TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Tietosuojaverkosto on aloittanut toimintansa

Tietosuojaverkoston tavoitteena on jakaa tietoa tietosuojasta, herättää keskustelua ja tukea tietosuojaa työkseen tekeviä. Tietosuojaverkosto halutaan pitää matalan kynnyksen yhteistyöfoorumina.

Tietoturva ry on perustanut yhteistyössä HR Legal Services Oy:n tietosuojalakimies Jasmina Heinosen kanssa Tietosuojaverkoston. Tietosuojaverkoston tavoitteena on jakaa tietoa tietosuojasta, herättää keskustelua ja tukea tietosuojaa työkseen tekeviä. Tietosuojaverkosto halutaan pitää matalan kynnyksen yhteistyöfoorumina.

Tietosuojaverkosto sai alkunsa Heinosen Linkediniin kirjoittamasta viestistä: ”Tietoturva ry:n Ursula Koski otti minuun yhteyttä, kun Linkediniin spontaanisti kirjoittamani ajatus oli levinnyt ympäri verkkoa. Siitä se sitten lähti. Aloitimme yhdessä toteuttaa verkostoa. Verkostoa ei olisi voinut perustaa ilman Tietoturva ry:n panostusta. Siitä syntyy väkisinkin erilaisia kuluja”, kertoo Heinonen. 

Tietosuojaverkosto saikin useita satoja suoria ilmoituksia kiinnostuksesta toimintaan. Ajatus levisi verkossa nopeasti. ”Minusta kiinnostus Tietosuojaverkostoa kohtaan kuvastaa erityisesti, kuinka monelle on epäselvää, mitä tuleva uusi yleinen tietosuoja-asetus oikein tarkoittaakaan”, kertoo Heinonen. Tietosuojaverkostossa on ideana, että osallistujat jakaisivat tietoa keskenään sekä kysyisivät kysymyksiä vaikeista teemoista. Heinonen työskentelee itse tietosuojavastaavana, valmentaa tietosuojasta sekä johtaa GDPR-projekteja. Tietosuoja-asetus on tullut hänelle tutuksi työssä, mutta hän kokee silti usein kaipaavansa mm. tarkempia linjauksia. ”Epätietoisuudessa eläminen on kuormittavaa, kun haluaisi tehdä työnsä hyvin ja oikein. Huomaan kuitenkin, etten ole ainoa, jolla on sama ongelma.”, kuvailee Heinonen.

Tiistaina 16.1.2018 pidettiin Tietosuojaverkoston perustamistilaisuus. Tilaisuuteen osallistui myös tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kertoen tietosuoja-asetukseen liittyvät ajankohtaiset kuulumiset. Muita puhujia olivat Krista Venhomaa. Muita Tietosuojaverkoston tapahtumia on ollut Tietosuojan kyselytunti 15.2.2018.

Osallistuminen verkoston toimintaan on täysin maksutonta.

Miten Tietosuojaverkoston toimintaan pääsee mukaan?

Jos olet mukana Linkedinissä tai Facebookissa, Tietosuojaverkoston ryhmä löytyy sieltä. Ryhmän nimi on Tietosuojaverkosto. Ryhmää ylläpitää Tietoturva ry:n puheenjohtaja Ursula Koski. 

Tietosuojaverkostolla on lisäksi kehitteillä oma nettisivusto. Väliaikainen sivusto löytyy: https://tietosuojaverkosto.wordpress.com. Sivusto on julkinen, joten tapahtumien materiaalit jaetaan sosiaalisen median ryhmissä. Sivuston kautta on myös mahdollista kommentoida ja kehittää Tietosuojaverkoston toimintaa.

Teksti: Jasmina Heinonen, Tietosuojalakimies ja tietosuojavastaava, HR Legal Services Oy

 

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi