TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Teknologia 17 -tapahtumassa jaettiin 10 000 euron Teknologia-palkinto

TIVIA oli ensimmäistä kertaa mukana yhteistyökumppanina Teknologia 17 -messuilla, joka on Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma. Tapahtuman teemoissa pureuduttiin kaupallistamisen keinoihin ja siihen kuinka innovaatiosta tulee tuote, tuotteesta palvelu ja palvelusta menestys.

TIVIA oli ensimmäistä kertaa mukana yhteistyökumppanina Teknologia 17 -messuilla, joka on Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma. Tapahtuman teemoissa pureuduttiin kaupallistamisen keinoihin ja siihen kuinka innovaatiosta tulee tuote, tuotteesta palvelu ja palvelusta menestys.

Tapahtumaan osallistui 450 näytteilleasettajaa. Kolmen päivän aikana tapahtumassa vieraili 14 430 kävijää. Tapahtumassa kuultiin erinomaisia esityksiä ja esiintyjiä, Anne Berneristä Matti Kauhaseen, Aki Kalajaisesta Heli Antilaan, Taneli Tikasta Pekka Sivoseen, Jarno Limnélistä Pekka Appelqvistiin sekä monia muita alan ammattilaisia.

Teknologia-palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa

Suomen Messusäätiö myönsi 10 000 euron palkinnon Lappeenrannan teknillisen yliopiston työryhmälle. Yliopistolla on kehitetty innovaatio ”Pienjännitteinen tasasähkönjakelujärjestelmä julkiseen sähkönjakeluun”. Ratkaisu madaltaa sähkön siirtokustannuksia ja palvelee hyvin kotimaista sähköntuotantoa. Palkintoraati kiitteli innovaation ajankohtaisuutta ja taloudellista merkitystä.

Tutkimusryhmässä olivat professori Jarmo Partanen, professori Pertti Silventoinen, TkT Andrey Lana, TkT Pasi Nuutinen, TkT Pasi Peltoniemi, TkT Antti Pinomaa, DI Tero Kaipia, DI Janne Karppanen ja DI Aleksi Mattsson.

”Tutkimustyön tuloksena on syntynyt innovaatio aktiivisesta LVDC-jakelusta, jossa historiasta tuttu tasasähkö on yhdistetty moderniin tehoelektroniikkaan, verkkotekniikkaan ja tietojärjestelmiin. LVDC:n liiketoimintapotentiaali Suomessa on 40–60 miljoonaa euroa vuodessa ja sen arvioitu maailmanlaajuinen vuosittainen markkinapotentiaali lasketaan miljardeissa”, kertoo professori Jarmo Partanen.

Asiantuntijaraadissa olivat toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry, toiminnanjohtaja Marko Vuorio, Automaatioseura ry, toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää, ELKOMIT ry, asiamies Jan Sucksdorff, Teknisen Kaupan Liitto ry ja varapuheenjohtaja Harri Lehtola, Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys ry.

Tapahtuma oli antoisa myös TIVIAn näkökulmasta. Mielenkiintoisen kokonaisuuden lisäksi saimme TIVIA-yhteisöön runsaasti uusia jäseniä.

Nina From
TIVIA

Koe Teknologia 1 minuutissa ja 26 sekunnissa: https://www.youtube.com/watch?v=uPmjioMN7F8

Teknologia 17 -tapahtumakokonaisuus on Pohjoismaiden suurin teollisuustapahtuma, johon kuuluvat Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, MecaTec, Levytyö, Kunnossapito, Robosteam sekä LOGYiSCM. Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Palkintoja ovat mm. Kaj Franck -muotoilupalkinto, Vuoden nuori suunnittelija sekä Teknologia-palkinto.


Kuvassa TkT Pasi Nuutinen (vas-) ja DI Tero Kaipia vastaanottamassa Teknologia-palkintoa.(Kuva: Messukeskus)

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi