TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Haastattelussa Arttu Laitinen

Minkälaisia henkilöitä toimii TIVIAn hallituksessa? Haastattelemme niin entisiä kuin nykyisiäkin TIVIAn hallituksen jäseniä, jotka kertovat omia mietteitään mm. hallitustyöskentelystä, yhdistystoiminnasta ja itsestään. Tämä on ensimmäinen kolmesta haastattelusta. Haastattelussa on Arttu Laitinen (Sales Manager, MarshallAI), joka toimi TIVIAn hallituksessa vuosina 2016–2019. Tällä hetkellä Laitinen vaikuttaa TIVIAn vaalivaliokunnassa ja TiTOL ry:ssä. Haku TIVIAn hallitukseen on käynnissä 28.9.2020 asti.

Hae TIVIAn hallitukseen – lähetä hakemus!

Miten kuvaisit itseäsi työelämässä?

Tällä hetkellä myyn konenäköä MarshallAI:lla. Kyseessä on pieni yritys, niin työnkuvaani kuuluu kaikkea asiakasrajapinnasta projektijohtoon. Olen se integraatio teknologian ja bisneslogiikan välissä, hyvä ymmärtämään ja kokoamaan systeemejä. Pyrin opettelemaan jatkuvasti uutta ja pahin painajaiseni on liukuhihnaduuni.

Miten kuvaisit itseäsi vapaa-ajalla?

Sinänsä vapaa-ajan Arttu ei eroa työ-Artusta tai yhdistys-Artusta mitenkään. Pelaan enemmän tietokonepelejä ja nautin oluista, mutta jatkuvasti on mielessä joku kiinnostava uusi teknologia/prokkis/kehitysidea.

Miten kuvaisit itseäsi yhdistystoiminnassa?

Pienestä pitäen olen ollut monenlaisessa yhdistystoiminnassa mukana, sillä siellä tapaa aina samantyyppisistä asioista kiinnostuneita, mutta silti aina erilaisia ihmisiä. Pidän myös siitä, miten usein yhdistys tuo rakenteen yhdessä tekemiselle, mutta myös jatkumon niiden huikeiden asioiden tekemisen jatkamiselle, vaikkei itse enää mukana olisikaan. TIVIA-historiikkini alkaa vuonna 2012 Asteriski ry:stä. TIVIAn hallituksessa olin 2016–2019 huutelemassa asiaa opiskelijoista ja muista teemoista. Paraikaa olen TITOL ry:n hallituksessa miettimässä parhaita väyliä välittää omaa liekkiä opiskelija-asioiden ajamisessa eteenpäin.

Miksi TIVIA? Mikä sinua draivasi aikoinaan lähtemään vaikuttamaan hallituksessa?

IT-ala muuttaa kaiken ja kaikkea. Teknologiakehitys ei myöskään toimi tyhjiössä, vaan yhteiskunnan sosiaalisessa kehyksessä. TIVIA on minusta loistavassa paikassa miettimässä, että miten tilannetta saisi parhaiten hyödynnettyä. Vastaavasti TIVIAn sisällä näin oman mahdollisuuteni nostaa nuorten ja opiskelijoiden näkökulmaa esille, sillä sitä ei paljoa ollut. Ei tässä mitään hopealuoteja ole tarjolla, mutta edelleen nuorten ja opiskelijoiden saaminen mukaan on elinehto TIVIAn tulevaisuudelle.

Mikä itselläsi on tärkein oppi tai anti hallitustyöstä?

Tehdyista asioista kertominen ja kommunikoiminen on ajoittain ihan yhtä tärkeää kuin se itse tekeminen.

Millaisesta uudesta osaamisesta tai näkemyksestä hallitus hyötyisi?

Hallitus tarvitsisi ehdottomasti suoran linkin opiskelijajäseniinsä. Opiskelijoiden, vastavalmistuneiden, nuorten työntekijöiden, startup-pöhisijöiden ja ylipäätään alle kolmekymppisten (alle 25-vuotiaista puhumattakaan) näkyvyys ja vaikuttavuus on nyt riittämätön.

Millaisen hallituksen TIVIAn jäsenet saavat tulevalle kaudelle?

Vähintaan ammattitaitoisen ja kokeneen. Toivon, että mausteena on mukana vähän kokemattomuutta, reippaasti näkemystä ja visiota sekä erilaisia taustoja.
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi