TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Finnish Internet Forum 2023

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Tämän vuoden Finnish Internet Forum järjestetään Euroopan alueellisen foorumin (European Dialogue on Internet Goverenance – EuroDIG) esitapahtumana Tampereella, maanantaina 19. kesäkuuta klo 10–16. Myöhemmin samana päivänä on EuroDIG:n avajaisistunto, ja sen varsinaiset työpäivät ovat tiistai ja keskiviikko 20.–21.6.  Paikka on Tampereen yliopiston keskuskampus, tarkemmin sanottuna ns. vanhan puolen päärakennus ja sen iso auditorio.


 Ilmoittautuminen sekä EuroDIGiin että Finnish Internet Forumiin


EuroDIG ja Finnish Internet Forum ovat ikään kuin oksia samassa puussa, jonka juuret ovat YK:n tietoyhteiskuntahuippukokouksessa (WSIS) vuosina 2003–05. WSIS nosti ensi kertaa kysymyksen internetin hallinnasta korkealle kansainväliselle poliittiselle  tasolle. Kun yritykset pakottaa hajautettu verkko valtioidenväliseen holhoukseen epäonnistuivat, perustettiin Internet Governance Forum (IGF) puitteiksi kaikkien toimijatahojen keskusteluille. Se sai pian vireän jälkikasvun sekä alueellisella että kansallisella tasolla kaikkialla maailmassa, yhteensä toistasataa foorumia, joista EuroDIG perustettiin 2008  ja Finnish Internet Forum 2010.

EuroDIG kokoontuu nyt ensi kertaa Suomessa. Se on kaikille avoin, ilmainen ja 100 % hybriditapahtuma, eli kaikkiin istuntoihin voi osallistua aktiivisesti myös etänä. Tästä uudistuksesta pääsee nyt hyötymään myös Finnish Internet Forum, mikä oli yksi syy tapahtumien yhdistämiseen. Se tarjoaa myös mahdollisuuden ristikkäiseen osallistumiseen paikan päällä. Yksi ilmoittautuminen kattaa molemmat tapahtumat.

Alustavan suunnitelman mukaan Finnish Internet Forumissa keskitytään mm. tekoälyn etiikkaan ja pohditaan vaihtoehtoja mullistusten kohteena olevalle Twitterille. Sanna Marinin hallituksen liikenne-ja viestintäministeri Timo Harakka on kutsuttu tietokirjailijan ominaisuudessa, haastateltavaksi kirjastaan ”Datakapitalismi kriisien maailmassa”.

EuroDIG:n yleisteema on ”Internet in troubled times – risks, resilience, hope”. Lue lisää EuroDIG-tapahtumasta.

Finnish Internet Forumin isännöi Tampereen yliopisto yhteistyöpartnereinaan mm. UM, LVM, Traficom, Tampereen kaupunki, Yleisradio ja TIVIAn jäsenyhdistys Suomen Internet-yhdistys (Internet Society Finland Chapter). 


Päivämäärä ja aika
maanantaina
19. kesäkuuta 2023
10.00 16.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Tampere/Online

Suomi
--Tampere/Online--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

SUOMEN INTERNET-YHDISTYS - SIY RY

yhdistyspalvelut@tivia.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.