TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIAn jäsenyhdistykset juhlivat pyöreitä vuosia

Tänä vuonna on monta syytä juhlaan, sillä 70 vuotta täyttävän TIVIA ry:n lisäksi viisi jäsenyhdistystämme juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia. TIVIA Savo, TIVIA Oulu ja Blanko viettävät jokainen 50-vuotisjuhlavuotta. PC-käyttäjät juhlistaa taas 40-vuotista taivaltaan ja ICT Leaders Finlandilla tuli täyteen 10 vuotta.

Alueyhdistysten perustaminen juuri 50 vuotta sitten liittyy Tietokoneyhdistyksen muuttumiseen Tietojenkäsittelyliitoksi vuoden 1972 alusta. Ensin alueelliset kerhot muuttuivat yhdistyksiksi ja Helsinkiin perustettiin oma tietojenkäsittely-yhdistys. Nämä perustivat Tietojenkäsittelyliiton, johon liittyivät sitten uudet alueelliset yhdistykset. PC-käyttäjät ry puolestaan on yksi ensimmäisistä teemayhdistyksistä.

TIVIA ry:n ja jäsenyhdistyksien muodostamaan TIVIA-yhteisöön kuuluu yhteensä 28 alueellista yhdistystä, valtakunnallista teemayhdistystä ja muuta yhdistystä. Alueellisia yhdistyksiä on 16 ja ne toimivat Uudeltamaalta Lappiin ja Pohjanmaalta Pohjois-Karjalaan. Teemayhdistyksiä on yhdeksän ja ne keskittyvät nimensä mukaisesti tietyn teeman ympärille. Teemoja ovat mm. tietoturva, tietojen hallinta sekä tietojärjestelmätyö. Lisäksi kolme opiskelijayhdistystä pitää huolta alan tulevaisuuden tekijöistä.

TIVIA-yhteisö on ollut tekemässä ICT:llä tulevaisuutta jo vuosikymmenien ajan ja jatkaa samaa arvokasta työtä myös tulevina vuosikymmeninä! TIVIA onnittelee synttärisankareita ja toivottaa pitkää ikää!

Tutustu pyöreitä viettäviin jäsenyhdistyksiimme alta.

Blanko 50 vuotta

Blanko juhlii viisikymppisiä 11. marraskuuta 2023 Oulussa cocktailtilaisuuden ja iltajuhlan kera. Blanko on perustettu vuonna 1973 ja lisätty yhdistysrekisteriin 25.10.1973.

Blanko ry on Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden kilta. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden etujärjestönä ja yhdyssiteenä sekä Oulun yliopistossa että valtakunnallisesti, ja siten tukea alan opiskelijoiden yhteisiä pyrkimyksiä. Blanko on aktiivinen opiskelijayhteisö, joka järjestää jäsenilleen ja muille opiskelijoille monenlaisia tapahtumia ja toimintaa.

blanko.fi

TIVIA Oulu 50 vuotta

TIVIA Oulu ei vietä 50-vuotisjuhlia. TIVIA Oulu eli entinen Pohjois-Pohjanmaan tietojenkäsittely-yhdistys on perustettu 18.10.1973.

TIVIA Oulu toimii tietotekniikan parissa työskentelevien henkilöiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä Pohjois-Pohjanmaalla ja edistää tietotekniikan mahdollisimman tehokasta hyväksikäyttöä. Tavoitteensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia, koulutustilaisuuksia, seminaareja sekä tutustumismatkoja yhdistyksen jäsenten ammatillista toimintaa edistäviin organisaatioihin.

tiviaoulu.fi

TIVIA Savo 50 vuotta

TIVIA Savo viettää 50-vuotisjuhliaan 27.10.2023. TIVIA Savo eli entinen Savotky on perustettu 26.10.1973 Savo-Karjalan Tietojenkäsittely-yhdistykseksi, jonka toimialue supistui 1980-luvun alussa Savoksi, kun Pohjois-Karjalan Tietojenkäsittely-yhdistys perustettiin ja hyväksyttiin liiton jäseneksi.

TIVIA Savo kehittää jäsentensä ammatillista osaamista ja keskinäistä yhteydenpitoa. TIVIA Savo järjestää koulutuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

tiviasavo.fi

PC-käyttäjät 40 vuotta

PC-käyttäjät ry vietti 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.10.2023 järjestetyllä juhlaristeilyllä Tallinnaan. Yhdistys on perustettu 19.7.1983.

PC-käyttäjät ry on Suomen suurin PC-tietokoneiden käyttäjäyhdistys. Jäseninä on etupäässä työpaikalla ja harrastusmielessä PC:itä käyttäviä henkilöitä. PC-käyttäjät ry:n toimialueena on koko Suomi. Tapahtumat sijoittuvat tavallisesti pääkaupunkiseudun alueelle.

pcuf.fi

ICT Leaders Finland 10 vuotta

ICT Leaders Finland juhlisti 10-vuotista taivaltaan asiapainotteiselle verkkotapahtumalla 25. tammikuuta 2023. Yhdistys on perustettu 10.9.2012 ja lisätty yhdistysrekisteriin 28.1.2013.

ICT Leaders Finland ry (ILF) on liiketoiminnan ja tietohallinnon johtamisesta kiinnostuneiden ammattilaisten valtakunnallinen yhdistys. ILF on toimittajista riippumaton. ILFin tavoitteena on edistää hyviä tietohallinnon johtamiskäytäntöjä sekä liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistyötä.

ilf.fi


Tutustu kaikkiin TIVIAn jäsenyhdistyksiin


TIVIA 70 -juhlaseminaari ja cocktailtilaisuus

TIVIAn 70-vuotisjuhlavuoden huipentava juhlaseminaari ja cocktailtilaisuus järjestetään keskiviikkona 8.11. Messukeskuksessa Teknologia 23 -tapahtuman yhteydessä.Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

2023 on TIVIAn 70-vuotisjuhlavuosi
#TIVIA70

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi