TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

EuroDIG 2023

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Internet in troubled times: risks, resilience, hope


Euroopan vuosittainen internet-foorumi – European Dialogue on Internet Governance eli EuroDIG kokoontuu 19.–21. kesäkuuta Tampereen yliopiston keskustakampuksella. Foorumi on kaikille avoin ja ilmainen, ja siihen voi aktiivisesti osallistua myös etänä.

 Lue lisää EuroDIG-tapahtuman taustasta ja historiasta

Tampereen EuroDIG:n yleisteema on ”Internet in troubled times: risks, resilience, hope”. Tässä kehikossa tarkastellaan kolmea aihealuetta:

  • Paitsi että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on pannut tämän maan internet-yhteyksien resilienssin äärimmäiselle koetukselle, se on vienyt koko maailmanverkon geopoliittisen stressitestin äärelle. Nyt kysytään, miten kauan, missä laajuudessa ja minkä kerrosten osalta internet voi pysyä neutraalina maaperänä?

  • Internetin fragmentaatio - pirstaloituminen - on ollut kauhukuvana jo pitkään, mutta mitä se eri muodoissaan ja verkon eri kerrosten tasolla tarkoittaa, ja miten sitä voidaan vastustaa?

  • Samalla kun valta-asemaan nousseet alustat vaikuttavat yhä enemmän ympäristöönsä, niissä käy sisäinen myllerrys. Teknisen kehityksen laukatessa kysytään, kohdistuuko sääntely eilisen ongelmiin?

Suomen jokavuotinen Finnish Internet Forum järjestetään EuroDIG:n yhteydessä 19.6. Siinä keskustellaan mm. tekoälyyn liittyvistä eettisistä ongelmista ja Twitterin viimeaikaisten mullistusten vaikutuksista tahoille, jotka ovat rakentaneet viestintäänsä sen varaan.

 Ilmoittautuminen sekä EuroDIGiin että Finnish Internet Forumiin

Tilaisuudet isännöi Tampereen yliopisto yhteistyöpartnereinaan mm. UM, LVM, Traficom, Tampereen kaupunki, Yleisradio ja TIVIAn jäsenyhdistys Suomen Internet-yhdistys (Internet Society Finland Chapter).Päivämäärä ja aika
maanantaina
19. kesäkuuta 2023
Alkaa - 9.00
keskiviikkona
21. kesäkuuta 2023
Päättyy - 15.30 Europe/Helsinki
Sijainti

Tampere/Online

Suomi
--Tampere/Online--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

The European Dialogue on Internet Governance

--The European Dialogue on Internet Governance--
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.