelaitteiden perustoiminnoissa. Loimme myös jo yli 40 vuotta sitten kehomme aktiivisuutta mittaavien kellojen ja korujen teknologiat ja tuotteiden perustat.

VIIME vuosikymmenet näimme, miten maailma muuttui kolmen tuplaveen ja säännöllisesti uusiutuvien matkapuhelinten verkkosukupolvien ansiosta. Mutta millaisen kehityksen tämän päivän nuoret tulevat näkemään tai tekemään – ja päätymään mahdollisesti historian kirjoihin? ICT-alan ammattilainen työskentelee teknologiayrityksissä, mutta myös lentoyhtiöissä, kauppaketjuissa, terveystaloissa, metsäalalla tai puolustusvoimissa – itse asiassa kaikilla liiketoiminnan alueilla ja julkisella sektorilla. Koska kaikki mikä voi digitalisoitua, digitalisoituu.

ICT-ALAN huippuammattilaisista ei ole tehty elokuvia, saippuasarjoja tai Netflixin sisältöä, joista lapset ja nuoret saisivat kosketuspintaa alalle. Olisiko siis yksi sinunkin talven tavoitteistasi kertoa lähipiirin nuorille ICT-alan mahdollisuuksista luoda antoisa ja mahdollisesti maailmaa muuttava ura? Tai voisitko kutsua, koronatilanteen salliessa, työpaikkasi lähikoululta oppilaita ja opettajia tutustumaan ICT-alaan työpaikallesi? TIVIASSA teemme osaltamme myös tätä työtä. Uusi syvemmälle pureutuva mediamme IT Insider ja muutkin viestintäkanavamme tuottavat puolueetonta ja koko Suomen kattavaa syvälle luotaavaa tietoa ICT-alasta ja sen kehityksestä niin Suomessa kuin globaalisti. Kehitämme myös koulutustarjontaamme, jotta yritykset, yhteisöt ja alan ammattilaiset voivat edelleen kehittää itseään.  
Janne Mustonen
toimitusjohtaja, TIVIA
LinkedInTIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua   Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös   digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin   digitaalinen näköislehti  on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.


Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi