TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Tietoturva ry palkitsi vuoden parhaat tietoturva-aiheiset opinnäytetyöt

Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden parhaina tietoturva-aiheisina opinnäytetöinä Aalto-yliopiston Cesar Pereida Garcian sekä Metropolia-ammattikorkeakoulun Aki Khawajan opinnäytetyöt. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa.

Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden parhaina tietoturva-aiheisina opinnäytetöinä Aalto-yliopiston Cesar Pereida Garcian sekä Metropolia-ammattikorkeakoulun Aki Khawajan opinnäytetyöt. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa.
Tietoturva ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Pirinen toteaa voittaneista töistä: ”Palkitut opinnäytetyöt vastaavat jo mediassakin viime aikoina esillä olleiden uutisten puolesta todellisiin ja ajankohtaisiin tarpeisiin. Lisäksi voittaneissa töissä korostuu niiden käyttökelpoisuus, sillä molemmat ovat konkreettisesti parantaneet tietojärjestelmien tietoturvallisuuden tilaa.”

Ylempien korkeakoulututkintojen sarjan parhaana palkittiin Cesar Pereida Garcian diplomityö, jossa tutkittiin vahvan salauksen murtavia sivukanavahyökkäyksiä. Työn tuloksena löydettiin internetsovelluksissa yleisesti käytetyistä kirjastoista haavoittuvuuksia. Diplomityö tehtiin Aalto-yliopistossa ja se sai kiitettävän arvosanan.

Alempien korkeakoulututkintojen sarjan puolestaan voitti Aki Khawajan työ, jossa hän oli löytänyt useita salaus- ja verkkohaavoittuvuuksia suomalaisen ohjelmistotalon tuotteesta. Opinnäytetyö tehtiin Metropolia-ammattikorkeakoulussa ja se sai kiitettävän arvosanan.

Tietoturva ry:n vuodesta 2010 asti myöntämän palkinnon tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita tekemään laadukkaita tietoturvaa käsitteleviä opinnäytetöitä ja näin edistää suomalaista tietoturvaosaamista. Kilpailuun sai osallistua suomalaiseen korkeakouluun tai ammattikorkeakouluun tehdyllä tietoturva-aiheisella opinnäytetyöllä.

Tarkemmat lisätiedot kilpailusta ovat luettavissa yhdistyksen sivuilla osoitteessa https://www.tietoturva.fi/toiminta/opinnaeytetyoekilpailu. Kuvamateriaalia palkitsemisseremoniasta tullaan julkaisemaan osoitteeseen https://www.tietoturva.fi/lehdistoelle/lehdistoekuvat.

Lisätietoja antavat:

Hallituksen puheenjohtaja Antti Pirinen
Sähköposti: Antti.Pirinen(at)tietoturva.fi, puhelin: +358 50 528 3894

Hallituksen jäsen Lea Viljanen
Sähköposti: Lea.Viljanen(at)tietoturva.fi, puhelin: +358 40 5500 949

Tietoturva ry lyhyesti

Tietoturva ry (Informationssäkerhet r.f., Finnish Information Security Association) on tietoturvallisuutta ja tietoturvatietoutta edistävä tietoturva-ammattilaisten ja ammattiyhteisöjen yhdistys. Tietoturva ry tukee jäsentensä ammattitaidon kehittämistä ja edistää hyvien tietoturvatapojen noudattamista tietoturvallisuuden kaikilla osa-alueilla.

Yhdistys on noin 800 henkilöjäsenensä ja 36 yritys- ja yhteisöjäsenensä myötä Suomen suurin tietoturva-alan organisaatio. Tietoturva ry on TIVIAn valtakunnallinen jäsenyhdistys ja kuluva vuosi on yhdistyksen 18. toimintavuosi.

Tietoturva ry:n verkkosivut: http://www.tietoturva.fi
Tietoturva ry twitterissä: https://twitter.com/tietoturva_ry

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi