TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Verkostot kuntoon

Yksi TIVIAn uudistumisen kärjistä on ollut TIVIA-kumppaneiden kanssa tehtävä yhteistyö. Vuoden aikana mukaamme on lähtenyt yrityksiä Suomen ICT-alan kärkiteemoista kuten uudistuvan terveydenhuollon toimittajista, vihreiden ICT-ratkaisujen tekijöistä ja supertietokone-operaattoreista. Yhteisöstämme löytyy kyberturvan huippuyrityksiä ja osaajia ja muuttuva maailma vaatii meiltä jatkossa muidenkin teemojen nostamista. Myös korkeakoulut saavat kauttamme kansallista ja puolueetonta näkyvyyttä ja merkittäviä yhteistyömahdollisuuksia myös opiskelijoille.

Viestimme kärkiteemoista useissa kanavissamme ja olemme mukana kansallisissa kärkihankkeissa. Verkotamme ja rakennamme siltoja niin TIVIAn henkilöjäsenten kuin kumppanijäsenten kesken. TIVIAn lähes 30 teema-, alue- ja opiskelijayhdistystä toimivat osaamisverkostomme perustana. Konkreettisen yhteistyön alustana toimiminen ja kansallisten kärkiteemojen esillä pitäminen ja edistäminen ovatkin keskeisiä tehtäviämme puolueettomana Suomen suurimpana ICT-alan ammattilaisten yhteisönä.

40 vuotta on lyhyt aika historian kirjoissa, mutta siinä ajassa toteutui ICT:n räjähdysmäinen kasvu, joka muutti niin maailman talouden rakenteet kuin työnteon ja käyttäytymisen perustat. Olemme vasta aivan alussa digitalisoituvassa maailmassa, jossa tulevaisuudessa kaikki yritykset ovat myös ICT-taloja. Perinteiset ICT-talot joutuvat katsomaan tulevaisuutta uusin silmin, kun jopa Nokian johto esittää visioita hologrammein toteutetusta tulevaisuuden päätelaitteettomasta maailmasta. Teknologioiden kiihtyvässä kehitysvauhdissa, mutta myös kaikkien palveluiden digitalisaatiossa, tarvitsemme pelisääntöjä niin yksilösuojan, datan käytön kuin esimerkiksi ympäristökuormituksen osalta. Myös näissä teemoissa TIVIA on yhteisönä vaikuttamassa ja ottamassa kantaa jo lainsäädännön valmisteluvaiheissa.

Haastammekin edelleen mukaan uusia TIVIA-kumppaneita vaikuttamaan TIVIAn kasvuun ja kehittymiseen merkittävimpänä ICT-alan yhteisönä ja TIVIAn kautta vaikuttamaan koko digitaalisen Suomen kehittymiseen.


Janne Mustonen
toimitusjohtaja, TIVIA
LinkedInTIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi