TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Scrum-koulutus kiinnostaa jäseniä

TIVIAn monipuolisesta koulutustarjonnasta jokainen jäsen löytää omaa osaamistaan kehittäviä vaihtoehto. Scrum on hyvä esimerkki suosituista kursseista.

TIVIAn monipuolisesta koulutustarjonnasta jokainen jäsen löytää omaa osaamistaan kehittäviä vaihtoehto. Scrum on hyvä esimerkki suosituista kursseista.

Scrum on Suomessa yleisin ketterän ohjelmistokehityksen menetelmä, jonka tiimoilta järjestetyt kurssit ovat olleet suosittuja TIVIAssa.

Sertifioitu Scrum-kouluttaja Lasse Ziegler sanoo, että kurssit sopivat henkilöille, jotka ovat tulossa tai jo työskentelevät Scrum-tiimissä tai sen läheisyydessä.

”Kurssi soveltuu myös hyvin niille, jotka haluavat syventää yleistä ymmärrystään ketterästä ohjelmistokehityksestä”, Ziegler sanoo.

Scrum-kursseille osallistuu muun muassa ohjelmistokehittäjiä, testaajia, määrittelijöitä, projektipäälliköt ja IT-päälliköitä.

TIVIAn Scrum-kurssille osallistunut Marjaana Liukkonen Etteplanista on tyytyväinen koulutukseen.

 ”Kurssi oli todella osallistavaa. Opin itse parhaiten tekemällä sen sijaan, että kuuntelisin vain passiivisesti luennointia. Siksi kurssi oli siltä osin loistava. Kurssilla tehtyjen harjoitusten kautta opit jäivät elävästi mieleen”, Liukkonen sanoo.

Monipuolinen koulutuskokonaisuus

Joulukuun alussa TIVIA järjesti kaksipäiväisen Certified ScrumMaster -kurssin.

”Koulutuksessa painopiste on enemmänkin Scrum-ajatusmallin läpikäynnissä. On turha opettaa työkaluja, jos ei ensin ymmärrä filosofiaa, mistä ketterässä ohjelmistokehityksessä on oikein kysymys”, Ziegler huomauttaa.

Zieglerin mukaan koulutuksessa painotetaan vuorovaikutteisuutta ja yhteistyökykyä. Lisäksi käytetään vuorotellen erilaisia koulutuselementtejä, kuten luentoja, keskusteluja, harjoituksia, pelejä, simulaatioita ja videoita.

”Certified ScrumMaster -kurssi antaa yksityiskohtaisia tietoja Scrumista ja Scrumin rakenteesta. Osallistujat ymmärtävät miksi ja miten näin yksinkertaisella prosessilla voi olla niin syvä vaikutus organisaatioon. Osallistujat saavat myös käytännön kokemusta Scrumin eri työkaluista ja käytännöistä”, Ziegler mainitsee.

Certified ScrumMaster -koulutuksen seuraava toteutus on 23.–24.3.2017.

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi