TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Päivitä osaamisesi TIVIAssa ja varmista markkina-arvosi

TIVIA Tietopalsta  ||  Tietoviikko 23.5.2014

Yhteiskuntamme on muuttumassa kokoajan digitaalisemmaksi, ja tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisten roolit ovat suuressa murroksessa.

TIVIA Tietopalsta  ||  Tietoviikko 23.5.2014

Yhteiskuntamme on muuttumassa kokoajan digitaalisemmaksi, ja tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisten roolit ovat suuressa murroksessa. Suomessa tarvitaan uudenlaista osaamista, eikä vanha, kerran hankittu koulutus enää riitä. Nuorten alalle kouluttautuvien on syytä pitää huolta, että se, mitä oppilaitoksessa opetetaan vastaa siihen, mitä tulevaisuudessa työmarkkinoilla tarvitaan. Jokaisen on ehdottomasti itse pidettävä huolta omasta osaamisestaan.

Työnantajan intresseissä on usein ylläpitää henkilöstön osaamista siihen tehtävään, jossa he työskentelevät parhaillaan, mutta jokaisen kannattaa samalla huolehtia siitä, että oma osaaminen karttuu myös muilta alueilta. Enää ei voi laskea nykyisen osaamisen varaan, vaan on katsottava tulevaisuuteen ja panostettava uuden tietotaidon hankintaan, vaikkei sitä nykyisessä tehtävässä tarvitsisikaan. Vain näin voi varmistaa oman markkina-arvonsa myös tulevaisuudessa.

Tieto- ja viestintätekniikan alalla tarvitaan tulevaisuudessa erityisesti kokonaisuuksien hallintaa ja laaja-alaista näkemystä. Omaa osaamista ei pidä rajoittaa liian kapealle alueelle.

TIVIA auttaa tarjoamalla koulutuksia, joissa voi päivittää osaamistaan tai hankkia uutta. Tarjolla on lukuisia hyödyllisiä kursseja, ja monista niistä saa sertifikaatteja, joiden avulla voi todistaa asiantuntijuutensa eri alueilla. TIVIAn verkostojen kautta voi tutustua oman alansa ihmisiin ja saada runsaasti hyödyllistä tietoa sekä apua omalle urapolulleen. Keskustelemalla eri yritysten edustajien kanssa saa paremmin tietoa yrityksistä ja niiden toimintatavoista, jolloin pystyy muodostamaan hyvän kuvan siitä, millaisia vaihtoehtoja työmarkkinoilla on.

Kannustamme nuoria jäseniämme mukaan verkostoihin tuomaan uusia ajatuksia ja kehittämään toimintaa sellaiseksi, että he saisivat siitä mahdollisimman paljon irti. Nuoret ammattilaiset voivat saada TIVIAsta myös mentorointia, jossa kokenut alan ammattilainen sparraa ja auttaa nuorta omien kokemusten perusteella.

Itse pidän erityisesti siitä, että verkostojen avulla pystyn vaihtamaan ajatuksia alani ammattilaisten kanssa, vaikka he eivät olekaan kollegojani. Olen saanut näin työhöni erilaisia näkökulmia, oppinut paljon uutta ja saanut myös ihania uusia ystäviä.


Pirjo Myyry,
Senior Advisor, Sofigate
 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi