TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIAn vaalipaneelissa otetaan eurovaaliehdokkaista digimittaa

TIVIA Uusimaa järjestää yhteistyössä muiden yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneiden TIVIAn jäsenjärjestöjen kanssa eurovaaliehdokkaiden vaalipaneelin. Vaalipaneeli järjestetään keskiviikkona 8.5.2024 kello 16:00 alkaen Valo Works -toimistohotellin avoimella valopihalla. Tilaisuus on avoin yleisölle, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Tilaisuuden pääjärjestäjän, TIVIA Uudenmaan vastavalittu puheenjohtaja Ossi Mäntylahti perustelee yhdistyksen aktivoitumista eurovaalien alla: "TIVIAn vaalipaneeli järjestetään kuukautta ennen europarlamenttivaaleja ja kutsumme mukaan kaikki sellaiset puolueet, jotka ottavat digitaalisuus asiat vakavissaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että puolueella on oltava digitaalisuus ohjelma ja ehdokkaiden on tunnettava tämä."

- Teknologinen kehitys tulee vaikuttamaan merkittävästi suomalaisten ja kaikkien muidenkin eurooppalaisten arkeen alkavalla vaalikaudella. Miten me pystymme varmistamaan, että eurooppalaiset arvot – kuten vahva yksityisyyden suoja – pystytään yhdistämään uusimpaan tekniikkaan ja samalla varmistamaan, että EU-maat pystyvät aktiivisesti osallistumaan ja johtamaan globaalia digitalisoitumista?

Mäntylahti linjaa Uudenmaan TIVIAn aktivoitumista myös siinä, että yhdistys näkee tärkeänä osallistua asiantuntijoiden organisaationa tekniikkaa koskevien säädösten valmisteluun esimerkiksi lausuntojen antajana. "Huhtikuussa voimaan tuleva positiivinen luottotietolaki on erinomainen esimerkki laista, jossa yksityisyys asioista perillä olevia asiantuntijoita ei ole kuultu valmisteluvaiheessa oikeastaan lainkaan," hän sivaltaa ja jatkaa: "Me Suomessa olemme mukamas kovasti huolissaan kansainvälisten IT-jättien (Google, Facebook jne.) tietojen keruusta, mutta tämä kotimainen datajärvi tulee vaikuttamaan kansalaisten elämään huomattavan paljon enemmän. Toivottavasti tämä on viimeinen laki, joka valmistellaan ilman yksityisyydestä huolta kantavien asiantuntijoiden huomioon ottamista."


TIVIAn Eurovaalipaneeli

8.5.2023 klo 16:00 – 18:00 Valo Works, Mannerheimintie 10 
Ossi.Mantylahti@tiviauusimaa.fi


Europarlamenttivaalit

Vaalipäivä sunnuntaina 9.6.2024 klo 9–20 Ennakkoäänestys kotimaassa 29.5.–4.6.2024 ja ulkomailla 29.5.–1.6.2024. Kirjoittaja Ossi Mäntylahti puheenjohtaja TIVIA Uusimaa

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi