TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Cloud Security Summit 2022

Rekisteröitymiset ovat suljettu

TIVIA, Tietoturva ry ja Sulava järjestävät syksyn mielenkiintoisimman tietoturvaseminaarin!


TIVIA, Tietoturva ry ja Sulava järjestävät jo perinteeksi muodostuneen Cloud Security Summit -seminaarin keskiviikkona 21.9.2022 Radisson Blu Royalissa Helsingissä. Tapahtuma tarjoaa laaja-alaisen kattauksen tietoturvan nykytilaan ja tulevaisuuteen.

Kuulemme tietoturvan huippuasiantuntijoilta tarinoita pilviturvallisuudesta, miten heidän organisaatioissaan pilvipalveluiden tietoturvahaasteisiin on varauduttu, ja mitkä ovat pilvipalveluiden kuumimmat trendit.

Osallistumismaksu 

  • TIVIAn jäsenhinta 500 €

  • Normaalihinta 590 €

  • Sulavan tietoturva-kesäkampanjan hyödyntäneille 500€ (ilmoittaudu Sulavan verkkokaupassa)

Hinta sisältää kahvit sekä seminaarilounaan.  Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

TIVIAn jäsenhinta koskee TIVIA-yhteisön henkilöjäseniä ja yhteisöjäsenten henkilökuntaa.  Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu Cloud Security Summit -tapahtumaan etuhintaan!

Sulavan tietoturva-kesäkampanjan hyödyntäneet voivat ostaa Cloud Security Summit -liput Sulavan verkkokaupasta etuhintaan 500€!

Ohjelma

Tutustu tapahtuman ohjelmaan alta!

Turvallisesti pilvessä – Miten suojautua kyberhyökkäyksiltä

Kyberturvallisuuden geopoliittiset mannerlaatat ovat kiihtyvässä liikkeessä. Modernit hajautetut pilvipalvelut antavat yrityksille suojaa, resilienssiä sekä kestävyyttä palveluiden tuottamiseen häiriötilanteissa. Tulevaisuuden jatkuvuudenhallinta tarvitsee organisaatioilta uudenlaisia ajattelumalleja ja IT –riskienhallintaa.

Leo Niemelä, tietoturvajohtaja, LähiTapiola

Kyberavaruus ja sota

Kyberavaruus on noussut uudeksi operatiiviseksi toimintaympäristöksi maan, meren, ilman ja avaruuden lisäksi. Puheenvuoro käsittelee kyberuhan ja -toiminnan kehittymistä 1980-luvun harrastustoiminnasta tämän päivän sodankäyntiin sekä miltä tulevaisuus näyttää.

Catharina Candolin, kyberasiantuntija, OP Ryhmä 

Miten globaali kyberpolitiikka heijastuu ICT-palveluiden tuottamiseen

Kimmo Rousku kertoo siitä miten nykyinen globaali kyberpolitiikka heijastuu ICT-palveluiden tuottamiseen. Millaisia vaikutuksia Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan on ollut digimaailmaan? Miten vallitseva uhkatilanne pitäisi ottaa huomioon organisaation toiminnassa ja palveluiden tuottamisessa? Mitä valonpilkahduksia pilvimaailmasta on havaittavissa?

Kimmo Rousku, VAHTI-pääsihteeri, Digi- ja väestötietovirasto

Privacy by Design – Tietosuojavaatimukset uusien ohjelmistojen, tietojärjestelmien, palveluiden ja prosessien kehityksessä

Sisäänrakennettu ja oletusarvoinen tietosuoja on tärkeä osa uusien ohjelmistojen, tietojärjestelmien, palveluiden ja prosessien kehitystä. Tietosuojavaatimusten huomioimisen lisäksi esityksessä käydään läpi esimerkkejä siitä, miten suunnittelussa voidaan välttää harhaanjohtavia, ns. dark pattern -tekniikoita.

Merja Mattila, Data Protection Manager, Wärtsilä Oyj

Pilvipalveluiden turvallisuuden arviointikriteeristö (PiTuKri) ja pilviturvallisuuden arviointi

Juhani Eronen kertoo pilvipalveluiden turvallisuuden arviointikriteeristöstä (PiTuKri), kokemuksia sen käytöstä ja sen mahdollisista tulevaisuuden kehityssuunnista.

Juhani Eronen, johtava asiantuntija, Kyberturvallisuuskeskus

Tietoturva monipilviympäristössä

Pilvipalveluita ja ympäristöjä rakentaessa unohtuu helposti tietoturva. Monipilviympäristössä sen rakentaminen koetaan haastavaksi tai jopa mahdottomaksi. Kaikkeen on olemassa ratkaisu, mutta sitä pitää osata etsiä perinteisten, hyväksi havaituista menetelmistä. Tarkistellaan ratkaisuja ja samalla puhutaan myös sovellus- ja API-tietoturvasta.

Timo Lohenoja, Principal Systems Engineer, Fortinet

Schrems-ratkaisun vaikutukset kansainvälisten pilvipalvelujen käytön lainmukaisuuteen

EUT:n Schrems-ratkaisusta on kulunut jo yli kaksi vuotta, mutta edelleen kansainvälisten pilvipalvelujen käytön lainmukaisuuden yllä roikkuu isoja kysymysmerkkejä. Luodaan katsaus tietosuojaviranomaisselvitysten ja -linjausten tilanteeseen, pohditaan uusien vakiosopimuslausekkeiden roolia ja sitä, miten rekisterinpitäjä voi pyrkiä vaatimustenmukaisuuteen myös uudessa ja epävarmassa tilanteessa.

Mikko Viemerö, tietosuojavastaava, SOK

Puhujaesittelyt ja ohjelman aikataulu

Tutustu tarkemmin tapahtuman puhujiin täältä.

TUTUSTU PUHUJIIN

Tutustu ohjelman aikatauluun täältä.

TUTUSTU AIKATAULUUN

Tapahtumaa järjestämässä


Tapahtuma tehdään yhteistyössä TIVIAn, Tietoturva ry:n ja Sulavan kanssa, ja ilmoittautumistietoja käytetään CSS-tapahtuman viestintään.

Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen tapahtuman alkua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun. Yhteydenotot: ilmoittaudu(at)tivia.fi 

Early Bird-hintaista lippua ei voi perua, mutta osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle.

Pidätämme oikeuden päivittää tapahtuman sisältöä.

Päivämäärä ja aika
keskiviikkona
21. syyskuuta 2022
9.00 17.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Radisson Blu Royal Hotel

Runeberginkatu 2
00100 Helsinki
Suomi
--Radisson Blu Royal Hotel--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

TIVIA ry

-
tivia@tivia.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.