TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Valtakunnallinen verkkokoodauskurssi alkaa 15.10.2016

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet päivittyivät syksyllä 2016. Koodaustaidot mainitaan osana laaja-alaisia osaamistavoitteita sekä ala- että yläkoulun puolella. Tästä syystä IT-kouluttajat ry on talkoovoimin koonnut peruskoulun opettajille avoimen verkkokurssin ohjelmoinnista. Koodiaapinen auttaa peruskoulun opettajia tutustumaan ohjelmointiin osana koulutyötä. Verkossa toteutettava kurssi on kaikille opettajille avoin ja maksuton. Kaikki aiheeseen liittyvä materiaali on verkossa julkisesti nähtävillä, eli kirjahankintoja ei edellytetä.

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet päivittyivät syksyllä 2016. Koodaustaidot mainitaan osana laaja-alaisia osaamistavoitteita sekä ala- että yläkoulun puolella. Tästä syystä IT-kouluttajat ry on talkoovoimin koonnut peruskoulun opettajille avoimen verkkokurssin ohjelmoinnista.

Koodiaapinen auttaa peruskoulun opettajia tutustumaan ohjelmointiin osana koulutyötä. Verkossa toteutettava kurssi on kaikille opettajille avoin ja maksuton. Kaikki aiheeseen liittyvä materiaali on verkossa julkisesti nähtävillä, eli kirjahankintoja ei edellytetä.

Koodiaapinen on kouluttanut vuodessa jo yli 1 000 peruskoulun opettajaa hyödyntämään koodausta osana koulutyötä. Koodiaapinen-MOOC eli massiivinen avoin verkkokurssi ohjelmoinnista ja automatisointiajattelusta peruskoulun opetuksessa on suunnattu kaikille peruskoulun opettajille, mutta muutkin aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Kurssialustoille kirjaudutaan Google-tunnuksilla. Useimmilla suomalaisilla opettajilla taitaa olla Gmail-tili tai koulun kautta hankittu Google Apps for Education -tili, jota voitte käyttää. Ellei sinulla ole Google-tunnusta, voit perustaa sen maksutta. Voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle kurssin linjalle oman kiinnostuksesi mukaan.

MOOC toteutettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2015. Tutustu aineistoon tästä: http://koodiaapinen.fi/mooc/mooc-2015.

Tulevaan kurssiin voit tutustua ja ilmoittautua tästä: http://koodiaapinen.fi/mooc.

Tervetuloa mukaan!

TIVIA ry             IT-kouluttajat ry

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi