TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Viisikymppinen TIVIA Uusimaa

Millainen oli videoneuvottelu neljännesvuosisata sitten? Miten olisi suhtauduttu selfieen kuntosalilla? Voisitko jättää autosi Uber-ajoon työpäivän ajaksi?

TIVIAn toimitusjohtaja Janne Mustonen herätteli kysymyksillään TIVIA Uusimaan 50-vuotisjuhlaväkeä huomaamaan, miten teknologian kehityksen myötä moni asia on muuttunut ja muuttuu. Nykyisyydestä ja tulevaisuudesta hän mainitsi esimerkkeinä tekoälyn, Woltin, Slushin ja alustat. Kehitystä kuvastavat kattojärjestö TIVIAn nimenmuutokset vuoden 1953 Suomen reikäkorttiyhdistyksestä nykyiseen Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:een. Yhteisön fokuksessa on kaikki piistä pilveen, alusta- ja kiertotalous sekä vastuullisuus.

TIVIAn hallituksen puheenjohtaja Juha Lappi painotti yhdistyksen roolia jäsenistön osaamisen kehittämisessä, verkostoitumisessa, kohtaamisten järjestämisessä ja tiedon jakamisessa. Kun koronapandemia iski, maamme työpaikoilla ja kouluissa opittiin nopeasti käyttämään etävälineitä. Sytykkeessä aktiivisesti vaikuttava Mitro Kivinen kertoi liittyneensä Hetkyyn, nykyiseen TIVIA Uusimaahan, jo opiskellessaan ATK-instituutissa, kun Hetky-aktiivi Jaakko Koskinen kannusti opiskelijoitaan mukaan yhdistykseen.

TIVIA Uusimaan 50-vuotispäiviä vietettiin tänä vuonna kahteen kertaan, edellä kuvattua pääjuhlaa marraskuussa juhlatila M6:ssa, ja kesäjuhlaa elokuussa Soutupaviljongissa, missä kuultiin Ville Availan juhlapuhe kiertotaloudesta ja osana sitä keskusteltiin mm. niukkuuden jakamisesta. Yhdistyksen Akva-verkoston 40-vuotishistoriikkia esittelivät Eija Kalliala, Paula Miinalainen ja Jari Petersen-Jessen. Historiikki löytyy pdf-muodossa TIVIA Uusimaan sivustolta Akva-verkoston kohdalta.

Molemmat juhlat avasi TIVIA Uusimaan hallituksen puheenjohtaja Merja Mattsson. Kesäjuhlassa meitä viihdytti koomikko Matti Patronen ja pääjuhlassa trubaduuri Carlo Polo. Ruuat ja juomat maistuivat, ja innokkaat keskustelut rönsyilivät. Tutustuimme toisiimme ja verkostoiduimme. Kiitos, TIVIA Uusimaa!

Kuvia TIVIA Uusimaan 50-vuotisjuhlista 10.11.2021


Juhlaväkeä.


TIVIAn hallituksen puheenjohtaja Juha Lappi piti juhlapuheen.


Juhlaväkeä.


Mitro Kivinen piti onnittelupuheen viisikymppiselle.


Juhlaväkeä.


Tarkkaavaisia kuuntelijoita.


Juhlaväkeä.


Juhlaväkeä: Juha Lappi, Joona Haavisto, Minna Oksanen ja Mitro Kivinen.


Eija Kalliala ja TIVIAn toimitusjohtaja Janne Mustonen.


Lea Virtanen.


Keskellä TIVIA Uusimaan puheenjohtaja Merja Mattsson.


Juhlaväkeä.

Teksti: Joona Haavisto, Merja Mattsson ja Eija Kalliala
Kuvat: Paula Miinalainen, Joona Haavisto

-----

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.
kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi