TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
ICT-leidit juhlivat 20-vuotista taivaltaan Tekniskan saleilla

Illan aikana kuultiin paljon muistoja vuosien varrelta entisten verkoston puheenjohtajien kertomana. Aikanaan IT Ladies’ network -nimellä perustetun verkoston ensimmäinen puheenjohtaja Riitta Ahlholm kertoi verkoston ensiaskeleista mm. kuinka ensimmäinen tilaisuus oli vetänyt paikalle yli 100 kiinnostunutta IT-alalla työskentelevää naista kuuntelemaan Lenita Airistoa.

Iso joukko ICT-leidejä kokoontui juhlimaan ICT Ladies -verkoston 20-vuotista taivalta Tekniskan saleille 16.11.2017. Illan aikana kuultiin paljon muistoja vuosien varrelta entisten verkoston puheenjohtajien kertomana. Aikanaan IT Ladies’ network -nimellä perustetun verkoston ensimmäinen puheenjohtaja Riitta Ahlholm kertoi verkoston ensiaskeleista mm. kuinka ensimmäinen tilaisuus oli vetänyt paikalle yli 100 kiinnostunutta IT-alalla työskentelevää naista kuuntelemaan Lenita Airistoa.


Kuva: Heidi Paavola

Muiden entisten puheenjohtajien muisteluista kävi ilmi, että toiminta on jatkunut aktiivisena vuodesta toiseen. Parhaimpina vuosina tapahtumia on järjestetty verkostoitumisesta kiinnostuneille naisille kuukausittain. Myös johtokuntatyöskentelyn ja aktiivijäsenten hauskanpito välittyi puheenvuoroista. Leidien tapahtumat eivät ole keskittyneet vain ammatilliseen kehittymiseen vaan myös verkostoitumiseen ja hauskanpitoon.


Kuva: Leena Rinne

Carita Lahti Boydenista kertoi puheenvuorossaan miten johtaja menestyy tulevaisuudessa. Siinä missä 10 vuotta sitten johtajia rekrytoidessa etsittiin teknistä osaamista, nykyään arvostetaan energisyyttä ja kansainvälisyyttä.

Cristina Anderssonin puheenvuoron aiheena puolestaan oli Tekoäly ja robotiikka ICT:n tulevaisuuden suuntana. Cristinan energinen puheenvuoro maalaili kuvia siitä mihin kaikkeen robotiikkaa voidaan jatkossa käyttää. Hoivarobotteja on jo nyt mukana vanhustenhuollossa ja ikäihmisten suhtautuminen niihin on ollut jopa yllättävän positiivista. Vaikka robotiikalla voidaan korvata tulevaisuudessa osa ammateista, tulevaisuudessa syntyy uusia ammattikuntia, joiden tarvetta ei tällä hetkellä vielä osata edes arvata.

TIVIA onnittelee 20-vuotiasta ICT Ladies -verkostoa!

 

kategoriassa Uutiset
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi