TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA Pohjanmaa ry etsii 50-vuotishistoriikin kirjoittajaa
TIVIA Pohjanmaa ry eli entinen Etelä-Pohjanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ETKY ry hakee 50-vuotiselle taipaleelleen historiankirjoittajaa. Yhdistys sai nykyisen nimensä 1.1.2020, ja Keski-Pohjanmaan tietotekniikkayhdistys sulautui TIVIA Pohjanmaahan vuonna 2021. Tehtävänä on haastatella elossa olevia puheenjohtajia, hallitusten jäseniä ja jäseniä vuosien 1972–2021 ajalta, kerätä tarinoita, kertomuksia, näkemyksiä, kutsuja, lehtiä, tiedotteita, toimintasuunnitelmia, toimintakertomuksia, kokouspöytäkirjoja, asiakirjoja ja valokuvia, kysellä hallitusten kokoonpanoja, selvittää kattojärjestö TIVIAlta tilastoja ja dokumentteja. Tiedonhaun ja -keruun jälkeen tehtävänä on kirjoittaa yhdistyksen historiikki, eli teksteineen ja valokuvineen noin 50–100-sivuinen kirja, jonka tulisi olla hauska, mielenkiintoinen, historiallinen, totuudenmukainen ja opettavainen. Kyselytutkimuksen voi tehdä haluamallaan tavalla, esim. puhelimitse, etäkokousyhteksin, sähköpostitse, tekstiviestitse, kirjeitse, tapaamalla kasvokkain jne. Kirjoittajan on syytä olla joku ulkopuolinen, joka tekee haastattelututkimuksen. Mitään linkkejä nykyiseen tai entisiin puheenjohtajiin, nykyiseen tai entisiin hallituksiin tai nykyisiin tai entisiin jäseniin ei tarvitse olla. TIVIA Pohjanmaan hallituksen jäsen Tapio Hellmanilta saa hallitusten jäsenten nimiä, ETKYn Sanomia vuodesta 1982 vuoteen 2008, jäsenluetteloita, pöytäkirjoja, tasekirja, kirjanpidot ym. dokumentteja sekä valokuvia. Johtokunnan pöytäkirjan 1982-05-31 mukaan kaksi nimettyä henkilöä valittiin kirjoittamaan historiikki. Jos tuo teos löytyy jostain, sitä on hyvä aloittaa. Tekijää voidaan avustaa apurahan haussa esim. seuraavista säätiöistä: Ilmoittautumisia otetaan vastaan 31.12.2021 mennessä: Tapio Hellman, tapio.hellman[ät]seamk.fi  

TIVIA Pohjanmaa ry

  • Yhdistyksen nimi muuttui 1.1.2020. Yhdistyksen entinen nimi oli Etelä-Pohjanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry (ETKY).
  • Keski-Pohjanmaan Tietotekniikka-yhdistys, jonka toimialue oli Kokkolan talousalue, yhdistyi TIVIA Pohjanmaahan 1.1.2021.
  • Toimintaa harjoitetaan vanhan Vaasan läänin alueella, eli Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueella.
kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi