TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Miten palauttaa Suomi digitalisaation edelläkävijäksi johtamista kehittämällä?

Pidimme tiistaina 5.4. aamupäiväseminaarin alan asiantuntijoille ja vaikuttajille Hotelli Presidentissä. Tilaisuuden tavoitteena oli saada tietoa tuoreesta IT- ja digitalisointibarometri 2015 -tutkimustuloksista, missä Suomi on tällä hetkellä digitalisaation osalta ja minne voisimme tähdätä sekä mennä. Lisäksi tarkoitus oli saada ajankohtaista, teemaan soveltuvaa inputtia eri näkökulmista, miltä ala näyttää muiden tutkimustulosten suhteen, mikä on CIO:n rooli tulevaisuudessa, kuulla toiminnan tehostamisesta tiedonhallinnalla, kansainvälisen yrityksen tapa toimia malliesimerkkinä sekä lopuksi tutkijan näkemys sekä digitalisoinnista että sen johtamisesta Suomessa.

Pidimme tiistaina 5.4. aamupäiväseminaarin alan asiantuntijoille ja vaikuttajille Hotelli Presidentissä. Tilaisuuden tavoitteena oli saada tietoa tuoreista IT- ja digitalisointibarometri 2015 -tutkimustuloksista, missä Suomi on tällä hetkellä digitalisaation osalta ja minne voisimme tähdätä sekä mennä. Lisäksi tarkoitus oli saada ajankohtaista, teemaan soveltuvaa inputtia eri näkökulmista, miltä ala näyttää muiden tutkimustulosten suhteen, mikä on CIO:n rooli tulevaisuudessa, kuulla toiminnan tehostamisesta tiedonhallinnalla, kansainvälisen yrityksen tapa toimia malliesimerkkinä sekä lopuksi tutkijan näkemys sekä digitalisoinnista että sen johtamisesta Suomessa.

Itse tutkimus, IT- ja digitalisointibarometri 2015 mittaa IT:n sekä digitaalisen tiedon soveltamista ja johtamista suomalaisten organisaatioiden liiketoiminnassa ja sen vaikutusta niiden menestykseen.

Poiminnoiksi sisällöistä otimme tähän twiitit, jotka lyhyesti kertovat paljon siitä, miten alan asiat nähdään. Positiivisena, joka tapauksessa!

”Innovaatiot ja palvelut syntyvät verkostoissa! #ITBarometri @UniTurku”
”Digitaalisuus tuo mahdollisuuksia ja työpaikkoja tulevaisuudessa. #ITBarometri #TIVIAry”
”Vuoden 2015 tietotekniikkavaikuttaja M-Files: Siiloutuminen=haaste: Kenellä ja missä tieto on? #ITBarometri”
”CIO ei häviä, kertoo tutkimus. Murroksessa se on. Paikka johtoryhmässä entistä tärkeämpi #ITBarometri”
”Yhteistyö, pois siiloista, kaikki pilveen, johtajuus!!! #ITBarometri @TurkkaKeskinen
”Ala kasvaa. Positiiviset näkymät. Miksi Suomi on jäljessä? @TomiDahlberg #ITBarometri”

Tilaisuus oli antoisa, monipuolinen sekä mielenkiintoinen osallistujien mielestä. Jäämme odottamaan lopullisia tutkimustuloksia, jotka esitellään ICTexpossa 27.–28.4. Olemme messuilla vahvasti esillä, tuomme kaksi omaa ohjelmalinjaa Business-IT- sekä Solve-IT-lavoilla.

Ensimmäisenä päivänä meillä on paneeli tästä tutkimuksesta ja tuloksista. Messuosastomme, 3b27, on valjastettu kahden päivän ajan esiintyjillä, jotka pyydetään esitystensä jälkeen osastollemme haastateltaviksi. Siellä on mahdollisuus keskustella alan ammattilaisten kanssa lisää näistä tuloksista sekä esityksistä.

Alla tilaisuuden agenda, aineistot, aiheet ja esiintyjät tiedoksi.

     9.00   Tilaisuuden avaus, Robert Serén, toiminnanjohtaja, TIVIA (ESITYS)
     9.10   CIO:n rooli tulevaisuudessa, Johanna Lipponen, ICT & Digital Lead ja Tiia Rapeli, Consultant, Mercuri Urval (ESITYS)
     9.35   Tehosta toimintaasi oikealla tiedonhallinnalla, Jussi Salmi, Senior VP, M-Files (ESITYS)
     10.00  Tauko
     10.15  IT- ja digitalisointibarometri 2015 -tutkimustuloksia, Tomi Dahlberg, Executive in Residence, Aalto-yliopisto (ESITYS)
               – Missä olemme ja mitä tarvitaan Suomen palauttamiseksi digitalisaation eturintamaan
     11.00  Tietohallinnon johtaminen – mistä on kyse? Turkka Keskinen, CIO, UPM
     11.25  Tutkijan näkemys digitalisoinnista ja sen johtamisesta Suomessa, Jukka Heikkilä, Turun yliopisto (ESITYS)
     12.00  Tilaisuus päättyy

 

 

 

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi