TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIAn hallitus tutuksi – Juhani Juselius
Minkälaisia henkilöitä toimii TIVIAn hallituksessa? Esittelemme lyhyesti muutamia TIVIAn hallituksen jäseniä, jotka kertovat omia näkemyksiään hallitustyöskentelystä. Neljäntenä esittelyvuorossa on Juhani Juselius, jolla on käynnissä ensimmäinen vuosi TIVIAn hallituksessa. Hallitustyön ohella Juselius toimii TIVIAn tapahtumatoimikunnan puheenjohtajana.
Hakuaika TIVIAn hallitukseen on 16.8.–21.9.2021! Lue lisää ja hae TIVIAn hallitukseen! Lue miten hyvä hallitus löydetään: Miten me saamme TIVIAlle parhaan mahdollisen hallituksen?

Nimi

Juhani Juselius


Ammatti/yritys/titteli

Johtava asiantuntija Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, erityisalueena fi-verkkotunnukset. Nimityskomitean jäsen Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).


Mikä sai hakemaan TIVIAn hallitukseen?

Olen toiminut pitkään TIVIA-yhteisössä, mm. TIVIA Uusimaan edeltäjien Hetkyn ja MiitIT:n johtokunnissa, Suomen Internet-yhdistyksen puheenjohtajana sekä TIVIAn vaalivaliokunnan jäsenenä. Riippumatta yhdistyksestä tai tehtävästä olen oppinut, että koko TIVIA-yhteisö on tärkeä suomalaisen ICT-alan sekä sen tuomien moninaisten hyötyjen edistäjänä. TIVIAlla on merkittävä rooli yhdistysten elinvoiman ja toimintaedellytysten mahdollistajana. Itselleni sähköisten palveluiden edistäminen Suomessa ja internetin toimivuus maailmanlaajuisesti, ovat tärkeitä arvoja ja hain TIVIAn hallitukseen, koska itsestäni tuntuu, että se on tällä hetkellä paras paikka edistää näitä arvoja, joihin uskon.


Mikä on erityinen supervoimasi hallitustyöskentelyssä?

Supervoimista nyt en tiedä, mutta hyvän lähtökohdan hallitustyöhön antavat pitkä ja laaja kokemus TIVIA-yhteistöstä sekä historian tunteminen. Se ei kuitenkaan yksistään riitä, vaan ehdottomasti tarvitaan muutakin. Talousosaamiseni antaa kohtuullisen pohjan ymmärtää ja syventää osaamistani TIVIAn hallituksessa käsiteltävissä yllättävän syvällisissä investointi- ja rahoitusasioissa. Eikä nykyisessä tilanteessa luonnollisesti haittaakaan ole lukemattomien tapahtumien järjestämiskokemuksesta sekä yhdistysten viestinnän tavoista ja realiteeteistä.


Onko hallitustyöskentely vastannut odotuksiasi?

Hallitustyöskentelyssä käsiteltävien asioiden vaikuttavuus on kieltämättä ollut jonkin asteinen yllätys. Vaikuttavuuteen vaikuttaa merkittävästi se, että hallituksen työlistalla on juuri nyt koko liiton tulevaisuuden kannalta merkittäviä hankkeita, kuten esimerkiksi järjestelmäuudistus ja IT Insider -julkaisu. Näiden osalta hallitustyö vaatii enemmän monipuolista asiaosaamista kuin olin ehkä odottanut. Mutta yhdessä aktiivisen puheenjohtajan ja muun ammattitaitoisen sekä yhteistyökykyisen hallituksen kanssa kaikki kuitenkin hoituu erinomaisesti.


Terveiset hallitushakua miettiville?

TIVIAn hallitus on paikka, jossa pystyy sekä vaikuttamaan itselle tärkeisiin asioihin ja edistämään TIVIA-yhteisön hyvinvointia että samaan aikaan oppimaan uusia asioita ja kykyjä erittäin hyvässä ilmapiirissä. Mikäli nämä asiat ovat sinulle tärkeitä - hae TIVIAn hallituksen jäseneksi!
Lue miten hyvä hallitus löydetään ja mitä kaikkea otetaan huomioon hallituksen kokoonpanoa suunniteltaessa: Miten me saamme TIVIAlle parhaan mahdollisen hallituksen?
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi