TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Mentorointi antaa hyvää polttoainetta!

TIVIA-yhteisössä on valtava potentiaali ja osaaminen, joita hyödynnetään mentorointiohjelmassa. TIVIA tarjoaa yhteistyössä uuden yhteistyökumppanimme ParaVitan kanssa TIVIA-yhteisön jäsenille laadukkaan ja innostavan mentorointiohjelman, jossa alan kokeneet osaajat siirtävät arvokasta tietoaan nuoremmille tulevaisuuden osaajille.

TIVIA-yhteisössä on valtava potentiaali ja osaaminen, joita hyödynnetään mentorointiohjelmassa. TIVIA tarjoaa yhteistyössä uuden yhteistyökumppanimme ParaVitan kanssa TIVIA-yhteisön jäsenille laadukkaan ja innostavan mentorointiohjelman, jossa alan kokeneet osaajat siirtävät arvokasta tietoaan nuoremmille tulevaisuuden osaajille.

Mentori ja aktori asettavat yhdessä tavoitteet ja painopisteet vuoden mittaiselle ohjelmalleen, josta voi hakea apua esimerkiksi kontaktiverkoston kehittämiseen, isojen projektien johtamiseen tai oman osaamisen myymisen kehittämiseen.

Millaisia positiivisia kokemuksia mentorointiohjelmassa mukanaolijat kertovat:

 • Monipuolinen asioiden läpikäynti
 • Verkostoituminen
 • Realistiset tavoitteet
 • Itseluottamusta ja itsetuntemusta lisää
 • Ymmärrys omasta osaamisesta ja kokemuksesta
 • Rotaatio, rohkeus kokeilla uutta, kyvykkyys ymmärtää miten muutosta pitäisi tehdä
 • Molemminpuolinen osaamisen kehittäminen, tietojen ja menetelmien, kokemuksen jakaminen
 • Hiljaisen tiedon löytäminen ja jakaminen
 • Myös oman itsensä peliin pistäminen parhaimmillaan kehittää itseään
 • Paljon erilaisia ajatuksia omaan ajatteluun, oppii uutta, tietoa siitä mitä muualla tehty, käytännön asioita mitä muualla tehdään
 • Päästiin hyvään konkreettiseen tulokseen, uusi duuni, kiva fiilis

Syksyn mentorointiryhmään on nyt haku päällä. Tutustu materiaaleihimme ja täytä hakemus aktoriksi tai mentoriksi. Mitä paremmin lomakkeen täytät, sen paremmin match making sujuu syksyllä.

Hae viimeistään 21.8.!

Uusi yhteistyökumppanimme esittäytyy

Nimeni on Mari Blomqvist ja toimin TIVIAn mentorointiohjelman vetäjänä. Ammattilaisena kasvaminen ja kehittyminen on kiinnostanut minua aina. Uskon, että kehittymisessä eri ihmisten välisillä keskusteluilla, tapahtuneiden asioiden reflektoinnilla ja tavoitteisuudella on iso rooli. Samoin erilaiset esikuvat ja vertaistuki tuntuvat tärkeiltä. Siksi mentorointi tuntuu niin oikealta tavalta tarttua kehittymiseen.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja minulla on opettajan tehtäviin pedagoginen pätevyys sekä coachin tehtäviin sertifikaatti. Vaikken ole koulutukseltani teknisesti suuntautunut, olen työurani aikana valmentanut ja kehittänyt paljon teknisen alan työyhteisöjä. Ehkäpä työpsykologian opiskelu ja työuran aloitus Teknillisessä korkeakoulussa ovat tuoneet ymmärrystä ja kiinnostusta siihen, miten tekniikka ja ihmiset saadaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla yhteen.

Aikanaan, 90-luvun loppupuolella, tein kasvatustieteen pro gradu -työn vakuutusalan asiantuntijoiden koulutustarpeista. Mentorointi tuli jo siinäkin yhteydessä esille. Sittemmin, kun olen työskennellyt ihmisten kehittämisen parissa mm. työelämän tutkijana, suuren teollisuusorganisaation henkilöstönkehittäjänä, valmentavana konsulttina ja työyhteisövalmentajana, mentorointi on tullut vastaan yhdessä jos toisessa käänteessä.

On ilo päästä organisoimaan mentorointia TIVIAssa. Odotan mielenkiintoisten oppimiskokemusten jakamista, parhaiden käytäntöjen näkyväksi tekemistä ja iloista oivaltajien yhteisön syntymistä. Te, jotka lähdette antamaan omaa kokemustanne ja panostanne muiden ihmisten kehittymisen eteen, teette todella arvokasta työtä. Moni on kokenut, että sekä mentorin että aktorin roolit ovat olleet vieläkin antoisampia kuin uskalsivat odottaa.

Nähdään syksyllä!

Mari Blomqvist
Trainer, Certified Results Coach, ACC
ParaVita

Tervetuloa mukaan ohjelmaan!

TIVIA

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi