Kokoamme yhteen alan opiskelijat ja ammattilaiset. Tehtävämme on huolehtia nykyisten ammattilaisten taidoista ja siitä, että Suomessa on tulevaisuudessakin rautaisia tietotekniikan ammattilaisia. TIVIAn toimintaa ohjaavia arvoja ovat riippumattomuus, ammatillisuus, yhteisöllisyys, avoimuus ja yhteistyön voima.

Opiskelijajäsenyys kannattaa

TIVIA-yhteisö tarjoaa verkoston, jonka avulla voit kehittää osaamistasi mm. osallistumalla tapahtumiin, joita järjestetään ympäri Suomea. Verkostoituminen ja vuorovaikutus tilaisuuksissa antavat mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä sekä luoda uutta. Voit tavata tapahtumassa esim. uuden työnantajasi.

Liittyminen

TIVIAlla on tällä hetkellä kolme opiskelijayhdistystä: Asteriski ry (Turun yliopisto), Blanko ry (Oulun yliopisto) ja TiTOL – Tietotekniikan opiskelijoiden liitto ry. Opiskelijana voit liittyä kuitenkin mihin tahansa TIVIAn jäsenyhdistykseen, joten jos opiskelijayhdistys ei esimerkiksi vaikuta paikkakunnallasi, niin voit liittyä oman alueesi alueelliseen yhdistykseen tai valtakunnalliseen teemayhdistykseen. Teemayhdistykset toimivat valtakunnallisesti keskittyen valitun teeman (esim. systeemityö tai tietoturva) ympärille.

Liity jäseneksi nyt

Jäsenmaksut

Jäsenmaksuun sisältyy jäsenyys valitsemassasi TIVIAn jäsenyhdistyksessä. Jäsenmaksu määräytyy liittymisajankohdan mukaan. Kokonaisen vuoden jäsenmaksut ovat vuonna 2021 seuraavat:

 • Opiskelijajäsen 20 € /vuosi *
 • Nuorisojäsen 10 € /vuosi *

* Opiskelijajäsenyyden ehtona on, että opiskelijakortin kopio (esim. valokuvana) on toimitettu TIVIAlle osoitteeseen jasenasiat(at)tivia.fi. Ikärajaa ei ole.
* Nuorisojäsenyyden ehtona on, että on syntynyt vuonna 1998 tai myöhemmin. Ikä on pyydettäessä todistettava esim. henkilökortin kopiolla.

Uusi opiskelijaetu: Tivin digitaalinen tilaus 0 €

Voit nyt tilata maksutta Tivi-lehden digitaalisen tilauksen. Etu koskee vain opiskelijajäseniä.

Näin tilaat maksuttoman Tivin digitaalisena:

 • Tee muutos tietoihisi jäsentunnuksillasi TIVIAn nettisivuilla
 • Mikäli olet unohtanut salasanasi TIVIAn nettisivuille, anna kirjautumisikkunassa käyttäjätunnuksesi ja järjestelmään tallentamasi sähköpostiosoite ja paina Lähetä salasana -painiketta
 • Lähetä muutospyyntö sähköpostitse osoitteeseen jasenasiat@tivia.fi

Uutta 2021: TIVIA-etupaketit

Jos tarvitset monipuolisemmat sisällöt etupakettiisi, se onnistuu edullisella vuosimaksulla. Saat halutessasi Tivi-lehden lisäksi Mikrobitin digitaalisena versioina tai kyseiset lehdet myös paperisina.

TIVIA-etupakettiin sisältyvät lehtien lisäksi TIVIAn digipalvelut, kuten digitaaliset ammattisisällöt. Lisäksi kehitämme TIVIA-yhteisön ja yhteistyökumppaneidemme kanssa paketteihin uusia digietuja, kuten verkkokursseja sekä TIVIAn uutta yhteisömediaa. Tiedotamme uusista eduista lisää ensi vuoden puolella.

Etupakettivalikoima – kaikkiin etupaketteihin kuuluu lisäksi TIVIAn digipalvelut

TIVIA-etupaketti 1 | 34 €
– Tivi digitilauksena

TIVIA-etupaketti 2 | 34 €
– Mikrobitti digitilauksena

TIVIA-etupaketti 3 | 59 €
– Tivi digitilauksena
– Mikrobitti digitilauksena

TIVIA-etupaketti 4 | 54 €
– Tivi digitilauksena ja paperilehtenä

TIVIA-etupaketti 5 | 79 €
– Tivi digitilauksena ja paperilehtenä
– Mikrobitti digitilauksena

TIVIA-etupaketti 6 | 79 €
– Tivi digitilauksena
– Mikrobitti digitilauksena ja paperilehtenä

TIVIA-etupaketti 7 | 94 €
– Tivi digitilauksena ja paperilehtenä
– Mikrobitti digitilauksena ja paperilehtenä

Tarjoamme opiskelijalle

Mahdollisuuden verkostoitua

 • Tarjoamme puitteet – ole aktiivinen!
 • TIVIA-verkostokortin avulla pääset osallistumaan myös muiden yhdistysten tapahtumiin
 • Luo suhteita alan ammattilaisiin
 • Käy tapahtumissa
 • Keskustele sosiaalisessa mediassa (LinkedIn, Facebook, Twitter)

Ajankohtaisia seminaareja ja koulutuksia – pidä tietosi ajantasalla!

Erilaisissa TIVIAn ja jäsenyhdistysten tapahtumissa päivität osaamistasi, tapaat ammattilaisia ja alan yritykset tulevat tutuiksi. Tapahtumista saamistasi kontakteista on hyötyä esimerkiksi työpaikan haussa valmistumisen jälkeen. Jäsenenä pääset nauttimaan myös TIVIAn webinaarikirjastosta sekä kattavista koulutusalennuksista.

Videokirjaston

TIVIAn videokirjastossa on katsottavissa tallenteita aiemmista tapahtumista sekä TIVIA-webinaareista. Videokirjasto on vain jäsenten käytössä ja sinne pääsee kirjautumalla TIVIAn nettisivuille.

Alennuksen ohjelmistotestauksen sertifikaattikokeesta

Tavoitteena ura testaajana?

TIVIAn jäsenyhdistys FiSTB tarjoaa opiskelijoille ISTQB-perustason kokeen puoleen hintaan: 100 € + alv! Koe kannattaa suorittaa esim. omalla koululla suoritetun ohjelmistotestauskurssin jälkeen. Syllabuksen eli sertifikaattisisällön lukeminen on toinen edellytys kokeen läpäisemiseksi.

Lue lisää FiSTB:n sivuilta.

Vapaa-ajan toimintaa

Raskas työ vaatii raskaat huvit, niin myös opiskelu.

 • Risteilyjä
 • Kyykkää
 • Melontaa
 • Ja paljon muuta

Monipuolisia jäsenetuja

TIVIA-yhteisön jäsenenä saat alennusta mm. vakuutuksista ja lehdistä. Tästä löydät muutaman poiminnan jäseneduistamme – tsekkaa kaikki jäsenedut tästä!

Yksityisyyttä ja tietoturvaa

TIVIA-yhteisön jäsenet saavat jopa yli 30 % alennuksen Freedome-sovelluksen käyttöoikeudesta. F-Secure tarjoaa jopa 40 % alennuksen F-Secure SAFE -tietoturvaohjelmiston käyttöoikeudesta.

Vakuutuksia

TIVIA-yhteisön henkilöjäsenet saavat rahanarvoisia vakuutusetuja Ifiltä ja Fennialta.

Lehtietuja

 • 30 %:n jäsenalennus muista Alma Talentin lehdistä (Arvoasunto, Arvopaperi, CIO, Fakta, Mediuutiset, Metallitekniikka, Talouselämä). Tilaa lehdet suoraan: tilaajapalvelu(at)almamedia.fi tai soittamalla numeroon 020 442 4100*. Muista mainita tilauksen yhteydessä TIVIA-yhteisön jäsenyydestäsi.
 • Sanoma Median lehdet jopa −40 % normaalihinnoista! Tutustu lehtitarjontaan ja tilaa lehdet tästä.
 • Otavamedia tarjoaa 40 % alennuksen lehtitilauksista! Otavamedian lehtivalikoimaan kuuluvat mm. Tekniikan maailma, Suomen Kuvalehti ja Kotiliesi. Lue lisää ja katso tilausohjeet Otavamedian sivuilta.

Tutkimustietoa

IT-ura-tutkimus

IT-barometri