TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Laiva oli lastattu ICT-alan ammattilaisilla!

TIVIA järjesti yhteistyössä Viking Linen kanssa ensimmäistä kertaa naisjäsenilleen veloituksettoman seminaariristeilyn Tallinnaan. Mukaan oli ilmoittautunut 25 jäsentä, joille Viking Line tarjosi erinomaiset puitteet, kokoustilan, ruuat ja juomat, bussikuljetuksen ja tutustumisen e-Estonian Showroomiin sekä esityksen yhtiön tarjoamasta ja meikkiopastuksen.

TIVIA järjesti yhteistyössä Viking Linen kanssa ensimmäistä kertaa naisjäsenilleen veloituksettoman seminaariristeilyn Tallinnaan. Mukaan oli ilmoittautunut 25 jäsentä, joille Viking Line tarjosi erinomaiset puitteet, kokoustilan, ruuat ja juomat, bussikuljetuksen ja tutustumisen e-Estonian Showroomiin sekä esityksen yhtiön tarjoamasta ja meikkiopastuksen.

TIVIA tarjosi jäsenilleen verkostoitumista, jota esittelykierros mukavasti tuki. Lisäksi ohjelmassa oli erinomainen esitys aiheesta ”Työelämän yhteisöllisyyden rakentaminen” by Sonja Ängeslevä, hallituksen puheenjohtaja, Neogames Finland ry ja tuotejohtaja, Unity Finland. Sonja Ängeslevä kuuluu ICT Ladies -verkoston johtoryhmään.

”Yritys, hyödynnä nämä mahdollisuudet!”

Risteilyllä oli aikaa verkostoitua sekä keskustella yhteisistä haasteista ja mahdollisuuksista. Kaksi ehdotusta yhteistyön kehittämisestä olivat niin mielenkiintoisia, että päätimme jakaa ne teille:

Turun kauppakorkeakoulussa on jo yli kymmenen vuoden ajan voinut valmistua kansainvälisistä tietohallinnon yhteistutkintomaisteriohjelmista. Kahden vuoden opiskelun aikana ICT-työelämään tutustutaan yritysvierailuin, asiantuntijaluennoin, viikonloppujamitteluin/business innovation camp/hachathlon-tapahtumien, työharjoittelun ja opinnäytetöiden kautta. Nämä opiskelijat työllistyvät kansainvälisesti, murto-osa jää Suomeen.

Mikäli yrityksesi haluaa verkottua tai kehittää osaamistaan yhdessä monikansalliseen ja monikulttuuriseen toimintaan tottuneiden ennakkoluulottomien maisteriopiskelijoiden kanssa niin ota yhteyttä koulutuspäällikkö Eija Koskivaaraan (eija.koskivaara(at)utu.fi) Turun yliopistoon.”

Hyria koulutus Oy:ssä suoritetaan työssäoppimisen ja ammattiosaamisen näytöt tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa. Työssäoppiminen on opetussuunnitelman mukaista tavoitteellista, ohjattua ja arvioitua opiskelua työpaikalla. Työssäoppiminen suoritetaan tavallisesti palkatta.

Hyvinkään–Riihimäen alueella toimivassa Hyriassa datanomiopiskelijat opiskelevat sekä ohjelmisto-tuotannon että käytön tuen osaamisalalla. Työssäoppimisjakso sijoittuu ajalle 29.1.–31.5.2018. Opiskelijat ovat suorittaneet aikaisemmin 8 työviikon laajuisen työssäoppimisjakson, jossa he ovat suorittaneet palvelutehtävissä toimimisen ammattiosaamisen näytön.

Elinkeinoelämälle tämä on erinomainen tilaisuus tutustua tulevaisuuden työntekijöihin ja varmistaa ammattitaitoinen henkilöstö myös tulevaisuudessa. Työssäoppiminen tarjoaa myös yritysten henkilöstölle mahdollisuuden uuden oppimiseen ja työskentelytapojen kehittämiseen. Yhteistyö varmistaa myös työ-elämän muutosten siirtymisen osaksi ammatillista koulutusta. Yhteistyön aloittaminen lähtee liikkeelle ottamalla yhteyttä liiketalouden ja tietotekniikan alan opettajaan Marja-Leena Eronen-Santakallioon (marja-leena.eronen-santakallio(at)hyria.fi) Hyriaan.

”Naisia toivotaan lisää ICT-alalle”

Yhteistyötä tyttöjen kiinnostuksen kasvattamisen alaa kohtaan sekä naisten saamiseksi alalle voivat kartoittaa jatkossa mukana ollut Insinööriliitto (Tietoala ry) sekä ICT ladies -verkosto ja TIVIA. Tietoala on ollut useana vuonna mukana Sytyke-risteilyllä, yhteistyökumppanina. Myös muut aiheesta kiinnostuneet tahot voivat tulla mukaan. Mikäli yhteistyö kiinnostaa, otathan yhteyttä TIVIAn markkinointi- ja koulutuspäällikkö Tiina Riuttaan (tiina.riutta(at)tivia.fi).

”Olitte nähneet kovasti vaivaa ohjelman suhteen.

Olimme kaikki hyvin tyytyväisiä risteilyn antiin. Kiitos!”

Me TIVIAssa olemme hyvin iloisia siitä, että tämäkin jäsenille tarkoitettu veloitukseton tilaisuus onnistui. Meidän tehtävä on verkottaa alan ammattilaisia, luoda mahdollisuuksia osaamisen kehittämiselle sekä kertoa alasta positiivista viestiä tutkimustulosten viitoittamana. Alan opiskelijat ja ammattilaiset sekä yhteistyökumppanit ovat kaikki meille erittäin tärkeitä toiminnan mahdollistajia. Suuri kiitos jäsenillemme!  Erityinen kiitos Viking Linelle.

Tervetuloa mukaan aktiiviseen toimintaamme paikallisesti tai valtakunnallisesti.

Nina From
TIVIA

Esitykset:

Viking Line (PDF)

Sonja Ängeslevä (PDF) 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi