TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Esko-potilastietojärjestelmällä tyytyväisimmät käyttäjät

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tutkii potilastietojärjestelmien käyttäjätyytyväisyyttä säännöllisesti. Vuosina 2020–2022 on tehty kolme tutkimusta. Näistä ensimmäisessä vuonna 2020 sairaanhoitajat arvioivat potilastietojärjestelmiä ja Esko-järjestelmän käyttäjät osoittautuivat tyytyväisimmiksi. He antoivat Eskolle arvosanan 8,2, kun muiden järjestelmien saamat arvosanat olivat 5,6–7,5.

Vuonna 2021 puolestaan lääkärit arvioivat potilastietojärjestelmiä ja Esko-järjestelmän käyttäjät osoittautuivat jälleen tyytyväisimmiksi. He antoivat Eskolle arvosanan 8,7 kaikkien potilastietojärjestelmien keskiarvosanan jäädessä kaksi numeroa alemmaksi 6,7:ään.

Kolmas tutkimus toteutettiin keväällä 2022 ja se suunnattiin lähihoitajille. Esko-potilastietojärjestelmää käyttävät lähihoitajat olivat jälleen tyytyväisimpiä ja he antoivat Eskolle arvosanan 8,1 muiden järjestelmien arvosanojen ollessa 6,4–7.8.

Esko-potilastietojärjestelmän ollessa kaikissa kolmessa tutkimuksessa käyttäjiensä mielestä paras, yhtä selvä on peränpitäjä. Se on Epicin Apotti, joka sai lähihoitajilta arvosanan 6,4, lääkäreiltä 5,2 ja sairaanhoitajilta 5,6.

Vastaajia tutkimuksissa oli huomattavan paljon. Tutkimustulokset ovat 4 683 lääkärin, 3 912 sairaanhoitajan ja 3 866 lähihoitajan mielipide.Esko Systems Oy on TIVIA ry:n kumppanijäsen.

Tutustu Esko Systemsiin

Lue lisää TIVIA-kumppanuudesta

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi