TIVIA ry | Finnish Information Processing Association

Cloud Security Summit 2022 puhujaesittely

Leo Niemelä

Leo toimii LähiTapiolan tietoturvajohtajana. Leo on avoimuuden puolesta puhuja ja innovaattori. Leo on palkittu tietoturvatyöstään ja hänet on valittu vuoden TiVI –vaikuttajaksi sekä vuoden Tietoturvapäälliköksi. Vuonna 2021 LähiTapiola-ryhmälle myönnettiin Liikenne- ja viestintäviraston toimesta Tietoturvan suunnannäyttäjä –tunnustus tietoturvan edistämisestä yhteiskunnassa.

Catharina Candolin

Tekniikan tohtori Catharina Candolin toimii OP Ryhmässä kyberasiantuntijana, sekä SSH Communications Security Oy:ssä hallituksen jäsenenä. Hän toimi aiemmin mm. kyberpuolustussektorin johtajana Puolustusvoimissa sekä poliittisena neuvonantajana NATOn päämajassa Brysselissä. Candolinin lempikysymys on miten Suomen suvereniteettia aiotaan puolustaa myös kyberavaruudessa.

Kimmo Rousku

Kimmo Rousku on toiminut päätoimisesti erilaisissa ICT, tietohallinnon ja tietoturvan, riskienhallinnan ja digitaalisen turvallisuuden asiantuntija ja johtotehtävissä valtionhallinnossa vuodesta 1994 saakka. Kimmo on ollut kirjoittamassa uransa aikana kymmeniä kirjoja sekä satoja artikkeleita. Hänen koulutuksiin ja tilaisuuksiin on osallistunut yli 10 000 kuulijaa. Tällä hetkellä Kimmo toimii Digi- ja väestötietovirastossa VAHTI-pääsihteerinä. Hän toimii myös Tietoturva ry:n hallituksessa, sekä on aloitteleva biohakkeri ja mentalisti. Kimmo esityksistä ei yleensä puutu vauhtia ja mielenkiintoisia tilanteita.

Merja Mattila

Merja toimii tietosuojapäällikkönä Wärtsilä Oyj:ssä. Merjalla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus  IT-alalta useissa organisaatioissa. Aikaisemmissa tehtävissään hän on mm. kehittänyt ja vastannut uusien toimintatapojen, teknologioiden ja järjestelmien käyttöönotoista. Viime vuodet hän on keskittynyt pilvipalveluihin ja nykyaikaisen työympäristön tietoturvaan ja tietosuojaan.

Juhani "Jussi" Eronen

Juhani toimii Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa johtavana asiantuntijana. Hänen vastuualueenansa on moninaiset haavoittuvuuksiin, tietoturvaloukkauksiin ja tietoturvan varmistamiseen liittyvät tehtävät. Viime vuosina työn painopiste on siirtynyt tulevaisuuden teknologioiden turvallisuuden tutkimiseen ja varmistamiseen. Taustaltaan Juhani on ohjelmistohaavoittuvuuksien testaukseen ja riippuvuuksien hallinnan tutkija Oulun yliopistolta ja sen OUSPG-ryhmästä.

Timo Lohenoja

Timo Lohenoja työskentelee Fortinetillä järjestelmäinsinöörinä Suomessa. Hänellä on pitkä historia sovellustietoturvan puolestapuhujana ja tietoturvakouluttajana. Erikoisosaamisalueina Timolle kuuluu sovellus- ja pilvitietoturvaratkaisut. Tämän hetken kiinnostuksen kohteina on tekoälyn ja koneoppimisen käyttäminen vahvojen tietoturvakokonaisuuksien toteuttamiseen.

Mikko Viemerö

Mikko Viemerö on toiminut SOK:n tietosuojavastaavana vuodesta 2021 lähtien. Aiemmissa tehtävissään hän on toiminut mm. tietosuojavastaavana sekä tietosuojakonsulttina ja tiiminvetäjänä. Mikolla on pitkä historia kouluttajana ja 15+ vuoden kokemus tietosuojan parissa työskentelystä. Tammikuussa Mikko sai tunnustuksen Vuoden tietosuojavastaava 2022.