TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Tietoturva ry vietti upeat 20-vuotisjuhlat

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatinkenraali Mikko Heiskanen piti juhlapuheen Tietoturva ry:n 20-vuotisjulissa.

Tietoturva ry on toiminut jo kaksi vuosikymmentä. Toimintansa aikana yhdistys on kohonnut Suomen suurimmaksi tietoturva-ammattilaisia yhteen kokoavaksi foorumiksi. Yhdistyksellä on noin 800 henkilöjäsentä ja 40 yritys- ja yhteisöjäsentä. Tietoturva ry on TIVIAn jäsenyhdistys.

Juhlaa vietettiin arvostetussa ympäristössä Bottan juhlasalissa Helsingissä. Paikalle oli saapunut runsas määrä jäseniä juhlistamaan pyöreitä vuosia ja tapaamaan tuttuja sekä kuulemaan myös juhlapuheita. Puheenjohtaja Mika Viitaniemi toivotti vieraat, yhteistyökumppanit sekä esiintyjät lämpimästi tervetulleiksi.

Suomi on tietoturvan mallimaa

Juhlapuheen piti Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatikenraali Mikko Heiskanen. Hän totesi puheessaan Suomen olevan tietoturvan mallimaa ja toivovansa, että osaamisen kehittäminen jatkuu aktiivisena niin, että Suomi pysyy kärkimaana jatkossakin. Samalla hän kertoi uhista, siitä, miten hyökkäyksiä voi jatkossa tulla ihan milloin vain ja mistä vain, älyrannekkeiden kautta, puhelimen välityksellä tai mistä tahansa digitaalisista laitteista. Uhat ovat jokapäiväisiä, tunkeutujat varastavat monin eri keinoin tietoa taitavasti. Puolustukseen tulee entistä enemmän satsata, toimia yli rajojen, kokonaisvaltaisesti. ”Robotiikka ja tekoäly tuovat omat haasteensa uhkien osalta, olemme vasta työmme alussa”, totesi Heiskanen. Lopuksi hän kiitti tietoturva-alan ammattilaisia merkityksellisestä työstä.

Verkostojen merkitys on valtava

KPMG:n partneri, Mika Laaksonen viritti juhlatunnelmaa esittelemällä Tietoturva ry 10 vuotta -juhlakirjaa. Jo 10 vuotta sitten oli paljon uhkia, jotka ovat osa arkea tänäkin päivänä. Kirjaan oli kirjoitettu myös tulevaisuuden visioita tietoturva-alasta ja haasteista. Niitä kuunnellessa ei voinut kuin olla toteamatta ”todellakin ennustukset ovat olleet oikeansuuntaiset”. Laaksonen kiitti Tietoturva ry:n aktiivista toimintaa kaikkien vuosien osalta. Erityisesti hän mainitsi koulutuksen sekä seminaaritilaisuuksien tuovan sellaista lisäarvoa, jota alalla kaivataan. Verkostojen luonti alan ammattilaisten kesken sekä urapolkujen mahdollistaminen nuorille ovat hänestä ensiarvoisen tärkeää työtä, jota jäsenten tulee jatkossakin tarjota.

Yhteistyön kehittäminen on kaikkien etu

Netumin toimitusjohtaja Matti Mujunen kiitti Tietoturva ry:tä erityisesti opinnäytetöiden palkitsemisesta. Hän toivoi, että tämän tyyppinen toiminta saisi jatkossa enemmänkin näkyvyyttä ja aikaan laajempaakin toimintaa yhteistyön merkeissä yhteisön jäsenten, opiskelijoiden sekä yritysten kesken. Hän korosti tuen ja osaamisen kehittämisen merkitystä kokonaisvaltaisesti. ”On kaikkien etu lisätä yhteistyötä tällä toimialalla”, sanoi Mujunen. Lopuksi hän kiitteli Tietoturva ry:tä hyödyllisestä ja fokusoidusta toiminnasta.

Teksti Nina From, TIVIA

Kuva: Tomi Marttinen

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatinkenraali Mikko Heiskanen piti juhlapuheen Tietoturva ry:n 20-vuotisjulissa.

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi