TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Löysin itseni arkistosta

Kaksimielinen otsikkoni ei tarkoita sitä, miten jouduin fyysisesti arkistoon. Sehän liittyi TIVIAn historiikkihankkeeseen, jonka yhteydessä fyysinen arkisto siirtyi Suomen Elinkeinoelämän keskusarkistoon Mikkeliin ja siinä välissä laitoin suurin piirtein kaiken skannerista läpi. Vaan sitä, miten löysin arkistomateriaalista itseni.

Etsin nimittäin kovasti tietoa siitä, milloin olen liittynyt Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistyksen (nykyään TIVIA Uusimaa) jäseneksi. Joskus 1990–1991 se on ollut, koska kesäkuussa 1990 sain vastuulleni keskisuuren rakennusliikkeen ATK:n 26-vuotiaana teekkarina.

Mutta tietoa ei löytynyt Hetkyn papereista. Tuohon aikaan uusia jäseniä tuli jopa satoja kahden hallituksen kokouksen välissä, eikä yksittäisiä nimiä mainittu pöytäkirjoissa, viitattiin vain listaan, joka ei ollut liitteenä.

Mutta valokuvalaatikolla onnisti. Laatikossa oli kirjekuorissa ja valokuvalabrojen kuorissa valokuvia, joista osasta piti kuvia tutkimalla selvittää, mistä tapahtumasta oli minkäkin kuoren osalta kyse. Kaikista se ei onnistunut. Mutta parissa kuoressa oli valokuvia Tietotekniikan Ammattilaiset 2001 -tapahtumasta, joka järjestettiin 4.–5.4.2001 Kalastajatorpalla. Sieltähän se sitten löytyi, valokuva itsestäni.


Tapahtuman ohjelma on säilynyt TIVIAn arkistossa. Sen mukaan olen ollut seminaarin ensimmäisenä päivänä 4.4. kello 16.15–16.45 puhumassa ohjelmaputkessa 1 ”IT-ammattilainen muuttuvassa työympäristössä” aiheesta ”Bisnes- ja systeemiosaaminen ja ymmärrys sekä projektivetäminen talon sisällä – mikä on IT-ammattilaisen rooli tietohallinnon yhtiöittämisestä huolimatta?” Huh.

En muista esityksestä mitään muuta kuin, että sali täyttyi edellisen esityksen jälkeen ja tyhjentyi minun jälkeeni – joku muu voi muistaa toisin. Ohjelmaputkia oli nimittäin kolme ja jokaisen esityksen välissä varttitunnin tauko, mikä mahdollisti siirtymisen ohjelmaputkien välillä kutakin kiinnostavaan esitykseen.

Ei muistikuvani välttämättä väärä ole. Kyseessä oli ilmeisesti ensimmäinen julkinen esiintymiseni, eli olin ns. uusi naama, ja edellisvuonna yhtiöitetty YIT:n tietohallinto (YIT Tietotekniikka Oy), jossa olin vetäjänä ennen ja jälkeen yhtiöittämisen, oli varmasti yleisöä kiinnostava case. Omalta osaltani esitys oli lopulta ilmeisesti se ensimmäinen julkinen monien sarjassa. Mutta sitä en vielä silloin tiennyt.

Kuva: Reino Myllymäki 2001
Reino Myllymäki
kehityspäällikkö, TIVIA

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70
kategoriassa Blogi
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi