TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Minimentorointitilaisuus Mikko Hyppösen kanssa oli ainutlaatuinen kokemus kaikille

TIVIA-yhteisöön kuuluvalla on mahdollisuus verkostoitua, vaihtaa tietoja ja kokemuksia alan ammattilaisten kanssa eri kanavien kautta, tapahtumissa, koulutuksissa, sosiaalisessa mediassa ja muissa erilaisissa yhteyksissä, kuten tässä tapaamisessa F-Securen tiloissa, Mikko Hyppösen kanssa. Kolme jäsenkampanjamme voittajaa oli saanut kutsun tulla 21.3. tapaamaan F-Securen tutkimusjohtajaa, Mikko Hyppöstä


Kuvassa vasemmalta: Timo Karjalainen, Mikko Hyppönen, Johanna Kivimäki ja  Jari Sarja.

TIVIA-yhteisöön kuuluvalla on mahdollisuus verkostoitua, vaihtaa tietoja ja kokemuksia alan ammattilaisten kanssa eri kanavien kautta, tapahtumissa, koulutuksissa, sosiaalisessa mediassa ja muissa erilaisissa yhteyksissä, kuten tässä tapaamisessa F-Securen tiloissa, Mikko Hyppösen kanssa.

Kolme jäsenkampanjamme voittajaa oli saanut kutsun tulla 21.3. tapaamaan F-Securen tutkimusjohtajaa, Mikko Hyppöstä. Kauimmaiset osanottajat tulivat Oulusta, lähin Tampereelta. Tapaamisen voittaminen arvonnassa oli ollut täydellinen yllätys kaikille. Minimentoroinnille raivattiin välittömästi kalentereista tilaa.

Erityisen mielenkiintoista oli kuulla osallistujien taustoja, joista yksi oli yhteinen: NOKIA. Oli mukava kuulla, että jokaisella on oman tyyppinen työhistoria ja nykytilanne, joka koostui yrittäjyydestä, myyntityöstä sekä alan opiskelusta. Mainiota oli myös se, että joukossa oli molempia sukupuolia.

Mikko Hyppönen otti osallistujat turvallisella ja johdonmukaisella tavalla ”haltuunsa”. Agendalla oli taustojen läpikäynti itse kunkin osalta ja sitten itse case Hyppösen tarina: mistä kaikki alkoi, mitä sitten tapahtui ja missä nyt ollaan. Ura on ollut varsin mielenkiintoinen, antava, vaativa ja monipuolisen haasteellinen, kuten arvata saattaa.

”Kaikki päätökset, jotka on tehty, on oikein”

Sekä yrityksen että ihmisten kasvu yrityksessä ja ihmisenä ovat vaatineet valtavasti rohkeutta, innokkuutta, kykyä ja halua omaksua uusia asioita, yhteistyötä sekä tavoitteita. Työtunteja ei ole laskettu, raha ei ole toimintaa ohjannut siinä merkityksessä, kuin yleensä rahasta motivaattorina puhutaan. Sinnikkyys, yritteliäisyys, jostain tärkeistäkin asioista luopuminen projektien onnistumisen vuoksi, vähäiset yöunet omasta vapaa-ajasta puhumattakaan ovat olleet hintana sille, mitä nyt ollaan ja on. Mitään ei kannata katua, kaikella on ollut merkitys, tarkoitus ja vaikutus tulevaan.

Työnantaja on antanut Hyppöselle mahdollisuuden muuttua, muuttaa ja toteuttaa visioita. Hän on ansiokkaasti ottanut paikan siellä, missä se on ansaittu valtavalla työmäärällä, lukuisilla määrillä toistoja, lukemalla, kuuntelemalla, kehittämällä omaa osaamistaan tuliterään kuntoon. Menemällä ajoittain omalle epämukavuusalueelle, kokien sen haasteena. Erinomaisena esimerkkinä tuloksista mainittakoon pääsy tuhatpäisen yleisön eteen livenä, satojentuhansien katsojien eteen sähköisten kanavien kautta TED Speaker’iksi.

”Työ on enemmän kuin työtä”

Mielenkiintoinen näkökulma on myös se, että Hyppönen mainitsi ihmisten auttamisen olevan tärkeä osa työn merkityksellisyyttä. Tämä viittaa myös viime aikoina hyvään johtajuuteen liitettyyn empatiaan työelämässä, jonka on havaittu olevan arvokas piirre ihmisessä monessakin suhteessa. Empatiaa ja inhimillisyyttä henkilöstön johtamisen näkökulmasta katsottuna on erityisesti nostanut esille Arto Hiltunen, Jari Sarasvuo sekä Matti Alahuhta.

Reilu kaksituntinen antoi valtaisasti pohdittavaa itse kullekin, uusia näkökulmia, vinkkejä tulevaan. Muutamia Hyppösen esimerkkejä mainitakseni:

 • tavoittele maailman parasta, parhaaksi
 • lähde vain tekemään
 • verkostoidu ja ole monikanavainen
 • henkilöbrändiä kannattaa kehittää
 • kouluttaudu ja uudelleen kouluttaudu, pidä osaamisestasi huolta
 • koskaan et ole liian valmis tai liian vanha opettelemaan ja oppimaan
 • nöyryyden merkityksellisyys
 • käytä työmatkat hyväksesi
 • kuuntele, toista, opettele
 • tarinalla on voimaa
 • asenne kohdalleen
 • epämukavuusalueelle meno kannattaa kääntää rohkeudeksi
 • erotu muista
 • haasta itsesi
 • mitään ei saa, jos ei pyydä
 • mitkä ovat sinun vahvuutesi? Vahvista niitä.

”Follow your heart!”

Kiitän kaikkien meidän paikallaolijoiden puolesta Mikko Hyppöstä ja F-Securea tästä mieleenpainuvasta tapaamisesta.

Nina From

markkinointi- ja koulutuspäällikkö
TIVIA ry

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi