Vihreästä koodista kilpailuetua

Verkostoista kehitysvoimaa

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi digitaalisen liiketoiminnan tulee kiinnittää huomiota nopeasti kasvavaan energiankulutukseen ja päästöihin. On erittäin tärkeää, että koko toimiala kehittyy asian suhteen ja siksi Visiirin kaltaiset toimialan laajuiset hankkeet ovat tärkeitä.

Arvokkainta näissä toimialan laajuisissa hankkeissa on aktiivinen yhteisö ja avoin keskustelu. Asiantuntijamme ovat saaneet sparrausta ja sparranneet muita, osallistuneet useisiin koulutuksiin ja puhuneet eri tilaisuuksissa. Hankkeen tuottamat oppaat on luettu tarkasti. Lisäksi olen itse toiminut Green ICT -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana, mikä on ollut hieno näköalapaikka hankkeen etenemiseen.

Esimerkiksi Exovelle ensisijainen syy liittyä Visiiri-hankkeeseen on ymmärryksen ja toiminnan kehittäminen. Koska vihreän IT:n kenttä on vielä uusi ja uutta tietoa tulee jatkuvasti, on keskeistä pysyä kehityksen tahdissa. Exove liittyi jo alkuvaiheessa Visiiriä edeltäneeseen Green ICT -hankkeeseen oppimaan sekä verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa. Erinomaisten kokemusten pohjalta liittymispäätös Visiiri-hankkeeseen oli helppo.

Vastaavasti Green ICT MitViDi -hankkeen vihreän IT:n hankintakriteerejä odotamme tarjouspyyntöihin. Exove pääsi niihin vaikuttamaan antamalla arvionsa kriteeristöstä IT-toimittajan näkökulmasta. Keväällä 2024 hankkeen kriteeristö otti seuraavan askeleen pohjoismaisella tasolla ja toivottavasti ne ovat käytössä koko EU:n alueella jollakin aikajänteellä. Yrityksenä uskomme saavamme etua Green ICT -hankkeissa kertyneestä osaamisestamme, kun kriteerit ovat käytössä tarjouskilpailuissa.

Visiiri-hankkeelta odotamme vähintäänkin vastaavia onnistumisen kokemuksia ja luotamme niitä myös saavamme. On erittäin tärkeää, että hanke on valtakunnallinen, koska IT-alan ratkaisuja toteutetaan ja käytetään kaikkialla Suomessa. Samalla tietämys vihreästä koodaamisesta leviää, mikä sopii meille vihreän koodaamisen asiantuntijana.




Teksti: Janne Kalliola, kasvujohtaja, Exove Oy

Exove on noin 120 henkeä työllistävä IT-konsultointiyritys, joka taistelee digiturhautumista vastaan. Suunnittelemme ja toteutamme sivustoja, verkkokauppoja ja asiointiratkaisuja. Lisäksi meiltä löytyy ratkaisuja digitaalisten aineistojen hallintaan – Gredi Content Hub – ja taittoautomaatioon.

Olemme tehneet päämäärätietoisesti töitä vastuullisen ja vihreän koodaamisen eteen jo useamman vuoden ajan. Meillä on Koodia Suomesta ry:n myöntämä Hiilineutraaliusmerkki. Yrityksemme on osa PunaMusta-konsernia, joka on mukana Science-based Targets -ilmastositoumuksessa ja YK:n Global Compact -hankkeessa.

Kuva: Teemu Paananen.

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi