TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
Turun palo
Miksi Varsinais-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys ry on olemassa?

Artikkelissa esitelty Varsinais-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys ry – tuttavallisesti Vätsky – on vuonna 1967 perustettu aatteellinen yhdistys toimimaan aktiivisena yhdyssiteenä ja vaikutuskanavana Varsinais-Suomen talousalueella  toimivien tietotekniikan parissa työskentelevien henkilöiden, yhteisöjen ja yhteistyökumppanien kesken.

Miksi VSTKY on olemassa? Tätä kysymystä oli moni jäsen ja vielä useampi ei vätskyläinen miettinyt. Osalle se oli tapa pitää yhteyttä vanhoihin tuttuihin, joillekin vain velvollisuus. Perinteiset lupaukset verkostosta ja tapahtumista vaikuttivat vähän tyhjiltä ja 56 vuotta historiaa ei tuntunut riittävän olemassaolon perusteeks. Mitä vätskyn pitäisi olla? Tai vielä tarkemmin, mitä sen pitäisi tarjota ja kenelle?

Viime vuonna VSTKYn johtokunta teki kovan työn ja sanoitti tämän tarkoituksen. VSTKY on olemassa, jotta se voisi yhdistää eri elämäntilanteissa olevat ICT-alan tekijät ja toimijat ja kehittää aluettamme kiinnostavilla teemaverkostoilla. Alueellinen kehitys ihmisiä yhdistämällä kuulosti silloin ja kuulostaa edelleen erittäin sopivalta olemassaolon tarkoitukselta alueelliselle yhdistykselle.

Strategian kannalta tärkeintä oli ymmärtää, että Turun ICT-maailmassa tapahtui paljon, vaikka VSTKY ei ollut sen keskiössä. Löytyi aktiivinen meetup-skene, joka jo vuosia oli järjestänyt kuukausittain useita ilmaisia ja laadukkaita teknologiateemaisia tapahtumia tarjoiluineen. Turun kolme korkeakoulua varmistivat, että tutkimuskentällä tapahtui jatkuvasti. Muut julkiset toimijat ja yhdistykset aina Business Turusta PM Clubiin toimivat tapahtumineen ja kanavineen koko ajan. Paljon oli liikettä, mutta yllättävän siiloutuneesti. Tämä tarjosi Vätskylle iskun paikan.

Keskitymme nyt suhteiden muodostamiseen paikallisiin ICT-alan tekijöihin. Käytännössä VSTKY on se, jonka tulee tuntea muiden toimijoiden strategiat ja toiminnan paremmin kuin omansa. Toisekseen aloitimme kaksikielisen viestinnän, johon sisällytettiin erityisesti ne ei-VSTKY-sidonnaiset paikalliset ja avoimet tapahtumat. VSTKY keskityy nyt ja jatkossa ymmärtämään Turun pulssia ja viestimään tätä tietoa avoimesti eteenpäin.

Vain sillä tavalla voimme aidosti olla se alueemme keskeinen ja tunnettu ajan hermolla oleva yhteisö ja hubi, joka yhdistää ICT-osaajat ja -organisaatiot ja aktivoi kehittymään yhdessä.

Artikkelin kirjoittaja

Arttu Laitinen, Puheenjohtaja VSTKY ry

Taustakuvan prompt: "image of the sun rising over the beautiful city of Turku, Finland, after a dark and stormy night. People are gathering, adding a lively touch to the detailed scene with historical buildings, wet cobblestones, and lush greenery. The river Aura reflects the morning light, symbolizing a fresh start and hope after the storm.”kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi