TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Tutkimus IT-infran nykytilasta ja kehitysnäkymistä

Edera Partners suoritti joulukuussa 2015 kyselytutkimuksen, joka kartoitti suomalaisten organisaatioiden IT-infrastruktuurin nykytilaa ja kehitysnäkymiä. Tutkimukseen vastasi 482 suomalaista IT-alan asiantuntijaa. Vastaajat edustavat kattavasti eri toimialojen ja erityyppisten organisaatioiden IT-asiantuntijoita ja -päälliköitä. Lue lisää ja lataa tutkimusraportti.

Edera Partners suoritti joulukuussa 2015 kyselytutkimuksen, joka kartoitti suomalaisten organisaatioiden IT-infrastruktuurin nykytilaa ja kehitysnäkymiä. Tutkimukseen vastasi 482 suomalaista IT-alan asiantuntijaa. Vastaajat edustavat kattavasti eri toimialojen ja erityyppisten organisaatioiden IT-asiantuntijoita ja -päälliköitä.

Tutkimustulokset osoittavat muun muassa, että

  • Pilvipalveluiden käyttö on lisääntynyt merkittävästi suomalaisissa organisaatioissa. Pilvipalveluita hyödyntää tällä hetkellä suurin osa organisaatioista (75,3 %). Kasvu kahden vuoden takaiseen (45,3 %) on huomattava.
  • Kehittämisen tarve nousi voimakkaimmin esille mobiililaitehallinnan osalta. Lähes kolmannes vastaajista ilmoitti, että mobiililaitteita ei hallita keskitetysti.
  • Uusimmat työasema- ja palvelinkäyttöjärjestelmät nousivat huomattaviksi kiinnostuksen kohteiksi. Windows 10:n koki ajankohtaiseksi 57,5 % vastaajista ja tulevan Windows Server 2016:n 44,2 % vastaajista.  

Tämän tutkimusraportin myötä saa hyvän käsityksen siitä, miltä asiat keskimäärin näyttävät suomalaisissa organisaatioissa IT-infran näkökulmasta. Tätä tietoa on hyvä verrata myös oman infran tilanteeseen ja samalla saada näkemystä siitä, mihin suuntaan asioita olisi syytä kehittää omassa ympäristössä.

Tutkimusraportin voit ladata Ederan nettisivuilta.

Saat tarvittaessa lisätietoja tutkimuksesta Edera Partners Oy:n toimitusjohtaja Kai Lehtoselta puhelimitse 0400 637 315 tai sähköpostitse kai.lehtonen(at)edera.fi.

Jos olet kiinnostunut saamaan ns. henkilökohtaisen tutkimuspresentaation organisaatiollesi, ota yhteyttä Edera Partnersin Mikael Eerolaan, mikael.eerola(at)edera.fi tai puh. 040 5738322.

Edera Partners Oy on innovatiivinen IT-palvelutalo, joka ennen näkemättömällä tavalla yhdistää osaamisen, näkemyksen ja kokemuksen asiakkaiden IT-infrastruktuurin kehittämiseksi ja optimoimiseksi. Ydinosaamistamme ovat Windows-infrastruktuuri, järjestelmänhallinta ja yhdistetyn viestinnän ratkaisut.

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi