TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

TIVIAn digitoitu arkisto – mahdollisuudet jäsenyhdistyksille

Rekisteröitymiset ovat suljettu

TIVIAn paperimuotoinen arkisto – noin 650 mappia vastaten 52 hyllymetriä – siirrettiin touko-joulukuussa 2022 Suomen Elinkeinoelämän keskusarkistoon eli ELKAan. Siellä arkisto on aikaisempaa selvästi paremmin mm. tutkijoiden tavoitettavissa. TIVIAn 70-vuotishistoriikin kirjoittamista varten paperimuotoinen arkisto vuodesta 1953 lähtien digitoitiin ennen sen siirtämistä ELKAlle Mikkeliin. Vaikka tämä tehtiin vain historiikkiprojektia varten, digitoitu aineisto on käytettävissä muihinkin tarkoituksiin.

Webinaarissa TIVIAn 70-vuotishistoriikin kirjoittaja ja kehityspäällikkö Reino Myllymäki kertoo paperimuotoisen arkiston digitoinnista, digitaalisen arkiston sisällöstä ja tietojen käyttämisestä esimerkiksi TIVIAn jäsenyhdistysten historiikkien kirjoittamisessa. Arkisto sisältää aineistoa kaikista jäsenyhdistyksistä, joista etenkin TIVIA Uusimaa, Systeemityöyhdistys Sytyke, Tietoturva ja Suomen Internet-yhdistys ovat arkistossa suhteellisen laajasti edustettuna.

Milloin?

maanantai 30.1.2023, klo 17.30–19.00.

Miten?

Ilmoittaudu mukaan ilmoittaudu-painikkeesta! Lähetämme osallistumislinkin sähköpostitse.

Kenelle?

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton.

Mitä?

Kattavasti tietoa TIVIAn arkisto- ja historiikkiprojektista. Lisäksi tutustaan digitoidun arkiston sisällönhallintaan ja käyttöön.

Webinaari toteutetaan verkossa Teams-sovelluksella. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen.

Webinaarissa äänessä

TIVIAn 70-vuotishistoriikin kirjoittaja ja kehityspäällikkö Reino Myllymäki.


Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi | #TIVIA70

Päivämäärä ja aika
maanantaina
30. tammikuuta 2023
17.30 19.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Verkossa

Järjestäjä

TIVIA ry

-
tivia@tivia.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.