TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Sytyke risteilee tulevaisuuteen

Vuonna 1979 perustettu ja 1986 rekisteröity Systeemityöyhdistys Sytyke ry lähtee risteilylle tulevaisuuteen lokakuun alussa yhdessä alan vaikuttajien, edelläkävijöiden ja opiskelijoiden kanssa jo 20. kerran. Tämän vuoden teemana on 2037 – tiekartta tulevaisuuteen.

Vuonna 1979 perustettu ja 1986 rekisteröity Systeemityöyhdistys Sytyke ry lähtee risteilylle tulevaisuuteen lokakuun alussa yhdessä alan vaikuttajien, edelläkävijöiden ja opiskelijoiden kanssa jo 20. kerran. Tämän vuoden teemana on 2037 – tiekartta tulevaisuuteen.

SYTYKE-RISTEILY 5.–7.2017

SEMINAARILIPUT

  • TIVIAn jäsenille alkaen 300 eur
  • Sytyke ry:n jäsenille alkaen 250 eur
  • Opiskelijajäsenet 100 eur/hlö min 3 hlö ryhmät.

SYTYKE on järjestänyt risteilyseminaareja vuodesta 1998 lähtien, joten ensi syksyn 20-vuotisjuhlaristeilyssä visioimme tietojärjestelmätyön kehitystä parikymmentä vuotta eteenpäin teemalla ”2037 – tiekartta tulevaisuuteen”.

Parissakymmenessä aiemmassa laivaseminaarissa on käsitelty alamme kulloinkin ajankohtaisia aiheita mm. olio- ja pilviteknologioita, projekteja, prosesseja, menetelmiä ja arkkitehtuuria, testausta ja laatua, innovaatioita, teollista internetiä ja tietotyön pelillistämistä sekä vuorovaikutusta, muutosta ja avoimuutta.

Sytyke on Suomen suurin kokonaisarkkitehtuurin ja systeemityön osaamisyhteisö, joka jakaa tietoja alan parhaista käytännöistä niin, että alan työpaikat ja kilpailukyky säilyisivät satavuotiaassa Suomessa myös pitkälle tulevaisuuteen. Sytyke yhdistää suomalaiset tietojärjestelmätyön ammattilaiset liiketoiminnasta teknisiin asiantuntijoihin. Sytykkeessä käsitellään alan ajankohtaisia teemoja, keskustellaan ja opitaan yhdessä – hypetystä tervejärkisesti. Sytykkeen osaamisyhteisöissä samoista teemoista kiinnostuneet verkostoituvat asiantuntijatapahtumissa.

Risteilyn teeman mukaisesti katsotaan yhdessä, miten matka on tähän asti taittunut ja miltä tulevaisuus näyttää. Keynote-puhujaksi on lupautunut Risto Linturi, kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu tulevaisuudentutkija. Valtiovarainministeriön tietohallintoneuvos Maria Nikkilä avaa toisena keynote-puhujana valtion strategista digikehityspolkua. TIVIAn toiminnanjohtaja Mika Helenius tulee avaamaan EU:n näkökulmasta ohjelmistotalouden strategisten rahavirtojen hallinnan merkitystä ja alustatalouden roolia kehityksessä suomalaisten yritysten viennin näkökulmasta.

Teemaa jatketaan robotiikan, FinTechin ja palvelumuotoilun keinoin unohtamatta Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön, KAOSin mallintamismenetelmiä.

TÄNÄ VUONNA opiskelijat nostetaan erityiseen asemaan. Haluamme tukea ja varmistaa Sytykkeen toiminnan jatkuvuutta tarjoamalla alan opiskelijoille mahdollisuuden osallistua risteilyyn opiskelijabudjetin mukaisella hinnalla, joka kuitenkin sisältää täyden ohjelmiston ja tarjoilut. Opiskelijoille matka tarjoaa tietojen ajantasaistamisen lisäksi mahdollisuuden verkostoitua alan konkareiden kanssa.

Tietoturva on myös merkittävä osateema seminaarissa. Keskustelemme mm. identiteettivarkauksista ja tietoturvallisen järjestelmän rakentamisesta. Tietoturva liittyy myös muihin teemoihimme kuten FinTechiin ja palveluväyliin. Matkan aikana keskustelemme mm. Vahti-järjestelmän pääsihteeri Kimmo Rouskun johdolla siitä, mihin yhteiskunta Vahdin vinkkelistä on menossa, ja miten sinne kannattaisi mennä kriittisten tietojärjestelmien kanssa.

Seminaarit käynnistyvät satamassa jo torstaina kello 13, jolloin myös rannalle jäävät pääsevät esiintymään. Kahden päivän aikana kuulemme yli 25 puheenvuoroa ja tarina jatkuu pitkälle iltaan. Palaamme matkalta lauantaina klo 10.30. Asiaohjelman lisäksi olemme varanneet matkalaisille ensiluokkaiset tarjoilut. Juhlaristeilylle odotamme ennätyksellistä osanottoa ja sen varmistamiseksi avasimme ilmoittautumisen jo maaliskuussa.

Risteilyn järjestelyissä teemme yhteistyötä TIVIAn ja sen jäsenyhteisöjen kanssa. Tarjoamme lisäksi julkishallinnon toimijoille ja kaupallisille yrityksille ja yhteisöille mahdollisuuden yhteistyöhön ja puheenvuoroihin. Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä ja hinnat nousevat vapun jälkeen, joten ilmoittaudu matkalle heti ja kysy lisäksi yhteistyömahdollisuuksista!

Sytykkeen seminaaritoimikunnan puolesta

Janne Ollenberg
Seminaari-isäntä

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi