TIVIA ry | Finnish Information Processing Association
TIVIA News: Reikäkorttiyhdistyksestä valtakunnalliseksi vaikuttajaksi

TIVIA on yhä keskeisemmässä roolissa tieto-, viestintä- ja automaatiotekniikan vaikuttaessa yhä laajemmin kaikkien eri toimialojen muuttuessa ohjelmistopohjaisiksi.

TIVIA on yhä keskeisemmässä roolissa tieto-, viestintä- ja automaatiotekniikan vaikuttaessa yhä laajemmin kaikkien eri toimialojen muuttuessa ohjelmistopohjaisiksi. Tuoreesta ”Paranoidi optimisti” -kirjastaan Nokian hallituksen puheenjohtaja toteaa ”Olisi pitänyt ottaa ohjelmistot keskiöön.” Ohjelmistot ovat synnyttäneet kaksi kolmasosaa kaikesta talouskasvusta viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana. Ohjelmistot ovat yhä tärkeämpi yritysten liiketoiminnan uudistumisen ja laajentumisen keino. Elinikäisestä osaamisesta ja oppimisverkostoista on tullut yhä strategisempi teema yhteiskunnan muutoksessa.

TIVIA juhlii 65 v. juhlavuotta muutosten kourissa ja uudistusten ristipaineessa. Vuonna 2015 käynnistyneen muutosten matkan tulokset alkavat näkyä yhä laajemmin. Olemme siirtyneet arvokkaan yhden brändin malliin erittäin hyvin tuloksin. Uuden kehitysvaiheen käynnistäminen ja muutosten läpivienti ei ole helppoa – hermoilua ja kipuilua ilmenee aina isojen muutosten keskellä. Meidän tulisikin luoda tilaa yhä enemmän uudistumisen mahdollistamiselle kuin vanhan ylläpitämiselle samanaikaisesti kunnioittaen yhteisön perustamisen syvimpiä arvoja: perussopimus, yhteistyö, liittoyhteisön vaaliminen ja tulevaisuuden toimintaedellytysten turvaaminen. TIVIA on nyt aktiivinen valtakunnallinen toimija. TIVIA on uudella tavalla huippuosaajia yhdistävä toimija. TIVIA on muutosten edelläkävijä ja mahdollistaja. TIVIA luo arvoa valtakunnallisena sivistys- ja palvelujärjestönä.

Viimeisten kahden vuoden aikana olen jalkautunut kentälle pohjoisessa, idässä ja lännessä ja kohdannut opiskelijoita, yrittäjiä, keskeisiä yhteiskuntamme vaikuttajia ja päättäjiä enemmän kuin kukaan edeltäjäni. Olemme tuoneet TIVIAn toimintaa yhä lähemmäksi paikallista toimintaa ja verkostoja, tukeneet paikallista uudistumista ja kasvua tuomalla TIVIAn toiminnan ytimen eli tieto-, viestintä- ja automaatiotekniikan huippuosaamisen paikallisen toiminnan ytimeen. Toiminnassa on pyritty erittäin laajamittaiseen kentän äänen kuunteluun. TIVIAn toimintaa on tutkittu luotettavilla yliopisto- ja yritysmaailman parhaiden menetelmien avulla, parhaiden kehitysnäkökulmien, suunnitelmien ja valintojen tunnistamiseksi. TIVIA on tuonut pohjoismaiset toimijat jälleen yhteen ja samaan pöytään – vaikuttamaan tulevaisuuden kehitykseen yhdessä. TIVIA on otettu arvostettuna toimijana mukaan EU:n digitaalisen osaamisen, kasvun ja talouden kehityshankkeisiin laajemmin kuin koskaan aikaisemmin.  Olemme kahdessa ja puolessa vuodessa saavuttaneet täysin uuden suunnan, näkyvyyden ja vaikuttavuuden huolellisen ja pitkäjänteisen työn tuloksena.

Teksti: Mika Helenius

 

kategoriassa TIVIA News
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi